Doen

Steden met verhalen

Ieper, Poperinge, Veurne, Diksmuide, Lo, Mesen,… onze Westhoekstadjes hebben charisma en stralen historie en gezelligheid uit. In hun historisch decor is het zalig vertoeven op één van de vele sfeervolle terrasjes tijdens je ontdekkingstocht door de streek. Bezoek een museum, verken een stadswandeling en proef er van het vele streeklekkers dat geserveerd wordt!

Vredesstad Ieper

Ieper kent een roemvol verleden, maar ook een verwoestende oorlog. Vandaag valt er hier heel wat te beleven: van toonaangevende musea tot schitterende monumenten en gebouwen. In het bezoekerscentrum voor Ieper en de Westhoek vind je zeker de nodige inspiratie.

Meer info over Ieper...

Poperinge, hoofdstad van het goede leven

Een plaats waar het altijd al goed leven was. De joie de vivre van de Franse buren is aanstekelijk. De vele hopvelden, lokale karakterbieren, authentieke volkscafés en gastronomische verwennerijen maken van Poperinge een plek waar je altijd naar terugkeert.

Meer info over Poperinge...

Veurne: stad van histories

Met zijn historische gebouwen is de Grote Markt van Veurne een van de mooiste pleinen in België.  Vanop de St.-Niklaastoren heb je een wijds panorama op de polders. Ook de zee is hier nooit veraf.

Meer info over Veurne...

Diksmuide: waterrijk Westhoekstadje

De IJzer die Diksmuide op vandaag doorkruist, zorgde tijdens de oologsjaren voor gruwelijke fronttaferelen. Maar de stad herleeft. De Grote Markt wordt omgetoverd tot een plein waar het leuk vertoeven is. Een frisse neus ophalen kan in het natuurdomein De Blankaart.

Meer info over Diksmuide...

Polderstad Lo

Dit stadje mag dan middeleeuws zijn van oorsprong, de gastronomie is er zeer hedendaags. Vergeet zeker niet eens op bezoek te gaan in het bezoekerscentrum Jules Destrooper!

Meer info over Lo-Reninge...

Wervik, stad aan de Leie

Wervik is gekend voor zijn nationaal Tabaksmuseum. Maar de stad aan de Leie, op de Franse grens, is ook trots op zijn twee molens, zijn kust en zijn Romeins verleden. Maak een wandeling in het groen op de Balokken of verken de stad en zijn omgeving via de nieuwe stadswandelroute die half 2018 werd gerealiseerd.

Meer info over Wervik...

Mesen, een kleine parel

Mesen is écht het kleinste stadje van België. Het plaatsje tussen de heuvels en de taalgrens is niet groter dan een dorp, maar heeft een verbazend rijke geschiedenis. Ontdek de band met Nieuw-Zeeland in het moderne infopunt, stop ook even aan de toren in het Ierse Vredespark.

Meer info over Mesen

Ontdek deze steden aan de hand van de stadswandelroutes. Deze zijn te verkrijgen (€ 2) bij de diensten voor toerisme en Westtoer of online te bestellen via shop.westtoer.be.

De stadswandelroute van Ieper wordt vernieuwd en is vanaf 22/06 beschikbaar.

Van stad tot stad

Histories in stadjes & dorpjes