Doen

Westhoektrails

Verken de Westhoek met één van de Westhoektrails

Via jaagpaden, trage wegen en onverharde wegeltjes stappen door de Westhoek. Met een Westhoektrail verken je de streek op een andere manier. Lijntochten van 12 tot 20 km door de IJzervallei, langs de Oude Vaart,… doen charmante plekjes aan en je ontdekt er nog pure natuur. Een kaart brengt picknickplekjes en observatiepunten in beeld. Laat koning auto eens aan de kant en gebruik de trein of belbus om bij de start te komen. Wandel daarna terug door een ongerept stukje Westhoek.

Westhoektrails zijn verkrijgbaar via www.rlwesthoek.be of de toeristische dienst van de desbetreffende gemeente.

Hou het veilig in deze coronatijd. Respecteer dan ook de maatregelen in het kader van de COVID-19 crisis.

 
Westhoektrail Komen - Ieper

19 km langs de Oude Vaart

Parkeer je auto of fiets op één van de gratis parkings nabij het station van Ieper. Met de trein ga je naar Komen om van daaruit te voet langs bossen en waters, terug naar Ieper te komen. 

Met behulp van het kaartje ga je naar het vertrekpunt van de Westhoektrail.

 

Download de routekaart

Westhoektrails - wandelen in de Westhoek - wandelnetwerk - natuur - Komen - Ieper -  op stap met de trein - weekendje weg - genieten - groen - op stap - wandelroutes
Westhoektrail Langewade - Blankaart

12 km door de IJzervallei

Parkeer je auto of fiets op de parking van Bezoekerscentrum De Blankaart (Diksmuide). 150m verder op (langs de grote weg) bevindt zich de belbushalte (min. 2u vooraf te reserveren: 059 56 52 56). Met de belbus ga je 4,5 km verder om dan met behulp van de kaart te voet terug te komen naar De Blankaart.

Wanneer je afstapt van de belbus, wandel je nog 200m langs deze weg en sla je rechts in om langs de Martjevaart te stappen. Volg vanaf hier het GR-pad dat rood-wit aangeduid staat.

Download de routekaart

Westhoektrails - wandelen in de Westhoek - wandelnetwerk - natuur - weekendje weg - genieten - groen - op stap - wandelroutes
 
Westhoektrail Roesbrugge - Pollinkhove

12 tot 17,5 km door de (overstroomde) IJzervallei

Parkeer je auto of fiets aan de kerk van Pollinkhove. Vlakbij de kerk bevindt zich de belbushalte (min. 2u vooraf te reserveren: 059 56 52 56). De bus brengt je naar Roesbrugge, om van daaruit, langs de IJzer, terug te keren naar Pollinkhove. 

 

Download de routekaart

Westhoektrails - wandelen in de Westhoek - wandelnetwerk - natuur - weekendje weg - genieten - groen - op stap - wandelroutes

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF