Veurne klaar voor de zomer

2019-06-18
Nieuws
Veurne feest - Veurne klaar voor de zomer

In juli en augustus krijg je geen kans om je te vervelen in Veurne.

Van stadswandelingen en fietstochten naar verrassende variaties tot absolute topevenementen! Het aanbod van zomerse activiteiten is erg divers in Veurne.

De stadswandelingen en de fietstochten zijn absolute aanraders voor wie de kleine en grote geschiedenis van de stad wil leren kennen. Enkele gidsen nemen je gratis mee op sleeptouw en leren je alles over de Spaanse periode, de drooglegging van de Moeren of de rol van Veurne tijdens de Eerste Wereldoorlog. er zijn ook gezinsuitstapjes die jong en oud zullen boeien!

Vanaf 4 juli kan je opnieuw verrast worden door de Zomervariaties! Duo Vilja, Duo Berlingo, Mirek Coutigny en de 50ste editie van het Orgelfestival zetten Bulskamp, Eggewaaertskapelle, Booitshoeke en Veurne op zijn kop.

Zin om te zingen, dansen of gewoon genieten van muziek? Dan kan je op 28 juni naar De Rand in Club Paviljoen of op 30 juni naar Vlaanderen Zingt in het Stadspark! Op 21 juli is er de eerst Kiosk Matinee, een maand later kan je op 18 augustus naar de tweede editie. Vergeet zeker ook niet om Veurne La Fête in je agenda te noteren. Op 7 september staat onder andere Hooverphonic op de Grote Markt. Daarnaast kan je iedere woensdag in juli en augustus, tussen 11u30 en 15u30, heel wat jong Belgisch muzikaal talent ontdekken tijdens Open Kiosk in het Stadspark.

Van 1 juni tot 30 september kan je de Vlaamse Meesters beleven waar ze thuis zijn met Vlaamse Meesters in Situ. In Veurne kan je zo de werken van Vigor Bouquet bekijken. Die zijn tentoongesteld in de Sint-Walburgakerk en in de Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartkerk van Wulveringem.

En dan zijn er natuurlijk nog de vaste afspraken halverwege de zomer. Op zaterdag 27 juli opent de Julifoor, een dag later trekt de Boetprocessie door het centrum. Een weekje later is er Furnival. Het concept is flink gewijzigd. Er is nog steeds vuurwerk, maar dit wordt geïntegreerd in een fascinerend en adembenemend lichtspektakel! Een absolute aanrader om Koekezondag in Veurne te beleven!

Meer uitgebreide informatie vind je op www.toerisme-veurne.be

 

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF