Kunstenfestival Watou blijft bestaan met nieuw curatorenteam

2020-01-31
Nieuws
Kunstenfestival Watou - Poperinge

Stad Poperinge kondigt aan dat het Kunstenfestival Watou blijft bestaan en stelt met trots het nieuwe curatorenteam voor van de 40ste editie in de zomer van 2020. Chantal Pattyn, Benedicte Goesaert en Peter Verhelst nemen in 2020 samen de artistieke leiding van het festival op zich.

Stad Poperinge neemt in 2020 de organisatie van het Kunstenfestival Watou over van vzw Kunst. De artistieke leiding van het festival komt in handen van niet één, maar drie curatoren, die samen de perfecte dialoog zoeken tussen beeldende kunst, literatuur en de unieke locaties in het West-Vlaamse dorp Watou.

Chantal Pattyn is netmanager van Klara en presentator van het kunstprogramma ‘Pompidou’. Benedicte Goesaert was 8 jaar actief bij Zeno X Gallery in Antwerpen en opereert sinds kort als zelfstandig curator. Peter Verhelst is een gelauwerd auteur van o.a. poëzie, romans en theaterteksten. Hij staat bekend om zijn liefde voor de beeldende kunst, die in zijn oeuvre vaak opduikt. Hij werkte ook geregeld samen met kunstenaars.

Om het festival blijvend te kunnen voorzien van kwaliteitsvolle kunst en ideeën, heeft de stad ook een dossier ingediend voor bovenlokale cultuurprojecten. Die subsidie is broodnodig om dit jaar al een experimenteel luik aan het kunstenfestival toe te voegen, en om de toekomst van het festival te vrijwaren. De stad hoopt op een positief advies voor die subsidie, om zo op zoek te gaan naar synergieën met het dorp, zijn bewoners en het omliggende landschap.
 

Meer info
Burgemeester Christof Dejaegher
0477 70 28 99 - christof.dejaegher@poperinge.be 

Schepen Loes Vandromme
0478 60 91 05 - loes.vandromme@poperinge.be

Matthias Breyne
057 34 66 86 - matthias.breyne@poperinge.be

Chantal Pattyn, curator - chantal.pattyn@vrt.be
Benedicte Goesaert, medecurator
Peter Verhelst, medecurator

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF