Praktische info

Hoe de Westhoek verkennen?

10x actief op verkenning in de Westhoek

1. Busje komt zo

Wil je genieten van de Westhoek vanuit een authentiek busje met chauffeur? Met daaraan gekoppeld onderweg al het lekkers en moois wat de Westhoek te bieden heeft? Dan moet je beslist een rondritje met Rondje Westhoek of Retrofun plannen. Er wordt voor jou een programma op maat gemaakt, volgens jouw wensen en interesses. Dit kan zijn in het teken van bier, hop en brouwerijen of zelfs in het teken van de Grote Oorlog. Ook volksspelen, musea, bezienswaardigheden en andere attracties behoren tot het aanbod. Dit voor zowel groot als klein. Met Rondje Westhoek, Retrofun of Cruising Along The Frontline trek je onbezorgd doorheen de streek.

Meer info over toertochten met een busje

 

2. Samen op de trappers met de billenkar

Sportief toeren met de gocart of billenkar? Hou je van toffe plekjes onderweg waar je allerlei lekkers kan proeven? Een brouwerij of lekkers op de boerderij?

Bij vzw 't Buitenbeentje in Diksmuide, kan je terecht voor het huren van een billenkar.

Meer info

 

3. Bootje varen, schipper Ahoi!

Ssshhht! We gaan fluistervaren in het natuurgebied De Blankaart in Diksmuide. Alleen of met z'n twee, met je gezin of met vrienden,...het wordt een unieke natuurervaring. Na de boottocht kan je heerlijk wandelen tot aan de start. 
Meer info

Verken de Westhoek en ontdek de rust van de ongerepte polders tijdens een unieke fiets-& boottocht tussen Nieuwpoort en Diksmuide. Je fietst (ongeveer 42 km) langs kronkelende veldwegels en autovrije paden en je vaart met Seastar over de IJzer helemaal terug naar je vertrekpunt. Je kiest zelf of je uit Nieuwpoort of uit Diksmuide vertrekt, en of je met de boot of met de fiets je ontdekkingstocht begint, of je ’s morgens of in de namiddag vertrekt. Kortom, dit is fietsen en varen à la carte…
Meer info

Nog meer waterplezier in de Westhoek

 

4. Met de kajak de natuur in

Dolle pret op het water, dat beleef je pas echt in een kajak of een kano. Heerlijk zomerweertje, hete temperaturen en je houdt van een sportieve verfrissing met veel leute en plezier.

Ontdek het kayak aanbod in de Westhoek

 

5. Met de golfkar op en neer door het Heuvelland

Ruf tuf tuf, geruisloos suizen door het Heuvelland. Natuurlijk kan je dat met een elektrische golfkar. Keuze over aan leuke routes, met een natje en droogje onderweg.

Meer info

 

6. Met de elektrische fiets over de bergen

Elektrisch fietsen in de Westhoek. Een ideale combinatie van zalig fietsen en genieten in de natuur. Misschien durf jij wel de Gent-Wevelgem fietsroute of de Vintage Heuvelland fietsroute aan met de elektrische fiets?

Huur een elektrische fiets bij Eeuwenhout in Dranouter

Nog meer fietsverhuurders in de Westhoek

 

7. Tuk tuk, tuut tuut

Een ritje met de oldtimerbus 'Stanley', pure nostalgie! Een halve dag of een hele dag, keuze uit verschillende arrangementen (volksspelen, bier en wijn,...). Of je kan ook je eigen arrangement samenstellen.

Meer info

 

8. Terug in de tijd met de huifkar

Tsjuk, tsjuk, juu tsjuk, m'n peerd, zingt Willem Vermandere. Zin in een huifkartocht? Dan vind je in de Westhoek zeker je gading:

  • Diksmuide: voor individuelen tijdens de zomerse vrijdagen, maar op aanvraag kan het ook op andere dagen. Een meer dan uitgebreid aanbod, met thema's naar keuze.
    Meer info
  • Poperinge: 't Wulleminhof vzw biedt je een waaier aan mogelijkheden om er met de huifkar op uit te trekken. De volkssportroute is een topper en geschikt voor jong en oud.
    Meer info
  • Heuvelland: Wil je weg uit je vertrouwde omgeving om je batterijen op te laden? Nood om je interne klok wat trager te laten lopen? Eens iets ECHT anders doen? Bij Equisense kan je inschrijven voor een 3-daagse begeleide staptocht met paard als vriend en lastdier.
    Meer info

 

9. Op scootertocht

Vroem vroem, elektrisch snorren door de Westhoek en na je scootertocht smullen van streeklekkers. Met z'n twee of met de vrienden, er is heel wat mogelijk. Zowel bij Eeuwenhout in Dranouter als bij Scoot en Food in Diksmuide, kan je elektrische scooters huren.

Nog meer scooterverhuur in de Westhoek

 

10. Hiking in de Westhoek, avontuurlijk en uitdagend!

12 km stappen langs trage wegen, de Westhoektrail. Van Langewade naar de Blankaart, loop je overwegend over 'een single track'.

Meer info

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF