Eten & drinken

Potje Pate

't Potje Paté

In 1980 werd het vleeswarenatelier ‘De Veurne Ambachtse’ opgestart in Alveringem. Van meet af aan was het de bedoeling om ambachtelijk te werken met alleen maar natuurlijke kwaliteitsgrondstoffen. Alle patés en terrines dragen het certificaat ‘Quality Control’. Een aantal officiële bekroningen lieten dan ook niet lang op zich wachten. De VLAM riep de ‘ouderwetschen boerenpaté’ en ‘het Potjesvlees uit de Westhoek’ uit tot erkend streekproduct. Dit laatste kreeg zelfs nog een extra Europese erkenning! Resto 't Potje Paté omarmt zowel het opnieuw ontdekken van artisanale producten uit de streek als het degusteren van gastronomische delicatessen. Het volledige assortiment wordt eveneens verkocht in het Patéwinkeltje ernaast. Hier krijg je de echte Westhoek op je bord geserveerd!

Contact:
't Potje Paté
Kaatsspelstraat 1 - 8690 Alveringem
T. 058 29 89 33
info@deveurnambachtse.be - www.deveurnambachtse.be

 

LOGEERTIP IN DE BUURT

B&B Hof Ter Heebeke ***, Stavele (Alveringem)

Diep verscholen in de wondere Westhoek ligt het 'Hof Ter Heebeke'. Aan de rand van de verdronken hooilanden langs de Heidebeek, een zijwatertje van de IJzer, ademt alle rust uit...

In het woonhuis zijn twee ruime gastenverblijven ingericht elk met een afzonderlijke badkamer en toilet: de ‘Voute’ en de ‘Opperzolder’. In het gezellige ‘Binnenhuis’ wordt het ontbijt geserveerd. ‘s Avonds kan er gezellig gekeuveld worden bij een streekbiertje uit het ovenhuisje (bar) of gesnuisterd worden in de voorhanden zijnde streekinformatie en boeken. Omwille van de kleinschaligheid van het gastenverblijf blijven de rust en familiale sfeer bewaard!

Meer info

 

Naast paté heeft de Westhoek nog heel wat lekkers te bieden. Proef met alle zintuigen van dit pure vlakke land!

Westhoekbieren

Het eeuwenoude hoppelandschap rond Poperinge verraadt het al, hier, in de Westhoek vind je ‘s wereldsbeste brouwerijen en dus ook ‘s werelds beste bieren. Ooit een goed bewaard geheim, vandaag wereldnieuws. Bezoek een van de vele brouwerijen.

 

Meer info

Heuvellandse wijnen

Op de Heuvellandse flanken tref je heel wat fotogenieke wijngaarden. Bezoek een van de vele wijnboeren en proeven van de lekkere Heuvellandse wijn!

 

Meer info

Hoeves om te proeven

Ga langs bij één van de vele hoeveproducenten en neem een stukje Westhoek meer naar huis. Of geniet van een heerlijke hoevepicknick, gevuld met lekkere streekproducten.

 

Meer info

Puur Westhoek

De Westhoek heeft heel wat leuke restaurants en cafeetjes waar je kan proeven van diverse gerechten, bereid met eigen streekproducten.

 

Meer info

Bierfietsroutes

De 4 nieuwe bierfietsroutes brengen je naar een hele reeks lekkere adressen zoals brouwerijen,volkscafés, hopvelden,…, die je het bierverhaal van de Westhoek leren kennen. 

 

Meer info

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF