Eten & drinken

Picknicken in de Westhoek

Zin om tijdens de picknick te genieten van een echte streekbeleving? Bestel dan nu jouw hoevepicknick op een gezellige boerderij, in een park of een 'bak vol goesting' op een leuke picknicklocatie of geniet van je picknick in de tuin van Talbot House (Poperinge) of Kasteel Beauvoorde (Veurne)!

Bak vol Goesting

Een complete picknickbox met alle servies, een gratis picknickdekentje en streekinfo. De streekpicknick kan je afhalen op zaterdag- en zondagochtend.

Maak het jezelf nog makkelijker en kies voor de “Drop-de-Bak-service“. Ga zonder zorgen op stap of op fietstocht en de picknickbox staat klaar op je zelfgekozen picknicklocatie. 

LET OP: bestellingen ontvangen wij graag ten laatste op woensdagavond 23u. Op die manier kunnen wij alles op tijd klaar krijgen.

Meer info

Picknicken in de Westhoek - De Grote Goesting - eten & drinken - streekproducten - genieten - uitstapje met de kids
Hoevepicknick

Van mei tot eind september geniet je van een mand vol verse hoeve- en streekproducten. Combineer dit met een fiets- of wandeltocht, een leuke activiteit of een bezoek aan de boerderij. 

In de Westhoek kan je terecht bij Hoeve Zuid-Bellegoed (Ieper,) 't Lindebos (Wijtschate), Monteberg (Heuvelland), 't Zeugekot (Alveringem), Het Warandehof (Alveringem), de Heerlijkheid (Diksmuide), 't Hof van de Rhille (Diksmuide), de Groenselpoorte (Reningelst), de Beauvoordse Walhoeve (Veurne) en het Fazantenhof (Houthulst).

Info en reservatie

Picknicken in de Westhoek
Westhoek picknick bij Talbot House

Geniet van het streeklekkers uit de Westhoek tijdens een heerlijke picknick. Vlij je neer in de groene tuin of zoek een gezellige bank uit. In de mand vind je onder meer Frans stokbrood, keuze uit 3 lekkere soorten charcuterie vers van de hoeveslager, 2 streekkaasjes, hoeve yoghurt, snoepgroentjes, mosterd en nog veel meer. Oh, en natuurlijk hoort bij al dat lekkers een Poperings streekbiertje of vers fruitsap! Vergeet niet tijdig te reserveren (graag 2 dagen op voorhand).

Meer info

Picknicken in de Westhoek - De Grote Goesting - eten & drinken - streekproducten - genieten - uitstapje met de kids
Picknick in het Stadspark Veurne

Geniet van de rust, snuif de geur van de natuur en proef van een rijk gevulde picknickmand uit eigen streek in het prachtige stadspark. De mand staat voor je klaar bij Toerisme Veurne en zit vol met producten van eigen bodem, zoals confituur, aardbeien, kaas en paté, …. . Ontdek het idyllische park onder het genot van allerlei lekkers.

Bij de mand ontvang je een kaart met een stadswandelroute van 4,6 km. Deze route brengt je door het mooie stadje Veurne. Je krijgt ook een kortingsbon voor een bezoek aan het belevingscentrum: 'Vrij Vaderland', leven achter het front. 

Meer info

Picknicken in de Westhoek - De Grote Goesting - eten & drinken - streekproducten - genieten - uitstapje met de kids - Veurne
Picknick bij Kasteel Beauvoorde, Veurne

Ontdek de Veurnse pittoreske dorpjes en geniet van een picknick in het kasteelpark van Beauvoorde. De fietsroute krijg je mee – keuze uit 28 km of 39,5 km. De rijk gevulde picknickmand bestaat uit allerlei lekkere zoete en hartige streekspecialiteiten. 

Ook inbegrepen: kortingsbon voor een bezoek aan het Belevingscentrum Vrij Vaderland, kortingsbon voor een bezoek aan het Kasteel Beauvoorde. Je reserveert best minstens 2 dagen vooraf bij Toerisme Veurne.

 

Meer info

Picknicken in de Westhoek - De Grote Goesting - eten & drinken - streekproducten - genieten - uitstapje met de kids
Picknick met de bolderkar

Reserveer een heerlijke picknick in de bolderkar en trek erop uit! Gezelligheid troef met de kinderen of een romantisch uitje met z’n tweetjes. Jouw picknick met heerlijke hoeve- en streekproducten staat klaar om de natuur in te trekken.

 

Reserveren kan bij Zuivelboerderij 't Hof van de Rhille in Diksmuide - 0498 42 24 41 - thofvanderhille@telenet.be 

Picknicken in de Westhoek - De Grote Goesting - eten & drinken - streekproducten - genieten - uitstapje met de kids

Hieronder een aantal aantrekkelijke plekjes, ideaal voor een stop tijdens een fiets- of wandeltocht, waar je kan genieten van je eigen picknick.

Gezellig picknickplekjes

ALVERINGEM

 • Hof van Wyckhuize

In het domein staan enkele banken opgesteld waar je gezellig kan picknicken. Ondertussen op zoek naar meer informatie over de regio? Dan kan je terecht bij Toerisme Alveringem, ondergebracht in Hof van Wyckhuize.
St. Rijkersstraat 19
Gelegen nabij knooppunt 43 op het fietsnetwerk Westhoek

 • Pannendorp

Naast een picknickbank vind je hier ook meer informatie over de Pannendorpwandelroute en het landschapskunstwerk van Stijn Claikens. De stenen muurtjes symboliseren de Belgische en de Duitse linie in de Westhoek.
Gelegen langs de rechteroever van de Lovaart, op 0,8 km ten noorden van de Fortembrug.
Gelegen tussen knooppunt 94 en 80 op het fietsnetwerk Westhoek.

 • Putplein

Hier bevond zich vroeger een kapel en een bijhorende waterput.
Gelegen op wandelafstand van de dorpskern van Alveringem.

 • St. Brigadaplein, Beveren aan de IJzer

Het plein ligt in de onmiddellijke omgeving van de kerk.
Gelegen tussen knooppunt 57 en 81 op het fietsnetwerk Westhoek.

 • Alexis Decarneplein, Stavele

Gelegen in de nabijheid van de speelruimte 'jong geleerd'.
Gelegen nabij knooppunt 62 op het fietsnetwerk Westhoek.

 

DIKSMUIDE

 • Natuurdomein De Blankaart, Woumen

Rond het kasteel De Blankaart staan een aantal picknickbanken opgesteld. Wil je voor of na de picknick nog eventjes actief zijn? Dan kan je een wandeling maken in de broeken, het moerasgebied rond het kasteel. Je vindt er ook het Bezoekerscentrum De Blankaart.
Iepersteenweg 56, Woumen
Gelegen bij knooppunt 80 op het fietsnetwerk Westhoek

 • De Knokkebrug

Hier kan je gezellig picknicken langs de oever van de IJzer. Naast de picknickbank vind je ook een informatiehut over de IJzerloop.
Kruispunt IJzerdijk-Knokkestraat
Gelegen bij knooppunt 58 op het fietsnetwerk Westhoek

 • Site aan de IJzertoren

Je kan hier picknick vlakbij de IJzertoren, met zicht op de IJzer.
IJzerdijk 49
Gelegen tussen knooppunt 96 en 50 op het fietsnetwerk Westhoek

 • De Frontzate

Langs de Frontzate, de autovrije fietsweg van Diksmuide naar Nieuwpoort, bevinden zich diverse picknickbanken

 • Stadspark

Hier kan je gezellig je picknick opeten, met het rustig geklater van fonteintjes en zicht op de eendjes in de vijver.

 • Kastanjeplein, Pervijze

Bij de WO I-site Observatietoren bevinden zich diverse bankjes.
Gelegen nabij knooppunt 35 op het fietsnetwerk Westhoek

 

HEUVELLAND

 • De Kemmelberg

Aan de voet van de Kemmelberg is het gezellig picknicken met een mooi zicht op Frans-Vlaanderen. Gelegen vlakbij De Lork, waar zich ook een speelplein bevindt. Na de picknick kan je een bezoekje brengen aan wijngoed Monteberg.
Kruispunt Kemmelbergweg met Lettingstraat-Bergstraat
Gelegen tussen knooppunt 7 en 9 op het fietsnetwerk Westhoek

 

IEPER

 • De Palingbeek

Picknicken op de boerderij, het kan in het provinciedomein De Palingbeek. HIer staan enkele picknickbanken in de kruidentuin van een oude gerestaureerde hoeve. In de schuur van de hoeve bevindt zich een bezoekerscentrum waar je kaarten en tips kan vinden voor leuke wandelingen of fietstochten in de omgeving. In het domein is er ook een grote speelweide.
Vaartstraat 7
Gelegen tussen knooppunt 65 eb 33 op het fietsnetwerk Westhoek

 • Site John McCrae

Naast de begraafplaats Essex Farm Cemetery, kom je via het John McCraepad uit aan het kanaal Ieper-IJzer. HIer bevindt zich een picknickbank waar je eventjes kan uitblazen.
Gelegen langs de Diksmuidseweg
Gelegen tussen knooppunt 35 en 24 op het fietsnetwerk Westhoek

 

POPERINGE

 • Stadspark Burggraaf Frimoutpark

Een knuppelpad leidt je het park rond, langs een milieu-ecologische zone en demonstratietuintjes. Bij de picknickbanken geniet je van de rust midden in het historische Poperinge. Dit park is genoemd naar Dirk Frimout, de eerste Belg in de ruimte.

 • Talbot House

Geniet van het streeklekkers uit de Westhoek tijdens een heerlijke picknick. Vlij je neer in de groene tuin of zoek een gezellige bank uit. In de mand vind je onder meer Frans stokbrood, keuze uit 3 lekkere soorten charcuterie vers van de hoeveslager, 2 streekkaasjes, hoeve yoghurt, snoepgroentjes, mosterd en nog veel meer.  Vergeet niet tijdig te reserveren (graag 2 dagen op voorhand).

 • Het Helleketelbos, Watou

Heerlijk picknicken in het bos. Het bos is gelegen vlakbij de Franse grens en je hebt er zicht op de Poperingse hopvelden.
Gelegen nabij knooppunt 85 op het fietsnetwerk Westhoek

 • De Vleterbeek

Picknicken langs de oevers van de Vleterbeek. Niet ver van de picknickbanken ligt het speelbos 'Tsjoekebos'.
Gelegen nabij de herberg De Havermuis, Havermuisstraat
Gelegen nabij knooppunt 24 op het fietsnetwerk Westhoek

 • Burgemeester Bertenplein

In de tuin voor het St. Janscollege kan je gezellig picknicken onder de bomen, vlakbij het centrum van Poperinge.

 • Op de Fazantenheuvel

Hier picknick je op het gras, op de hoogste punt van Poperinge met een weids uitzicht over het landschap en de heuvels. Er bevindt zich ook een oriëntatietafel mocht je even het Noorden kwijt zijn.
Gelegen langs de Stoppelweg, ter hoogte van Galerij De Katteman (huis nr. 13)

 • De IJzer in Roesbrugge

Picknicken langs de oever van de IJzer. Naast de picknickbanken vind je er ook een informatie hut over de IJzerloop. HIer start ook de Dode IJzerwandelroute.
Gelegen nabij knooppunt 9 op het fietsnetwerk Westhoek

 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF