Agenda

Westerwijn

WESTERWIJN - MUZIKALE VERTELWANDELING

Muziekcentrum Dranouter presenteert graag de nieuwe muziektheaterwandelingen, in de reeks zogenaamde 'fakkeltochten', met Yves Bondue. Voor deze 10de editie werd er gekozen voor een feestelijk thema: wijn!

Het mag bij sommigen nog altijd verbazing wekken, maar wijnstokken begroeiden al eeuwen de zuidflanken van de West-Vlaamse heuvels, tot halfweg de 19de eeuw. Na een afwezigheid van bijna twee eeuwen verscheen in 1996 een nieuwe wijngaard op de zuidflank van de Kemmelberg en sindsdien groeide dit aan tot 30 ha, verspreid over een dozijn wijnboeren in de heuvels van de Westhoek.

De muzikale vertelwandeling loopt door het terroir van één van de Heuvellandse wijngaarden. Tussen de wijnstokken ontkurkt Yves Bondue voor jullie een spannende intrige met poëzie en sappige volkswijsheid waarin je de geschiedenis van de wijn in de Westhoek leert kennen. Kelten en Romeinen, Geuzen, blauwers, kommiezen en frontsoldaten, kortom, al wie in deze heuvels met een kurkentrekker op zak liep passeert de revue.

Onderweg speelt Yves Bondue accordeon en zingt hij een aantal klassiekers uit het wijnrepertoire. Grand Cru! Na de wandeling is er traditiegetrouw een maaltijd in de foyer van het Muziekcentrum.

De wandeling kan door groepen vanaf 20 personen geboekt worden via onderstaande contactgegevens. 

Afstand: 3 à 4 km
Duur: 1,5u + aansluitend maaltijd

Afspraak om 18u30 aan het muziekcentrum Dranouter

Prijs:
-€ 30 pp. voor de wandeling + maaltijd
-€ 10 pp. enkel voor de wandeling
Veggies welkom, te vermelden bij de inschrijving

Te voorzien: aangepast schoeisel en kledij.

Info en reservatie: Muziekcentrum Dranouter: T. 057 44 69 33 - info@dranoutercentrum.be - www.dranoutercentrum.be

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF