Eten & drinken

Piconroute

Piconroute Poperinge-Heuvelland

Tijdens de Piconroute reis je langs beide kanten van de grens met één grote referentie, Picon. Op elke halte valt er iets bijzonders te beleven. Onder meer dans, zang, voordracht, museumbezoek, brouwerijbezoek, volksspelen zorgen voor een typische sfeer en nodigen uit om picon te proeven. Dit arrangement is per toeristisch treintje of per bus en nodigt jullie uit om verschillende verhalen, schreve-gewoontes en tradities te beleven langsheen de grens met de West Vlaamse Heuvels.

De Picongeest stuurt je tijdens de route langs een parcours op het grondgebied van Poperinge, Heuvelland en/of Steenvoorde en Nieppe. Het programma is doorspekt met een zevental pittoreske haltes en ervaringen van het goede Bourgondische grensleven. 

Je hebt de keuze uit 2 routes:

  • MEDIUM

Duur: 5u
Minimum 20 personen: € 52/pp.
BOB: € 46 pp.
Kinderen < 12 jaar: € 35 pp.
Kinderen < 6 jaar: gratis
Op pad met een toeristische treintje of met de bus. 

Startplaats af te spreken. Transport niet inbegrepen in de prijs. 

  • LARGE

Duur: 7u
Minimum 20 personen: € 65 pp.
BOB: € 58 pp.
Kinderen < 12 jaar: € 40 pp.
Kinderen < 6 jaar: gratis
Op pad met de bus. 

Transport niet inbegrepen in de prijs

Info en reservatie: Redmond's Irish Pub, Dikkebusstraat 135, 8958 Loker - 0473 23 92 68 - redmondsirishpubloker@hotmail.com

 

Rondje Westhoek "Up zoek naar Picon" de piconroute!

Een dag in het kader van deze godendrank Picon, we kruisen hier meermaals de "Schreve" op zoek naar 't Goede Leven in deze picontour.

Men zegt dat deze drank alle kwaaltjes geneest ...efkes wel te verstaan! Een goeie begeleiding is bij deze aanbevolen. 

Vertrek in één van de VW busjes omstreeks 10u en ga in het Heuvelland een wijngaard gaan bezoeken. Wijn is immers een van de basisproducten om een "Picon Vin Blanc" te maken. Bijhorende degustatie inbegrepen.

Ga over de grens, naar het hoogste punt van de streek om een "Picon vin blanc" nuttigen. Leuke rit naar deze "Mont" met unieke vergezichten.

Na dit aperitief ga je richting de Hopboer waar je het middagmaal kan nuttigen. Verse pistolets met beleg naar believen en groentjes en daarbij een heerlijke "Picon Biere". Een unieke locatie met een speciale combinatie.

Na het middagmaal is het tijd voor een typisch spelletje Boltra en dit om wat te bekomen van het vele eten en om de Picon wat te verwerken. Natuurlijk kan er voor de "die hards" ook hier een Picon gesmaakt worden.

t'Goede Leven en de Westhoek of in dit geval als aansluiter op de Boltra "Taart en Picon Petillant" wat een heerlijke combinatie. Achter dit alles gaan we verder met enkele volksspelen in deze leuke bruine kroeg.

Om de dag af te sluiten ga je naar een cafeetje van het jaar 1668 met een cafebazin van 83 jaar en daarbij maakt ze nog van de beste Picon uit de streek en het geheel maakt van deze plaats een "Picon Walhalla" Je moet er geweest zijn.

Na dit alles keer je terug naar de startplaats in Poperinge of naar jullie B&B of Vakantiewoning waar de dag wordt afgesloten.

Einde is voorzien omstreeks 18u.

Prijs afhankelijk van het aantal personen

Prijs volgens aantal personen. Beschreven bezoeken, eten en drank en vervoer in oldtimer Volkswagen T2 minibus inbegrepen. Meerdere busjes beschikbaar.

Info en reservatie: Rondje Westhoek, Binnenkouter 51, Poperinge - 0475 74 60 09 - info@rondjewesthoek.be - www.rondjewesthoek.be

 

 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF