Doen
Eten & drinken
Agenda

An Irish touch

Ierland is dé plek bij uitstek om Saint-Patrick's Day te vieren, maar ook in de Westhoek worden er diverse activiteiten/optredens georganiseerd. Hieronder een overzicht waar je de Ierse sfeer kan proeven of kan beleven tijdens diverse evenementen.

Rijselpoort Ieper - Westhoek - in het groen - Saint Patrick's Day

 

Rijselpoort (Ieper) in het Groen

Ieper doet opnieuw mee aan het Ierse “Greening Project” en zet de Rijselpoort in het groen op 17 maart en viert op die manier Saint-Patrick’s Day, de nationale feestdag in Ierland. In totaal doen er wereldwijd meer dan 300 monumenten, stadiums, musea of torens aan het project mee.

Meer info

Dranouter Centrum

Op vrijdag 16 maart geniet je van een optreden van 'The Kilkennys'. 4 vrienden die de Ierse muziek een nieuwe twist geven, zodat klassieke folksongs en ballades zowel oud als jong aanspreken. Op zondag 18 maart is er het gratis foyerconcert van 'The Britches'. Dankzij hun lyrische manier van spelen, ritmische accenten en de nodige melancholie is een avondje met hen een plezier voor het oor. Naast deze optredens, kan je het hele weekend ook genieten van een aangepast St. Patrick's menukaart. Bestel tijdig je tafeltje!

Dranouter Centrum - Saint-Patrick's Day - Heuvelland - Westhoek
Den Ekster Dranouter


Den Ekster, Dranouter

17 maart 1989 was de openingsdatum van Den Ekster in Dranouter. Qua symboliek kan dit tellen! Op St.-Patricksday, wanneer Guinness en Ierse folk versmelten tot bacchanale feesten die uitdeinen over de naburige velden. In de voorbije jaren is van hieruit al veel muziek gevloeid over de Dranouterse heuvelruggen. Die artistieke passie en zijn unieke ligging maken van Den Ekster een speciale plaats om te vertoeven. Hier worden je gedachten dromen en vergeet je de tijd. Een ideale stopplaats dus op weg met de fiets of te voet door die typische Heuvellandse natuur.

Meer info

 

Redmond's Irish Pub, Loker

Ieren en West-Vlamingen delen hetzelfde minzame karakter. Patron Franky laat je hier genieten van de typische idyllische Ierse ziel. Meer dan vintage pub is de Redmonds ook een visbrasserie en oesterbar waar versheid en kwaliteit charmeren. De verschillende huisgemaakte Picon-creaties kleuren je dag.

Meer info

Redmond's Irish Pub, Loker - Heuvelland - Westhoek
The Old Fiddler - Irish Pub - Poperinge - Westhoek

 

The Old Fiddler, Poperinge

Een vintage Ierse setting waarin Guinness en een deinend 'fiddle-deuntje' niet ontbreken. Ieren en West-Vlamingen vormen de perfecte match in The Old Fiddler. Geen pub zonder live-muziek en dan mag er zeker ook geen muziek ontbreken op vrijdag 16 maart. Je geniet er van een optreden van de folkrockband 'Et Encore'. Terwijl je proeft van de Ierse sfeer, kan je ook lekker eten.

Meer info

 

't Leetvermaak, Ieper

't Leetvermaak zorgt voor culinair en cultureel vermaak in een tijdloos kader dat warmte en rust ademt. Gedreven door zijn passie voor muziek, organiseert Stef de 3de donderdag van de maand een kwaliteitsconcert. Alles wat in België en daar buiten enige faam verwierf wat betreft intieme concerten, heeft hier al op de planken gestaan.

Meer info

't Leetvermaak Ieper
De Vort'n Vis, Ieper

De Vort'n Vis, Ieper

Ben je klaar voor een Ierse avond ter ere van Saint-Patrick? In De Vort'n Vis serveren ze groen bier en Ierse Folk muziek! Speciaal voor deze gelegenheid, wordt er Guiness geserveerd (voor degenen die vroeg)! Kom en vier Saint-Patrick's day met groene kleren, klaverblaadjes, gember baarden,...

Meer info

 

Herberg De Knocke, Diksmuide

De herberg op zich heeft niet de Ierse sfeer, maar op 17 maart organiseren zij voor de 2de maal een 'folkjam'. Jullie worden allen uitgenodigd, niet alleen om naar te luisteren maar vooral ook om er in te duiken en samen muziek te laten onstaan.

Meer info

Herberg De Knocke, Diksmuide

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF