Doen

Niet te missen in 2019

In de Westhoek kom je op adem, ontvlucht je de drukte en laad je moeiteloos je batterijen op.

Laat onderstaand filmpje je alvast inspireren voor een gezellig verblijf in de Westhoek!

2019 wordt een jaar vol boeiende ontdekkingen en ervaringen voor wie met vakantie komt naar de Westhoek. Hieronder alvast een greep uit het aanbod van enkele leuke tips om in je agenda te plaatsen. 

Nieuwe publicaties

Ook in 2019 zorgen we opnieuw voor heel wat leuke ideeën voor een dagje uit in de regio. Alle tips werden gebundeld in onze nieuwste publicaties.

Ontdek hier alle publicaties

Onze-Lieve-Vrouwekerktoren, Zonnebeke

De toren van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Zonnebeke is een uitkijkpunt met een adembenemend uitzicht. Je kan de toren gratis bezoeken en genieten van een panoramisch uitzicht. Het uitkijkpunt bevindt zich op 40 meter hoogte.

Meer info

Bar Bernard, Watou

Brouwerij Sint-Bernardus heeft een gloednieuwe trendy rooftopbar met een 360 graden zicht over de Westhoek en Frans-Vlaanderen. Je vindt er een keuken met streekeigen lekkers en er is ook een hele nieuwe shop.

Meer info

Provinciedomein IJzerboomgaard, Diksmuide

Het provinciedomein IJzerboomgaard is een ontspannende halte in de Westhoek. Het is bijzonder familievriendelijk met waterpartijen en ligt aan de voet van de IJzertoren.

Meer info

Aquabad Bellewaerde Park, Ieper

Op 1 juli opende Bellewaerde Aquapark. De volledige site zal zo’n 3000 m² groot zijn en bevindt zich op de parking aan de Meenseweg.

Meer info

Fietsnetwerk Frans-Vlaanderen

Het fietsnetwerk Westhoek loopt door over de grens naar de zuidelijke Franse Westhoek. Het netwerk is over de grens bewegwijzerd met dezelfde bordjes en ook de Franse kaart ziet er net als die van de Westhoek uit.

Meer info

Stadswandelroute Ieper

Op 22 juni werd de Stadswandelroute Ieper officieel geopend. De nieuwe route komt onder meer langs het Vredespark, de vestingen, de Menenpoort en start en eindigt aan het gloednieuwe Yper Museum in de Lakenhallen.

Meer info

Zomerfietszoektocht Westhoek 2019

Deze zomer kan je deelnemen aan de Westhoek zomerfietszoektocht. De route is een fotozoektocht van verschillende afstanden en slingert door Poperinge, Vleteren en Alveringem. Onderweg geniet je van unieke halteplaatsen en leuke vragen en weetjes.

Meer info

Westhoek KD fietsroutes

In de reeks Westhoek KD fietsroutes, staan er dit jaar nog 2 nieuwe Westhoek KD routes op het programma: in Poperinge-Vleteren en in Langemark-Poelkapelle – Houthulst en Staden.

Meer info

De Westhoek KD botertocht, Diksmuide

In de reeks van K(a)D(ee) wandeltochten werd er op 22 september een nieuwe tocht in Diksmuide geopend. De Boterclubtocht is een speelse wandelroute van 4 km waar kinderen van alles te weten komen over de boterstad Diksmuide.

Meer info

Stiltepad, Heuvelland

Bij het verkennen van het stiltepad in Heuvelland komt je volledig tot rust. Onderweg kom je interassante ligzetels, hangmatten en banken tegen op idyllische plekken. In deze banken zijn haiku’s (gedichten) gegraveerd.

Meer info

Wil je er meteen een weekendje weg van maken? Boek dan rechtstreeks je verblijf bij één van de logiesuitbaters in de Westhoek!

BEKIJK HIER DE BESCHIKBAARHEID EN PRIJZEN