Doen

Steden met verhalen

Ieper, Poperinge, Veurne, Diksmuide, Lo, Mesen,… onze Westhoekstadjes hebben charisma en stralen historie en gezelligheid uit. In hun historisch decor is het zalig vertoeven op één van de vele sfeervolle terrasjes tijdens je ontdekkingstocht door de streek. Bezoek een museum, verken een stadswandeling en proef er van het vele streeklekkers dat geserveerd wordt!

Ieper

Vredesstad. Vandaag valt er hier heel wat te beleven: van toonaangevende musea tot schitterende monumenten en gebouwen. In het bezoekerscentrum vind je zeker de nodige inspiratie.

Meer info over Ieper

Poperinge

Hoofdstad van het goede leven. De vele hopvelden, lokale karakterbieren, authentieke volkscafés en gastronomische verwennerijen maken van Poperinge een plek waar je altijd naar terugkeert.

Meer info over Poperinge

Veurne

Stad van histories. Met zijn historische gebouwen is deze Grote Markt één van de mooiste pleinen in België.  Vanop de St.-Niklaastoren heb je een wijds panorama op de polders. 

Meer info over Veurne

Diksmuide

Waterrijk Westhoekstadje. De Grote Markt werd omgetoverd tot een plein waar het leuk vertoeven is. Een frisse neus ophalen kan in het natuurdomein De Blankaart en de IJzerboomgaard.

Meer info over Diksmuide

Lo

Polderstad. Lo mag dan middeleeuws zijn van oorsprong, de gastronomie is er zeer hedendaags. Vergeet zeker niet op bezoek te gaan in bezoekerscentrum Jules Destrooper!

Meer info over Lo-Reninge

Wervik

Stad aan de Leie. De stad aan de Leie, op de Franse grens, is trots op zijn twee molens, zijn kust en zijn Romeins verleden. Maak een wandeling in het groen op de Balokken of verken de stad met de stadswandelroute.

Meer info over Wervik

Mesen

Een kleine parel. Mesen is écht het kleinste stadje van België. Ontdek de band met Nieuw-Zeeland in het moderne infopunt, stop ook even aan de toren in het Ierse Vredespark.

Meer info over Mesen

Ontdek deze steden aan de hand van de stadswandelroutes. Deze zijn te verkrijgen (€ 2) bij de diensten voor toerisme en Westtoer of online te bestellen via shop.westtoer.be.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF