Op verhaal komen in de Westhoek

2020-05-26
Nieuws
Op verhaal komen in de Westhoek - alternatieve reisgids - Miguel Bouttry - legendes - waargebeurde verhalen - ontdekken
Ongekende plekjes met een verrassend verhaal

Het boek
Op verhaal komen in de Westhoek is een alternatieve reisgids doorheen de Westhoek. Auteur Miguel Bouttry was er vijftien jaar professionele gids. Daarna trok hij naar de Franse Morvan op zoek naar nieuwe avonturen. Dit boek bundelt zijn favoriete Westhoekverhalen en brengt de lezer op vaak ongekende plaatsen. Het is een verzameling van de vertelsels die Miguel het vaakst en het liefst bracht. Sommige las hij, andere pikte hij onderweg op bij mensen uit de streek. Enkele werden nooit eerder gepubliceerd. De diversiteit is groot: er zijn legendes en waargebeurde feiten, maar ook verrassende weetjes en anekdotes. Er is niet meer dan drie minuten nodig om de tekst te lezen, wat zorgt voor een vlot gebruik onderweg. Met een klein ommetje in de buurt van de plaats waar het verhaal zich afspeelt, valt altijd nog net iets meer te ontdekken.

Verhalen bij plaatsen
De 30 verhalen in het boek liggen verspreid over alle gemeenten van de Westhoek. Van de havengeul bij Nieuwpoort, over het glooiende landschap tussen Houthulst en Hooglede, tot aan de Leie-oevers in Wervik. Of via de Westvlaamse heuvels, de schreve en de mooie polders van bachten de kupe, terug naar de stranden van De Panne en Koksijde. Legendes over heksen, luchtgeesten, reuzen en duivels, maar ook waargebeurde verhalen over smokkelaars, soldaten en een tumultueuze gemeenteraadsverkiezing in het kleinste dorp van België. Ontdek het verdwenen dorp Sint-Rijkers, de vergeten gaten onder de bruggen van Diksmuide en het mooie panorama over het Vrijbos op een van de hoogste punten van Staden.

De auteur
Miguel Bouttry was vijftien Miguel Bouttry jaar lang professionele gids in zijn geliefde Westhoek. Daarna trok hij naar de Franse Morvan op zoek naar nieuwe avonturen. Deze alternatieve reisgids bundelt zijn favoriete Westhoekverhalen. Het is een verzameling van de vertelsels die Miguel het vaakst en het liefst bracht. Sommige las hij, andere pikte hij onderweg op bij mensen uit de streek. Enkele werden nooit eerder gepubliceerd. De diversiteit is groot: er zijn legendes en waargebeurde feiten, maar ook verrassende weetjes en anekdotes. ISBN: 9789492515537 Miguel Bouttry Het boek Op verhaal komen in de Westhoek is een alternatieve reisgids doorheen de Westhoek. Auteur Miguel Bouttry was er vijftien jaar professionele gids. Daarna trok hij naar de Franse Morvan op zoek naar nieuwe avonturen. Dit boek bundelt zijn favoriete Westhoekverhalen en brengt de lezer op vaak ongekende plaatsen. Het is een verzameling van de vertelsels die Miguel het vaakst en het liefst bracht. Sommige las hij, andere pikte hij onderweg op bij mensen uit de streek. Enkele werden nooit eerder gepubliceerd. De diversiteit is groot: er zijn legendes en waargebeurde feiten, maar ook verrassende weetjes en anekdotes. Er is niet meer dan drie minuten nodig om de tekst te lezen, wat zorgt voor een vlot gebruik onderweg. Met een klein ommetje in de buurt van de plaats waar het verhaal zich afspeelt, valt altijd nog net iets meer te ontdekken. Miguel Bouttry (°1979) groeide op in de Westhoek en was er ook jarenlang als beroepsgids actief met zijn gidsenbedrijf Rent a Guide. In 2019 verhuisde hij naar de Franse Morvan. Ondertussen gidst hij minder vaak, maar hij blijft verhalen vertellen. In 2018 verscheen zijn debuut De Klap. In 2020 breide hij er een literair vervolg aan met de historische roman Bron van Pijn. Via zijn YouTube-kanaal brengt hij al vloggend (Westhoek)vertellingen tot bij een ruim publiek. Hij keert ook regelmatig terug naar Vlaanderen om er ‘live’ verhalen te vertellen.

Verliefd op de Westhoek
Vanaf het najaar van 2020 gaat Miguel in Vlaanderen de boer op met zijn Westhoekvertellingen. Hij vertelt de verhalen en anekdotes niet al gidsend zoals hij dat eerder deed, maar brengt in een voorstelling van een uur zijn Westhoekverhaal op een podium. Aan de hand van een selectie uit de vertellingen uit Op verhaal komen in de Westhoek verkondigt hij en plein public en zonder gêne zijn liefde voor de streek die hem vormde. De voorstelling Verliefd op de Westhoek is vanaf nu te boeken. Data verschijnen binnenkort op de kalender van www.miguelbouttry.com.

Project Westhoekverhalen
Dit boek is een onderdeel van het Leader-project Westhoekverhalen waarin een ruim en vernieuwend aanbod aan toeristische producten ontwikkeld wordt binnen de verhaallijnen van de Westhoek. Storytelling wordt daarbij in al zijn facetten het instrument bij uitstek. Na het boek Indlikse toeren in de Westhoek van Yves Bondue, vormen een reeks vlogs en een Syntra-cursus Storytelling de komende maanden het vervolg.

Praktische info
Op verhaal komen in de Westhoek Miguel Bouttry
ISBN: 9789492515537
Geïllustreerd in kleur
Softcover met flappen
Formaat: 140 x 190mm
192 pagina’s
Prijs: 22,95 euro
Verkrijgbaar in de boekhandel en online

Miguel Bouttry - auteur www.miguelbouttry.com - miguel.bouttry@gmail.com - 0488 40 74 40

Uitgeverij Bibliodroom www.bibliodroom.be - Johan Vergote - uitgever johan@bibliodroom.be - 0475 48 50 78

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF