Nieuwe Westkustfietsroute verbindt de Kust met Veurne

2020-07-02
Pers
Nieuwe Westkustfietsroute verbindt de Kust met Veurne

In aanloop naar de zomer lanceert Westtoer een reeks nieuwe fiets- en wandelproducten. De nieuwe Westkustfietsroute is daar één van. Deze route is 48,5 kilometer lang en verbindt de Kust met de Westhoek. Fietsers trappen langs De Panne, Koksijde-Oostduinkerke, Nieuwpoort en de historische stad Veurne. Deze zomer kunnen recreanten langs deze route deelnemen aan de Westkustfietszoektocht. 

Trappen vanuit het centrum van De Panne, door de duinen van Koksijde, van Bad naar Stad in Nieuwpoort tot in het historische hart van Veurne: dat is wat de nieuwe Westkustfietsroute voorschotelt. Het is de ideale fietslus voor de Westhoekbezoeker die de sfeer aan zee wil opsnuiven of voor de Kusttoerist die graag even de stad opzoekt.

Fietsers zijn zo’n 48,5 kilometer onderweg en slingeren langs tal van bezienswaardigheden. Zeshoekige bordjes wijzen het juiste pad. Langs de route liggen tal van smakelijke terrassen en indrukwekkende musea en attracties. Het afwisselende landschap maakt deze fietservaring compleet.

Een mooie extra is de Westkustfietszoektocht tot en met 8 november. Door een reeks foto’s van de bezienswaardigheden onderweg in de juiste volgorde te plaatsen, maken deelnemers kans op een verblijfsarrangement in West-Vlaanderen. Wie de nieuwe routekaart aankoopt, ontvangt daarbij gratis een exemplaar van de fietszoektocht.

“Westtoer blijft recreatiemogelijkheden dicht bij huis ontwikkelen. Deze fietsroute past perfect in deze strategie”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer. “In combinatie met de Westkustfietszoektocht is dit product de ideale manier om de Kust en de Westhoek beter te leren kennen.”
Het provinciebedrijf Westtoer vraagt aan wandelaars en fietsers om rekening te houden met de maatregelen in het kader van de COVID-19 crisis. Richtlijnen bij het wandelen en fietsen vind je op www.westtoer.be/coronavirus. Afhankelijk van de evolutie worden de maatregelen aangepast. Westtoer ondersteunt de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad. Het bestrijden van het virus is de grootste prioriteit en ook in het belang van het toerisme op middellange en lange termijn.

Praktisch
Van de fietsroute wordt een viertalige brochure met kaart uitgegeven. Deze kost € 3,00 en bevat een gratis exemplaar van de Westkustfietszoektocht. 

De nieuwe routekaart met zoektocht is verkrijgbaar via de webshop van Westtoer en op volgende locaties:

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF