Doen
Eten & drinken

Say cheese

Kazen uit de Westhoek? Jawel! De Westhoek is trots op zijn artisanale kaassoorten. Terecht. Sommige kazen schoppen het zelfs tot in de keuken van topchefs! De versheid van de producten staat steeds voorop. Sommigen nemen dit, met de korte keten in het achterhoofd, wel heel letterlijk. Ze melken de koeien zelf, en gebruiken de verse gepasteuriseerde melk voor de bereiding. Ook de dieren worden bekukkeld (goed behandeld). Geen eenheidsworst, maar authentieke, en vooral heel lekkere producten. Kaas maken is passie. Een levenswerk. Een ambacht. Want veel is nog gewoon handwerk.

Wil je er alles over leren? Ga dan zeker eens langs in De Oude Kaasmakerij in Passendaele, waar je de traditie van het kaasmaken interactief kan ontdekken. Of doe mee aan een leuke workshop kaasmaken! Ga je liever gewoon zelf op ontdekking? Dat kan ook. Er zijn heel wat kaasbedrijven en -winkels in de Westhoek. Allemaal met hun unieke kazen en smaken, zeker de omweg waard!

De Beauvoordse Walhoeve
Westhoek

De Beauvoordse Walhoeve, Veurne

De Beauvoordse Walhoeve is een typisch voorbeeld van een familiebedrijf waarbij de passie generatie op generatie wordt doorgegeven. De hoeve staat bekend om zijn (h)eerlijke hoeveproducten en presenteren eigen aanbod boter- en karnemelk, hoevedesserts en roomijs. Je kan de boerderij in groep bezoeken vanaf 25 personen. Voor wie tijdens de zomermaanden met het gezin of een kleiner gezelschap in de Westhoek
vertoeft, zijn er individuele rondleidingen.

Ontdek de Beauvoordse Walhoeve

De Moerenaar - Veurne - Westhoek - kaas - zuivel - kaasboerderij
Westhoek

De Moerenaar, Veurne

Kaasboerderij De Moerenaar biedt een assortiment aan van een 15-tal halfzachte kazen in de hoevewinkel ter plaatse en biedt je de mogelijkheid de kaasmakerij te bezoeken en de kazen ter plekke te degusteren. De Moerenaar is een familiaal bedrijf voor wie kaas maken een passie is. De Moerenaar beschikt over een degustatiezaal voorzien van nodige accomodatie voor een 70-tal personen.
 

Ontdek De Moerenaar

Het Dischhof - Diksmuide - Westhoek - kaasboerderij - zuivel - biologisch
Westhoek

't Dischhof, Diksmuide

Gelegen in het Diksmuidse tussen de Polders en het Houtland, teelt het Dischhof sinds 1986 biologisch... Proef er een lekker bio-kaasplankje en geniet van wat de natuur je biedt. De kazen zijn te verkrijgen in de natuurvoedingszaak.

Ontdek 't Dischhof

Foncierhof - Alveringem - Westhoek - kaasboerderij - zuivel
Westhoek

't Foncierhof, Alveringem

't Foncierhof ligt in een licht glooiend landschap met bomenrijen en houtkanten.Reeds vijf generaties van vader op zoon in gebruik van de familie Ryckeboer en sinds 1987 wordt er boter en verse kaas gemaakt uit rauwe melk.

Ontdek 't Foncierhof

 

 

 

Boter- en Kaasfeesten, Diksmuide

Diksmuide staat gekend als dé Boterstad van de Westhoek. Geniet van de kleurrijke en folkloristische animatie en geniet van de heerlijke kaassoorten die je naar hartenlust kan proeven. Wie nader kennis wil maken met het uiteenlopende kazenpallet kan, mits inschrijving vooraf, aansluiten aan het kaasbuffet.

Dit evenement gaat jaarlijks door op Pinkstermaandag!

 

Boter- en Kaasfeesten - Diksmuide - Westhoek - boter - kaas - braderie

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF