Berg-Dichter - Genieten van Heuvelland - Westhoek - landschappen - natuurbeleving - haiku's
Doen
Agenda

Het jaar van de Berg-Dichter

Berg-Dichter

Het Heuvelland inspireert! Een jaar lang wil dichter Geert De Kockere dat laten zien, lezen en horen. Aan de hand van haiku's. Dat zijn korte gedichten, die je als een teletijdsmachine van de poëzie snel ergens naartoe flitsen. Krabbel er overeind en kijk rond. Kijk mee met de dichter naar wat hem zo trof, kijk samen met hem eens anders naar de doodgewone dingen om je heen en kom tot rust met slechts een handvol woorden. Een jaar lang trekt de Berg-Dichter regelmatig rond in het Heuvelland.

Toren Belvèdère

Op deze toren kan je in de verte luren. Je vindt er heel wat leuke haiku's van de Berg-Dichter terwijl je de trappen neemt. Laat je inspireren! Op een blanco postkaart kan je zelfs een schets maken. Of misschien waag je je aan je eerste haiku?

Meer info over de Belvedèretoren

Belvedèretoren - Kemmelberg - Heuvelland - uitkijktoren - Westhoek - Horizon 2025 - uitzicht
Kabelbaan Cordoba

 

Zetellift Cordoba

Aan elke zetel op de ligt hangt een sticker met een QR-code. De code geeft je op magische wijze alle haiku's die de Berg-Dichter in de loop van dit jaar schrijft over het Heuvelland. Zin om er ook één te maken? Laat deze plek jou inspireren en schrijf je eigen gedicht op een blanco postkaart (ter plaatse te verkrijgen)!

Meer info over de kabelbaan Cordoba

 

Stiltepad Westouter

Het Heuvelland inspireerde onze Berg-Dichter tot een reeks Hailu's die te lezen zijn langs het Siltepad in Westouter. Ze staan gegraveerd in banken, ligstoelen en hangmatten. Laat de stilte je overvallen en kijk mee met de dichter naar wat hem langs het pad zo trof.

Meer info over het Stiltepad

Berg-Dichter - Genieten van Heuvelland - Westhoek - landschappen - natuurbeleving - haiku's - wandelen - stiltepad

Activiteitenkalender Berg-Dichter

Geert De Kockere is actief tijdens diverse evenementen. HIeronder ontdek je waar je hem kan ontmoeten, live of via zijn werk:

24, 25 of 26 oktober

Maankijken

Samen met de Berg-Dichter en een 'klankbeeldhouwer' kijken we, op een magische heuvelrug in het Heuvelland, naar de volle maan die opkomt. Poëzie in woord, klank en beeld, mooier kan het niet.
Schrijf je gratis in via bezoekerscentrum Het Heuvelland. Via sms krijg je voor een berichtje waar en wanneer het doorgaat. Wolken kunnen een spelbreker zijn. Het aantal plaatsen is beperkt tot 40 personen.

Kemmelberg
23 november

En na de oorlog

Een poëtische evocatie n.a.v. het einde van de Groote Oorlog. Op een bijzondere plek met een woelig verleden. Geert gaat er in tweespraak met leerlingen van de Academie Woord van Poperinge. Een intiem gebeuren, met poëzie en muziek.
Inkom: € 5

Kerk Mesen
 
Volg de Berg-Dichter en zijn haiku's op zijn website of facebook.