Doen

Snorren met de scooter

Mag het wat vooruit gaan, wil je een behoorlijk gebied afwerken, maar de streek toch echt beleven? De bloemenvelden ruiken, de heuvels ervaren en aan de lijve ondervinden hoe kronkelig die Westhoekweggetjes zijn? Hop dan op de scooter. Net iets sneller en sensationeler maar toch altijd dichtbij de natuur.

Eeuwenhout, Dranouter (Heuvelland)

Bij Eeuwenhout kan je terecht voor het huren van 10 elektrische scooters (45 km/u). De scooters kunnen ofwel individueel ofwel in groep gehuurd worden om een culinaire dagtocht te beleven. De combinatie van rondtoeren met de scooter en een bezoek aan de betere plaatselijke horeca zaak of de talrijke wijndomeinen is super.

Dikkebusstraat 244 - Dranouter (Heuvelland) - T. 0475 26 94 83

www.eeuwenhout.info

Elektrische scooters - Eeuwenhout - toeren door de Westhoek - Heuvelland
Scoot & Food - met de scooter door de Westhoek - snorren door de velden

 

Scoot & Food, Pervijze (Diksmuide)

Vanuit deze locatie vertrek je met een elektrische scooters voor een idyllische tocht met zijn tweeën of samen met familie en vrienden of voor een teambuilding. Is het nu voor een uitstap naar de zee, de Moeren of dwars door de velden, wij hebben de mooiste routes en stopplaatsen voor jou uitgestippeld. Alles is hier bij de hand voor een geslaagde dag. Indien gewenst kan je ’s morgens voor vertrek van start gaan met een stevig ontbijt. ’s Avonds kan je bij ons op de hoeve genieten van een braai of barbecue.

www.scootandfood.be

Vespa-ride, Poperinge

Huur een Vespa in Poperinge en geniet van het mooie landschap in de Westhoek; het prachtige Heuvelland, een uitstap naar zee via landelijke idyllische dorpjes, de frontstreek met z'n sporen van de Groote Oorlog... en nog zo veel meer die uw zintuigen doen prikkelen. Met z'n 125cc-motor is de Vespa ideaal om (zelfs met 2 personen) de West-Vlaamse heuvels te trotseren of om een dagje naar zee te snorren.

Elverdingseweg 25 - Poperinge - T. 0479 62 26 00

www.vespa-ride.be

Vespa-ride - Poperinge - scooter - Westhoek
Motorcenter - Veurne - scooter - Westhoek

 

Motorcenter Westhoek

Vanuit Veurne kan je met een Honda scooter 125 cc (rijbewijs B) de Westhoek gaan verkennen. Je wordt geleid naar de meest idyllische plekjes, bezienswaardigheden, eetgelegenheden en cafeetjes.... Dit via een uitgestippeld traject, te volgen op de gps.

Zuidburgweg 92 - Veurne - T. 058 31 14 46

www.scootertoerisme.be

 

Scooterfun

Zin in een dagje uit? De omgeving of een streek die je niet kent verkennen? Misschien kunnen wij je een alternatief bieden in plaats van de fiets of te voet! Al eens gedacht aan een scooter? Weinig inspanning, nauwelijks parkeerproblemen...check! Here we go!

Koekelarestraat 38 - 8600 Diksmuide - T. 0477 72 66 46

www.scooterfun.be

 

Scooterfun - snorren met de scooter - toeren door de Westhoek - Diksmuide
Flandersvespa - Langemark-Poelkapelle - Westhoek - Scooter

Flandersvespa, Langemark-Poelkapelle

Verken en ontdek de Westhoek per scooter. Met een echte vespa rij je naar plaatjes en dorpskernen waar je met de auto niet bij kan. Proef heerlijke streekproducten en typische lekkernijen. Voor wie meer interesse toont in de honderdjarige herdenking van de Groote Oorlog zijn er speciale routes voorzien. Je hebt ook de mogelijkheid om de Eigen Kweek route en de In Vlaamse velden route te verkennen.

Guynemerplein 5 - Poelkapelle (Langemark-Poelkapelle) - T. 0494 63 30 91

www.guesthouse-poelkapelle.be

 

't Wolvennest, Nieuwkerke (Heuvelland)

Ontdek het Kleine Toscane van het Noorden, zoals Heuvelland wel eens wordt genoemd, door een Italiaanse bril. Toer rond in Heuvelland met een echte vespa! 't Wolvennest uit Nieuwkerke heeft twee vespa’s te huur. Reservatie wordt aangeraden.

Zuidlindestraat 18 - Nieuwkerke (Heuvelland) - T. 0475 46 22 92

www.twolvennest.be

't Wolvennest - Nieuwkerke - Heuvelland - scooter - Westhoek
Scooterfun - snorren met de scooter - toeren door de Westhoek - Stavele

't Vitesje

Als geboren en getogen Westhoekenaars zijn wij heel trots op onze streek. We zijn ervan overtuigd dat een scooter de ideale manier is om als toerist (of ook als inwoner) deze prachtige regio te verkennen. Ruik de bloemenvelden en ondervind aan de lijve hoe kronkelig die Westhoekweggetjes zijn op onze scooters. Net iets sneller en sensationeler dan met de fiets, maar toch nog altijd dicht bij de natuur.

Krombekestraat 34E - 8691 Stavele (Alveringem) - T. 0494 30 09 61 - 0499 41 32 12

www.vitesje.be

Cruising Along the Frontline

In het spoor van de frontsoldaat. Ontdek het landschap en de slagvelden van ’14-’18 op de motor, met een historicus als gids.
Huur een Vespa of scooter en cruise mee langs de mooiste ‘biker’wegen in Vlaamse Velden.

Ieper - T. 0472 30 29 70

 

www.cruisingalongthefrontline.be

Snorren met de scooter - Westhoek - Ieper

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF