Doen

Grootste nestkast ter wereld

Grootste nestkastBinnen het tweejarig project 'Vreemde vogels in de IJzer- en Handzamevallei' valt er weer heel wat buitengewoons te ontdekken in de regio. Voor vogels van heinde en ver is de waterrijke IJzervallei traditiegetrouw een thuishaven om er te overwinteren of te broeden. 

Leerlingen van het VTI in Diksmuide hebben symbolisch een reuzenestkast in elkaar getimmerd. In deze nestkast wordt echter verwezen naar andere vreemde vogels. Honderd jaar geleden sloegen streekbewoners op de vlucht. Vandaag vluchten mensen tot in onze streek voor een tijdelijk veilig nest. 

Rondom de constructie, die de grootste nestkast van de wereld zou zijn, hangen kleinere nestkastjes met geuren die vluchtelingen van het Lokaal Opvanginitiatief Diksmuide hebben gekozen. Kunstenaar Peter De Cupere verwerkte die geuren in zijn installatie. 

Aan het project is ook een fietsroute van 19 of 39 kilometer gekoppeld, die start in De Blankaart in Woumen, Drie Grachten in Houthulst of op de Markt in Lo. 

Het landschapskunstwerk staat nog heel de zomer te kijk aan fietsknooppunt 59 aan de Fintele in Lo-Reningen.

Meer info:
T. 051 54 59 62 - info@rlijp.be

 

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF