Doen

Snorren met de scooter

Mag het wat vooruit gaan, wil je een behoorlijk gebied afwerken, maar de streek toch echt beleven? De bloemenvelden ruiken, de heuvels ervaren en aan de lijve ondervinden hoe kronkelig die Westhoekweggetjes zijn? Hop dan op de scooter. Net iets sneller en sensationeler maar toch altijd dichtbij de natuur.

Eeuwenhout, Dranouter Heuvelland

Bij Eeuwenhout kan je terecht voor het huren van 10 elektrische scooters (45 km/u). De scooters kunnen ofwel individueel ofwel in groep gehuurd worden om een culinaire dagtocht te beleven. De combinatie van rondtoeren met de scooter en een bezoek aan de betere plaatselijke horeca zaak of de talrijke wijndomeinen is super.

Dikkebusstraat 244 - Dranouter (Heuvelland) - T. 0475 26 94 83

www.eeuwenhout.info

Elektrische scooters - Eeuwenhout - toeren door de Westhoek - Heuvelland
Motorcenter - Veurne - scooter - Westhoek

 

Motorcenter Westhoek

Vanuit Veurne kan je met een Honda scooter 125 cc (rijbewijs B) de Westhoek gaan verkennen. Je wordt geleid naar de meest idyllische plekjes, bezienswaardigheden, eetgelegenheden en cafeetjes.... Dit via een uitgestippeld traject, te volgen op de gps.

Zuidburgweg 92 - Veurne - T. 058 31 14 46

www.scootertoerisme.be

Vespa-ride, Poperinge

Huur een Vespa in Poperinge en geniet van het mooie landschap in de Westhoek; het prachtige Heuvelland, een uitstap naar zee via landelijke idyllische dorpjes, de frontstreek met z'n sporen van de Groote Oorlog... en nog zo veel meer die uw zintuigen doen prikkelen. Met z'n 125cc-motor is de Vespa ideaal om (zelfs met 2 personen) de West-Vlaamse heuvels te trotseren of om een dagje naar zee te snorren.

Elverdingseweg 25 - Poperinge - T. 0479 62 26 00

www.vespa-ride.be

Vespa-ride - Poperinge - scooter - Westhoek
Flandersvespa - Langemark-Poelkapelle - Westhoek - Scooter

Flandersvespa, Langemark-Poelkapelle

Verken en ontdek de Westhoek per scooter. Met een echte vespa rij je naar plaatjes en dorpskernen waar je met de auto niet bij kan. Proef heerlijke streekproducten en typische lekkernijen. Voor wie meer interesse toont in de honderdjarige herdenking van de Groote Oorlog zijn er speciale routes voorzien. Je hebt ook de mogelijkheid om de Eigen Kweek route en de In Vlaamse velden route te verkennen.

Guynemerplein 5 - Poelkapelle (Langemark-Poelkapelle) - T. 0494 63 30 91

www.guesthouse-poelkapelle.be

't Wolvennest, Nieuwkerke (Heuvelland)

Ontdek het Kleine Toscane van het Noorden, zoals Heuvelland wel eens wordt genoemd, door een Italiaanse bril. Toer rond in Heuvelland met een echte vespa! 't Wolvennest uit Nieuwkerke heeft twee vespa’s te huur. Reservatie wordt aangeraden.

Zuidlindestraat 18 - Nieuwkerke (Heuvelland) - T. 0475 46 22 92

www.twolvennest.be

't Wolvennest - Nieuwkerke - Heuvelland - scooter - Westhoek