Doen

Dagje naar zee

10 kusttips om tijdens je verblijf in de Westhoek eens richting zee te gaan:
Beeldenpark Beaufort - dagje aan zee - de Kust

beeldenpark Beaufort :

Hedendaagse kunst in het unieke decor van de Kust

De Triënnale Beaufort palmt om de drie jaar de zeedijken, de stranden, de duinen en de pleinen aan zee terug in om hen te overladen met opvallende en memorabele kunstwerken. Kunstwerken die je uitdagen, je verrassen en die je sowieso nooit meer vergeet. Heel wat werken blijven na het kunstevenement staan en zorgen voor blijvende kunstparels aan de Kust die je gezien moet hebben.

Ontdek het beeldenpark Beaufort

een dagje aan zee? check het weer via de webcams

Het is wetenschappelijk bewezen, de zon schijnt meer uren aan zee dan in het binnenland. Dus, wanneer het in het binnenland regent, miezert of bewolkt is, dan is de kans groot dat het zonnetje aan de Kust vrolijk schijnt. Altijd even het kustweer in de gaten houden is dus de boodschap.

Ontdek het weer via de webcams

Webcams aan zee - mooie weer aan de kust - dagje aan zee - de Kust - zon, zee, strand
Shoppen aan de kust - dagje aan zee - de kust

Shoppen is leuk aan de Kust

De Kust is een echte droombestemming voor iedereen die van shoppen houdt. De gezellige lanen, pleinen en straten nodigen uit om de gezellige shops en boetieks binnen te stappen. Van kledij en schoenen tot design en delicatessen. Aan zee moet je gewoon gaan winkelen. Meer nog, aan zee kan je altijd op zondag shoppen!

Shoppen aan de kust

Kustpas - dagje aan zee - de kust

Download gratis de Kustpas

De gratis Kustpas is jouw buddy tijdens een trip aan zee. Je krijgt immers tal van kortingen en voordelen bij meer dan dertig attracties aan de Kust. Ideaal tijdens een uitstap.Download jouw gratis Kustpas

Snelheid maken en genieten met een zeilwagen op het strand in De Panne!

Op het breedste strand zie je zalig zoeven, de zeilwagens. Een prachtig zicht voor wie liever vanaf de zijlijn toekijkt. Wil je de wind zelf ook voelen? Boek dan een initiatieles of hier je karretje.

Meer info

Zeilwagen De Panne - dagje aan zee - de kust - uitwaaien aan zee
Wandelnetwerk Westkust - de kust - dagje aan zee - wandelen aan de kust

Wandelen langs kustdorpen, strand en duinen

Het Wandelnetwerk Westkust biedt je oneindig veel wandelmogelijkheden door de duinen, langs het strand, zee, badplaasten aan de Westkust. Van de Sahara tot de IJzermonding, geniet je van heel wat natuur, maar ook cultuur. Nood aan inspiratie? Met deze suggestieroute op het netwerk ben je zo vertrokken.

Bestel jouw wandelnetwerkkaart Westkust
 

Trappen van stad naar strand - fietsen aan de kust - Westhoek KD fietsroute - dagje aan zee

Fietsen van en naar het hinterland

Met deze fietsroute 'Trappen van stad naar strand', trap je ontspannen van Veurne naar De Panne, of net omgekeerd. Een heerlijke fietstocht met onderweg leuks voor groot en klein.

 

Ontdek de fietsroute 'Trappen van stad naar strand'

Striphelden Middelkerke - dagje aan zee - de kust

Ontdek in Middelkerke-Westende je favoriete striphelden

Middelkerke-Westende is dé stripgemeente aan zee. Op de zeedijk ontmoet je verschillende standbeelden van je striphelden en op verschillende muren prachtige striptekeningen. Er valt heel wat te doen rond alles wat met stripverhalen en -helden te maken heeft. Vergeet je jouw selfie met jouw kinderheld niet?

Meer info

Abdijmuseum Koksijde - Virtual Reality - dagje aan de zee - de kust

Virtual Reality in het Abdijmuseum

In de middeleeuwen overheerste het silhouet van de Duinenabdij het Koksijdse landschap. Een bezoek aan het Abdijmuseum laat je in alle rust kuieren langs die oude muren en genieten van die prachtige natuur die dit domein sinds oudsher omringt. Bewonder de unieke collectiestukken, ter plekke opgegraven door archeologen, en kom alles te weten over de abdijgeschiedenis en de rol van de Duinheren in de streek. Een virtual reality bril laat je landen in 1490, een beklijvende ervaring.

Meer info

Westfront Nieuwpoort - WO I  - de eerste wereldoorlog - onderwaterzetting - dagje aan zee

Beleef de onderwaterzetting in Westfront Nieuwpoort

In het bezoekerscentrum krijg je het heldhaftige verhaal van de onderwaterzetting te zien en horen. Tal van filmfragementen, foto's schilderijen, maar ook materialen doen je even stilstaan bij wat er toen gebeurde. Het indrukwekkende Panorama van de Ijzerslag van Bastien zie je digitaal geprojecteerd. Vergeet zeker ook niet tot boven te gaan waar je een machtig zicht ziet van de streek.

Meer info
 

Elke Westkustgemeente mag dan wel uniek zijn, ze delen dat charmante Westhoekgevoel. Hieronder de Westkustgemeenten op een rijtje:

De Panne, supersnel of heerlijk traag

Geniet volop van de natuur in al haar glorie, de vele sportieve mogelijkheden en het brede strand. Genieten van het actieve buitenleven en ontdek er de kunst van het strandzeilen. Snuif ook de sfeer op in de Dumontwijk, geklasseerd erfgoed waardoor het aangenaam wandelen is.

Meer info

Koksijde-Oostduinkerke, fascinerend en authentiek

Strand, duinen en vissersleven, authentieker de Kust beleven is haast onmogelijk. De Hoge Blekker, hoogste duin van de Vlaamse Kust, en de meer dan 700 ha natuurgebieden maken van Koksijde een echt wandelparadijs. Cultuurliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken, van de levendige traditie van de garnaalvissers te paard tot unieke expo’s het hele jaar door.

Meer info

Nieuwpoort, swingende strandstad

De moderne jachthaven is de grootste van Noord-Europa en zorgt voor een indrukwekkend schouwspel van duizenden masten. Een wandel- en fietspromenade brengt je van het ene naar het andere hoogtepunt. Mooi contrast met de middeleeuwse architectuur van de oude stad. Wie meer zin heeft in zon en zee, of heerlijk uitwaaien op de staketsels vindt beslist in Nieuwpoort-Bad z’n gading.

Meer info

Middelkerke-Westende, de goeie kant van 't strand

Het is dé stripgemeente bij uitstek aan de Kust, dus laat je verrassen door de stripfiguren in het straatbeeld en op evenementen. Ook het beeldenpark streelt het oog van de kunstliefhebber. De themaweekends buiten het zomerseizoen zijn zeker jouw verplaatsing waard! Mag het iets rustieker? Spring op de fiets, trek je wandelschoenen aan of kruip in het VW-busje van de bierroute ‘Expeditie Hinterland’ en ontdek het idyllische hinterland.

Meer info

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF