Doen
Wandelen
Natuur

De mooiste vergezichten van de Westhoek

De mooiste toegankelijke uitkijkpunten in de Westhoek:

Zonnebeke

Onze-Lieve-Vrouwekerktoren in Zonnebeke 

Geniet van een panoramisch uitzicht op 40m hoogte. Op de tussenverdiepingen is er een tentoonstelling met informatie over de geschiedenis van Zonnebeke. Tal van historische elementen zijn nog zichtbaar aanwezig in het landschap. 

Meer info

Belvedèretoren - Kemmelberg - Heuvelland - uitkijktoren - Westhoek - Horizon 2025 - uitzicht

Belvedèretoren Kemmelberg

Met zijn 159m is de Kemmelberg het hoogste punt van de Westhoek. Je ziet er zelfs Rijsel in de verte liggen (zo'n 30 km) en met de gratis verrekijker kan je nog verder kijken.


Meer info

IJzertoren

IJzertoren, Diksmuide

Breng een bezoekje aan het Museum aan de IJzer in Diksmuide. Op de hoogste verdieping heb je een prachtig uitzicht op het polderlandschap, de stad Diksmuide en de IJzer.

 

Meer info

Kerktoren Oud-Stuivekenskerke

Kerktoren Oud-Stuivekenskerke

Tijdens de oorlog was deze kerktoren een belangrijke Belgische voorpost. Boven is er nu een platform met in het midden een cirkelvormige bronzen orïentatietafel met vijfendertig orïentatiepunten.

 

Belforttoren, Ieper

Belforttoren, Ieper

Breng een bezoekje aan het In Flanders Fields Museum in Ieper. Halfweg je bezoek kan je de belforttoren beklimmen en heb je een prachtig uitzicht op de stad met haar grote markt en het frontlandschap. In de verte zie je de West-Vlaamse bergen.

 

Meer info

De Vredesmolen - Houthulst - Westhoek - uitkijktoren - uitzicht - Horizon 2025

De Vredesmolen, Klerken

De Vredesmolen was in de Eerste Wereldoorlog een belangrijk observatiepunt. De toren is vrij toegankelijk en biedt een 360 graden panoramisch vergezicht.

 

Meer info

Entre-Deux-Monts - Heuvelland - Westhoek - wijndomein - uitzicht

Entre-Deux-Monts, Westouter

Bezoek Entre-Deux-Monts en laat je leiden door wijnbouwer Martin Bacquaert. Proef de diverse soorten wijnen en geniet van een prachtig zicht op Poperinge en de Noordelijke Westhoek. Bij goed weer kan je zelfs de IJzertoren zien!

 

Meer info

Uitzicht Loker - Heuvelland

Zicht op Loker vanop de Rodeberg

Langs de Rodebergstraat in Westouter, thv hotel de Rêverie en Outside Travel, heb je een prachtig uitzicht op Loker, Dranouter en heb je een panoramisch vergezicht op Frankrijk. Het is één van de bekendste plaatsen in de Westhoek die je MOET gezien en gefotografeerd hebben. Ideaal plaatsje voor een selfie!

Hostellerie Kemmelberg

Hostellerie Kemmelberg

Het terras van Hostellerie Kemmelberg biedt een prachtig zicht op een hele reeks Heuvellandse dorpen. In de verte zie je zelfs de terrils van Lens. Je kan als niet hotelgast op het terras voor een drankje, maar meld je wel even aan bij de receptie.

 

Meer info

Den Hollemeersch, Heuvelland

Den Hollemeersch, Heuvelland

Het terras van Den Hollemeersch biedt een prachtig zicht op de Heuvellandse dorpen. Je kan het restaurant via de weg bereiken om iets te drinken op het terras, maar het kan ook via het wandelnetwerk Heuvelland dat er net achter ligt (tussen knooppunt 72 en 89).

 

Meer info

Tyne Cot Cemetery

Bezoekerscentrum Tyne Cot, Zonnebeke

Vanuit het bezoekerscentrum aan de Commenwealth begraafplaats in Passendale heb je door het venster een mooi uitzicht op de slagvelden en op Ieper.

 

Meer info

Polygon Wood

Polygonwood Cemetery, Zonnebeke

De begraafplaats ‘Polygon Wood’ in Zonnebeke ligt idyllisch ingesloten in de bossen. Als je de heuvel met het monument via de trappen beklimt, kan je de begraafplaats vanuit de hoogte bezichtigen. Een plaats van bezinning en landschappelijke schoonheid.

Kerktoren Hooglede

Kerktoren, Hooglede

De toren van de kerk was zowel in de Eerste Wereldoorlog als in de Tweede Wereldoorlog een belangrijke uitkijkpost voor de Duitse bezetter. Beklim de toren en ontdek een panoramisch uitzicht op de rondgang. Een digitaal scherm vertelt je meer over de oorlogsgeschiedenis van de gemeente.

Westfront Nieuwpoort

Westfront Nieuwpoort

Bezoek Westfront Nieuwpoort en beklim via de trappen of de lift van binnen uit het Albert I-monument. Je hebt er een wijds uitzicht op de zee, de stad en het hinderland en kan bovenop het monument een rondje wandelen.

 

Meer info