Eten & drinken

Piconroute

Een Heuvellandse Piconfrontatie

'Picon Bière' en 'Picon Au Vin Blanc' is een gekend product hier in de grensstreek. Het is dan ook gekend van heinde en verre. Mensen komen specifiek naar hier omdat ze door hun grootmoeder of anderen verteld worden dat er hier goeie Picon is. Met de 'Heuvellandse piconfrontatie' maak je kennis met dit soms nog ongekende grensproduct.

Tijdens de tocht leer je verschillende soorten bereidingen met Picon en leer je ook een stuk van de geschiedenis van het brouwsel. Het is een kennismaking met Picon en telkens krijg je een degustatie aangeboden. De tocht start in 'Redmonds Irish Pub' in Loker en de kruidendame Zientje neemt je mee op sleeptouw en vertelt meer over het gebruik van kruiden in drank en in de Picon. Samen met haar maak je dan ook de 'Picon Saison'. Daarna zoek je zelf je weg tot aan de volgende stop, het Narrenschip. Onderweg geniet je van prachtige stukjes Heuvelland die zeker de moeite waard zijn! Bij het Narrenschip word je getrakteerd op een 'Amer Commynes au vin blanc' en kan je genieten van de tentoonstelling 'De Narrenspiegel'. Na het Narrenschip ga je opnieuw zelf op zoek naar de weg tot aan de laatste stop, waar alles begon, De Redmonds. Hier worden je smaakpapillen een laatste keer geprikkeld door een 'Picon au vin blanc et rouge d'Heuvelland' en kan je deze rustig opdrinken tijdens wat volksspelen. 

Praktisch:
-afstand: 3-4 km
-duur: 3,5u
-verplaatsing te voet of met de fiets
-vertrekpunt: Redmonds Irish Pub, Dikkebusstraat 135, 8959 Loker (Heuvelland)
 

Info en reservatie: Redmond's Irish Pub, Dikkebusstraat 135, 8958 Loker - 0473 23 92 68 - redmondsirishpubloker@hotmail.com