Eten & drinken

Tour de crème

Geniet tijdens een wandel- of fietstocht van een heerlijk ambachtelijk hoeve-ijsje bij één van onze hoeveproducenten. Bij diverse hoeves bevindt zich een leuk zonneterras waar je even kan uitrusten:

Glace de Fie - Alveringem

Ijstaarten! Maar ook met een bolletje ijs in een potje of een hoorntje tovert ze meteen een glimlach op elk kindergezichtje.
En ja hoor, ook volwassen zoetemondjes smelten helemaal weg wanneer zij van haar roomijs of sorbets proeven! De kwalitatieve ijsproducten en de lokale verankering leverden La Glace de Fie in 2018 dan ook oververdiend het label van ‘100% West-Vlaams Streekproducent’ op. Beslist een ommetje waard, deze crème de la crème!

St-Rijkersstraat 24 - Alveringem, Belgium

Meer info over Glace de Fie

Glace de Fie
't Madeliefje Diksmuide

 

't Madeliefje - Diksmuide

Op het zonneterras of in het ijssalon kan je proeven van 16 verschillende smakelijk, dagelijks vers bereid hoeve-ijs. Je vindt er ook gepersonaliseerde ijstaarten en heerlijke ijscoupes.

Vijfhuizenstraat 1, Woumen

Meer informatie over 't Madeliefje

 

Den IJsbol - Diksmuide

Den IJsbol is de ideale plaats om even uit te rusten. In de hoevewinkel kan je naast hun lekkere ijs ook frisco's en ijstaarten kopen.

Oostendestraat 95, Diksmuide

Meer informatie over Den IJsbol

Den IJsbol Diksmuide
Eni-smul Keiem

 

Eni-Smul - Diksmuide

Ideale stop voor lekker hoeve-ijs. Op het terras kan je met het hele gezin genieten van de lekkernijen. IJshoorntjes, coupes, sorbets,...ze hebben het allemaal.

Leimolenstraat , Keiem

 

 

SurprICE gelato & coffee bar, Heuvelland

Geniet van een ambachtelijk ijsje en de leuke vergezichten op de West-Vlaamse heuvels. Proef o.m. een coupe picon, een coupe Entre-Deux-Monts en een coupe Gin'Ops. Hier kan je ook genieten van een heerlijk ijsje op basis van soya of op basis van rijst- en/of amandelmelk.

Meer info

 

Suprice Heuvelland - rodeberg - Tour de crème - Westhoek - ijsje - genieten - kids - kinderen
't Motehof Alveringem

 

 

't Motehof - Hooglede

Geniet met vrienden of familie van een lekker hoeve-ijsje. Je kan de boerderij ook bezoeken om te weten hoe alles wordt gemaakt. Enkel op afspraak.

Meiboomstraat , Hooglede - 0491 08 60 30

 

Hoeve Zuid-Bellegoed Ieper

Hoeve Zuid-Bellegoed - Ieper

Reeds uit grootvaders tijd maakt de familie Fleurbaey boter en karnemelk op de ouderlijke hoeve in Sint-Jan. Al snel kwamen daar ook chocomousse en pudding bij en in 2012 besloten ze om ook hoeve-ijs te produceren. Op het terras kan je genieten van een lekker hoeve-ijsje.

Rijselseweg 85, Ieper

Meer info over Hoeve Zuid-Bellegoed

Il gusto d'Italia

Il Gusto d'Italia - Ieper

Het bekendste ijssalon in Ieper. Dé plek bij uitstek om te proeven van het smeuïg roomijs. Ze bieden zo veel verschillende smaken dat je amper kan kiezen! En wat dacht je van een wafel met ijs? De perfecte combinatie!

Grote Markt 51, Ieper

Meer info over Il Gusto d'Italia

L'Héritage - Lo-Reninge

Al 20 jaar maakt Monique het ijs op ambachtelijke wijze met de volle smaak van hoevemelk. Het aanbod bestaat uit 13 soorten artisanaal schepijs, frisse sorbets, frisco's en cornets. Soms maakt ze een originele smaak met lokaal gebrouwen bier.

Dorpplaats 15, Reninge

 

Meer info over L'Héritage

Het Beste van België - proeven - genieten - L'Héritage Poperinge - ijssalon - ijsjes in de Westhoek - streekproducten - tour de crème

L'Héritage - Poperinge

Elk feest is hét moment om hier te proeven van gepersonaliseerde ijstaarten. In de zomermaanden haal je er een hoorntje of ijsbeker én een instant goed gevoel. Hier proef je een lekker ijsje gemaakt met een biertje uit Langemark (Stoute Pitte). Of je kan er zelfs een workshop volgen en bier en ijs samen te brengen.

Naast ijs kan je er ook terecht voor heel wat andere streekproducten uit de Westhoek.

Grote Markt 19, Poperinge

Meer info over L'Héritage

Verdonck Veurne

 

Verdonck - Veurne

Al sinds 1953 wordt het bekende Verdonckijs op artisanale wijze gemaakt. Ze gebruiken enkel de beste producten voor het creëren van de heerlijke smaken. Met veel trots ontving Verdonck het 'Handmade in Belgium' label.

Grote Markt 11, Veurne - 058 31 22 86

 

 

Beauvoordse Walhoeve - Veurne

De Beauvoordse Walhoeve is gespecialiseerd in melkvee en melkverwerking, gelegen in het hartje van Veurne-Ambacht, langs de Lovaart tussen Veurne en Alveringem. Ze zijn vooral gekend voor hun kazen, maar ze hebben ook heerlijk hoeve-ijs.

Vaartstraat 71, Veurne

Meer info over de Beauvoordse Walhoeve

De Beauvoordse Walhoeve
Bij boer Bart, Veurne

 

De Schuifdamhoeve - Veurne

In een landelijk kader kan je op het hoeveterras genieten van een heerlijk ijsje, gemaakt met dagverse koemelk, in een mooie rustige omgeving. 

Pervijzestraat 6, Booitshoeke

Meer info over de Schuifdamhoeve

 

Ateljee 5 - Vleteren

Relax in een hippe hangmat terwijl je smult van een heerlijk ijsje.

Zwijnlandstraat 5, Westvleteren

Meer info over Ateljee 5

Ateljee 5 Westvleteren

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF