Doen

Wandelen in de Westhoek

We hebben momenteel meer dan ooit nood aan een portie buitenlucht en natuurvitamines. Hieronder vind je enkele leuke wandeltips in de Westhoek.

Hou het veilig in deze coronatijd. Respecteer dan ook de maatregelen in het kader van de COVID-19 crisis.

Bewegwijzerde wandelroutes en wandelnetwerken

De Westhoek heeft maar liefst 5 wandelnetwerken. Elk netwerk verzamelt de mooiste vergezichten en de mooiste landschappen. Een lawine van prachtige plaatjes die je in alle rust kan ontdekken. 

De Westhoek heeft maar liefst 26 bewegwijzerde landschapswandelroutes die telkens een specifiek gebied in de kijker plaatst. Zo kan je bijna heel de Westhoek al wandelend ontdekken.

Ontdek de 5 wandelnetwerken

Ontdek de 26 landschapswandelroutes

Wandelen in de Westhoek - wandelnetwerk - op stap - genieten in de natuur - in het groen

 

Laat je inspireren door het filmpje van De Blankaartwandelroute (Diksmuide) en de Tweebergenwandelroute (Westouter): 

 

 
Winterse wandelingen

Laat het kouder weer geen reden zijn om binnen te blijven. Weersta aan de verleiding en haal de sjaals en mutsen uit de kast en trek er opuit. Het is niet alleen super goed voor de weerstand, je geniet ondertussen ook van de mooiste winterse taferelen en landschappen.

Wij geven een aantal leuke wandeltips voor deze winter.

 

Ontdek de winterse wandelingen

Bethoosterse Broekenwandelroute - wandelen - wandelnetwerk - Westhoek - Diksmuide - natuur - genieten - weekendje weg - landschap
 
Wandelen langs het water

Wandelen naast rivieren, beekjes en vijvers geeft altijd dat tikkeltje extra. Je kan genieten van de ongerepte natuur, de fauna en de flora. Daarom selecteerden wij voor jou 7 leuke wandelroutes langs het water.

 

7 wandelroutes langs het water 

Stappen langs het water in de Westhoek
 
Ontdek de provinciedomeinen

Het hele jaar door is het heerlijk vertoeven in de provinciedomeinen. Je kan er mooie wandelingen maken, fietsen en kinderen kunnen er ravotten op de speelpleintjes of gewoon in de natuur. Provinciedomeinen zijn altijd een prima idee voor een uitstapje naar buiten met de kinderen. 

De Palingbeek    De IJzerboomgaard   

De Kemmelberg    De Blankaart

Provinciedomeinen in de Westhoek - natuur - op stap met kinderen - genieten - wandelen
Natuuroase Eversambos

De natuuroase, een korte, bewegwijzerde lus van ongeveer 2 km brengt je volledig tot rust. Kleine paadjes brengen je tot in de donkerste en interessantste hoekjes van het bos. Onderweg vind je houten objecten van de hand van Atelier Sam Ponette en Atelier Nauwau. Daar kun je op zitten, liggen, hangen en de juiste oefingen doen om tot rust te komen. Een infobord geeft kort uitleg over het natuurgebied en tips om met al je zintuigen te focussen op de natuur.

 

Meer info

Tweebergenwandelroute - wandelen in de Westhoek - wandelnetwerk - Heuvelland - Westouter - Rodeberg
Op stap met de Westhoektrails

Via jaagpaden, trage wegen en onverharde wegeltjes stappen door de Westhoek. Lijntochten van 12 tot 20 km door de IJzervallei, langs de Oude Vaart,… doen charmante plekjes aan en je ontdekt er nog pure natuur. Laat koning auto aan de kant en gebruik de trein of belbus om bij de start te komen. Wandel terug door een ongerept stukje Westhoek.

Ontdek de Westhoektrails

Westhoektrails - wandelen in de Westhoek - wandelnetwerk - natuur - weekendje weg - genieten - groen - op stap - wandelroutes

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF