Huis van de Dichter

2020-09-04
Nieuws
Huis van de dichter - vakantiewoning - watou - Westhoek - poëzie - schrijfresidenties - kunst

Het ‘Huis van de Dichter’, ook gekend als de voormalige onderpastorie van Watou, was tot begin 2009 de woonst van dichter Gwy Mandelinck, oprichter, bezieler en organisator van het Poëziefestival in Watou. 

Sinds februari 2018 wordt het ‘Huis van de Dichter’ ook zestien werkweken lang per jaar opengesteld als schrijfresidentie voor auteurs. Watou krijgt daarmee een broedplek voor literatuur. 

Hieronder kan je een overzicht vinden van de schrijfresidenties voor het najaar 2020

14 - 18 september 2020 Eli Elise Hoopman (NL) & Vincent Van Meenen

Eli Elise Hoopman werkt aan haar debuutroman bij Niigh & Van Ditmar. Tijdens haar opleiding won ze de Interuniversitaire Prijs van Leuven met een kort verhaal en werd ze genomineerd voor de NTR Radioprijs met een radiodocumentaire over Arnon Grünberg. 

Vincent Van Meenen is auteur van 3 Nederlandstalige romans, uitgegeven bij Nijgh en Van Ditmar. Daarnaast is hij als theatermaker actief geweest in Athene, Griekenland en in België. In Watou zal hij werken aan een boek over West-Vlaanderen, waar hij heeft leren spreken. 

In de pers

28 september - 2 oktober 2020 Sarah De Mul

Sarah De Mul is hoogleraar Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit Nederland en schrijver van literaire non-fictie. In 2018 was ze met haar boek 'Retour San Sebastian. Opgroeien met een vaderland in de verte' (De Bezige Bij) genomineerd voor de VPRO Bob den Uyl prijs.  

Tijdens haar werkweek in het Huis van de Dichter wil ze werken aan een nieuw manuscript over de kwaal van deze tijd genaamd burn-out, waarin autobiografie, vormexperiment en cultuurkritiek worden verweven.

Huis van de dichter - vakantiewoning - watou - Westhoek - poëzie - schrijfresidenties - kunst

12 - 16 oktober 2020 Pat Donnez  
19 - 23 oktober 2020 Kathleen Vereecken  
26 - 30 oktober 2020 Michaël Vandebril & Bart Pluym  
23 - 27 november 2020 Peter Holvoet-Hanssen & Kenny Callens & Ann Cael  
30 november - 4 december 2020 Rinske Kegel (NL)  
7 - 11 december 2020 Katrien Vandenberghe  

Bent je nog op zoek naar een geschikte locatie voor een ontspannen vakantie in een van de meest poetische hoekjes van Vlaanderen? En wil je na enkele dagen weer opgeladen en vol energie naar huis vertrekken? Dan is het ‘Huis van de Dichter' ook voor jouw de juiste keuze. Het huis is sinds 2009 ingericht als een mooie, gezellige vakantiewoning. De woning dateert van 1841 en werd door de jaren heen zo goed als in zijn oorspronkelijke staat bewaard: olmen vloeren, authentieke deuren, getaande blauwsteen, een bakstenen kelder...

Meer info over de vakantiewoning

Meer info over de residentiesessies

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF