Eten & drinken
Doen

Gezellige koffiestops in de Westhoek

Op maat van lekkerbekken

Bekomen van je fiets- of wandeltocht? Dat doe je met een heerlijke koffie én een lekkernij. Deze gezellige Westhoekadresjes laten je ten volle genieten van je pauze onderweg!

Mimi's koffiehuis - Westhoek - Ieper - genieten - koffiebar

Mimi’s koffiehuis Ieper

Mimi’s, dat is de authentieke gezelligheid van een koffiehuisje in hartje Ieper. Je wordt er verwelkomd in het sfeervolle huiselijke interieur. Jong en oud is welkom voor een lekker tasje koffie en thee met een stukje gebak erbij. Mimi’s staat bekend voor hun verwenborden: huisgemaakte lekkernijen van de beste kwaliteit. Je kan er ook pannenkoeken, artisanaal ijs of taart eten. Op reservatie kan je er ook ontbijt eten.

Meer info

Milk 'n sugar - koffiehuis - Ieper - Westhoek

Milk n’ Sugar, Ieper

In 2015 kochten Bart en Stijn een pand in Ieper en begonnen Milk  ’n sugar. Je kan er heel wat verschillende soorten koffie drinken, maar ook voor wie liever iets zoet eet is er genoeg keuze. Je kan er ook ontbijt eten, verschillende formules zijn mogelijk. Milk n’ Sugar ligt in de schaduw van de Sint-Maartenskerk en op wandelafstand van Astrid park en de Menenpoort.

Meer info

Maona Ieper - Koffiehuis - westhoek

Maona, Ieper

Gezonde fastfood dat is het thema van deze koffiebar. Geniet van verse juices, smoothies en cereals. Probeer zeker eens de waldcorn sandwiches bereid op de Grill. Qua soorten zoetigheden hebben ze cake, brownies, muffins, bolo d'arroz, croissants en chocoladekoeken! De youglies (yoghurt met fruit en muesli en noten, of met chocolade) hebben ze in drie verschillende versies. Alles is er te verkrijgbaar to go or to stay.

Meer info

Kaffie - koffiehuis Ieper - Westhoek

Kaffie, Ieper

De vermaarde barista en koffiemaniak Dries Maerten keert na een Amsterdams en Chinees avontuur terug naar zijn heimat. Kom naar Kaffie voor de koffie, blijf voor het gezellige interieur...

 

Meer info

Koffie 't Molentje - Langemark-Poelkapelle - Koffiehuis - Westhoek

Koffie t’ Molentje, Langemark-Poelkapelle

Sinds 1947 maken ze hier lekkere zacht gebrande, heerlijk ruikende koffiemengelingen. Bij Koffie t’ Molentje geloven ze in genieten van kwaliteit en tijd samen en dat merk je aan de heerlijke koffie. Ze hebben veel soorten koffiebonen maar het is zeker niet de bedoeling om de grootste te zijn maar om mensen samen te brengen.

 

Meer info

Suprice Heuvelland - rodeberg - Tour de crème - Westhoek - ijsje - genieten - kids - kinderen

SurprICE gelato & coffee bar, Heuvelland

Geniet van een heerlijk kop koffie, vergezeld van een ambachtelijk ijsje. Proef o.m. een coupe picon, een coupe Entre-Deux-Monts en een coupe Gin'Ops. Ondertussen geniet je ook van de leuke vergezichten op de West-Vlaamse heuvels.

Meer info

Atelier Hortense - taartjes - gebak - lekker smullen - westhoek - Poperinge

Atelier Hortense, Poperinge

Atelier Hortense is een ambachtelijk taartatelier. Greet Six haalde haar diploma van banketbakker-Chocolatier. De oude maalderij naast het huidig atelier wordt momenteel omgebouwd tot nieuw atelier en koffiehuisje. Op vandaag heb je al een uitgebreide keuze aan taarten, brownies, verschillende soorten koekjes, en nog veel meer lekkers.

Meer info

Bezoekerscentrum Jules Destrooper - koekjes - Lo-Reninge - Westhoek

Jules Destrooper, Lo-Reninge

Met het succes van zijn koekjes kreeg Jules Destrooper al snel internationaal erkenning: op de prestigieuze voedingsbeurs van Parijs won Jules Destrooper in 1911 een gouden medaille voor zijn Amandelbrood. Het assortiment koekjes dat ze aanboden groeide snel. Op vandaag kan je ook in het bezoekerscentrum het rijke verleden ontdekken en kom je te weten hoe de koekjes gebakken worden. Natuurlijk kan je hun koekjes daar uitgebreid proeven.

Meer info

Beauvoords Bakhuis - pannenkoeken - Veurne - Westhoek - lekkernijen

Beauvoords Bakhuis, Veurne

Lang geleden begon Maggy Duquesne pannenkoeken te bakken in Beauvoorde.
Dat viel in de smaak, want het Beauvoords Bakhuis groeide uit tot een begrip en het is hier dat men de beste pannekoeken bakt. Vandaag kan iedereen hier genieten van hun pannenkoeken en wafels. ​Het Beauvoords Bakhuis bereidt ze nog altijd met lokale, natuurlijke ingrediënten én met veel liefde.

Meer info

Veurnse Kletskoppen - Veurne - Westhoek - lekkernij

Veurnse Kletskoppen

Iedereen kent Veurnse kletskoppen maar weet ook iedereen de oorsprong van de naam? In de 16de eeuw werd het koekje nog ‘kanteling’ genoemd wat ‘schurftenhoofden’ betekent later werd dit kletskoppen wat een synoniem is voor ‘zeer hoofd’. Maar goed dat het koekje beter smaakt dan de oorsprong van de naam. Veurne en Brugge eigen zich beide de oorsprong van de kletskoppen toe. Het koekje wordt met suiker en boter bereid. Ze kunnen met thee of koffie gegeten worden maar vaak worden ze in nagerechten gebruikt.