Doen
Agenda

Het jaar van de Berg-Dichter

Berg-Dichter

Het Heuvelland inspireert! Een jaar lang wil dichter Geert De Kockere dat laten zien, lezen en horen. Aan de hand van haiku's. Dat zijn korte gedichten, die je als een teletijdsmachine van de poëzie snel ergens naartoe flitsen. Krabbel er overeind en kijk rond. Kijk mee met de dichter naar wat hem zo trof, kijk samen met hem eens anders naar de doodgewone dingen om je heen en kom tot rust met slechts een handvol woorden. Een jaar lang trekt de Berg-Dichter regelmatig rond in het Heuvelland.

Toren Belvèdère

Op deze toren kan je in de verte luren. Je vindt er heel wat leuke haiku's van de Berg-Dichter terwijl je de trappen neemt. Laat je inspireren! Op een blanco postkaart kan je zelfs een schets maken. Of misschien waag je je aan je eerste haiku?

Meer info over de Belvedèretoren

Belvedèretoren - Kemmelberg - Heuvelland - uitkijktoren - Westhoek - Horizon 2025 - uitzicht
Kabelbaan Cordoba

 

Zetellift Cordoba

Aan elke zetel op de ligt hangt een sticker met een QR-code. De code geeft je op magische wijze alle haiku's die de Berg-Dichter in de loop van dit jaar schrijft over het Heuvelland. Zin om er ook één te maken? Laat deze plek jou inspireren en schrijf je eigen gedicht op een blanco postkaart (ter plaatse te verkrijgen)!

Meer info over de kabelbaan Cordoba

 

Stiltepad Westouter

Het Heuvelland inspireerde onze Berg-Dichter tot een reeks Hailu's die te lezen zijn langs het Siltepad in Westouter. Ze staan gegraveerd in banken, ligstoelen en hangmatten. Laat de stilte je overvallen en kijk mee met de dichter naar wat hem langs het pad zo trof.

Meer info over het Stiltepad

Berg-Dichter - Genieten van Heuvelland - Westhoek - landschappen - natuurbeleving - haiku's - wandelen - stiltepad

Volg de Berg-Dichter en zijn haiku's op zijn website of facebook.

 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF