Doen
Slapen
Eten & drinken

Op ontdekking in de Westhoek

Een uitstap naar de Westhoek verveelt nooit! Je ontdekt er heel wat unieke plekjes, maakt kennis met het lokale leven in één van de vele bruine kroegen en geniet van een lekkere hap in diverse verrassende restaurants. Zin om er dit najaar nog eventjes op uit te trekken? Dan kan je kiezen voor een logies op een unieke locatie

 

op ontdekking in de Westhoek - unieke locaties - bruine kroegen - bijzondere natuurgebieden - historisch - cultureel - eten & drinken - op stap - weekendje weg
Unieke plekjes
 • Ontdek natuurdomein De Blankaart in Diksmuide. Het domein is een schuil-, jaag-,overwinterings- en broedplaats voor zeldzame vogels. Een unieke ervaring is een tochtje met de fluisterboot. 
 • Natuuroase EversambosKleine paadjes brengen je tot in de donkerste en interessantste hoekjes van het bos. Onderweg vind je houten objecten van de hand van Atelier Sam Ponette en Atelier Nauwau. Daar kun je op zitten, liggen, hangen en de juiste oefingen doen om tot rust te komen.
 • Beklim één van de vele horizon 2025 toren: op vandaag kan je al op 15 sites genieten van uitzonderlijke zichten op het landschap. Dit jaar worden er nog 3 nieuwe torens geopend. 
 • Zweef boven de wijngaarden. De authentieke zetellift biedt een uniek zicht op Poperinge, Heuvelland en Frankrijk. Weg van alle drukte, zweef je boven de wijngaarden van Entre-Deux-Monts. 
 • Woon de Last Post bij onder de Menenpoort. Iets wat je moet gezien hebben als je naar de regio komt, is de Last Post. Elke avond om 20u stipt, wordt de Last Post geblazen onder de Menenpoort in Ieper. 
   

Nog meer natuurbeleving

 
Thuiskomen in een bruine kroeg

In de Westhoek vind je nog heel wat authentieke, gezellige bruine kroegen waar je even op adem kan komen en genieten van een lekker streekbiertje- of wijntje en een streekhapje. Proef de gezelligheid en sfeer bij één van de vele adresjes. Hieronder alvast enkele tips:

Den Ekster, Dranouter: geniet van de warme sfeer en de gezellige rust tijdens aangename folk-, wereld-, jazz-, blues,...kortom rootsmuziek. 

't Oud Postje, Vleteren: hier geniet je van een groot aanbod streekbieren 

't Hof van Commerce, Alveringem: een fijn eetcafé gelegen aan de IJzer, waar je op in het weekend kan genieten van een heerlijk Breughelbuffet

Kaffee Bazaar, Ieper: gezellig sfeercafé met veel bazaar, vele bieren en goeie muziek

Au Nouveau St. Eloi, Poperinge: hier vind je de nostalgie van een knusse bruine kroeg. Wie wil, kan ook een volksspelenwedstrijd doen. 

Nog meer bruine kroegen in de Westhoek

Nog meer cafés in de Westhoek

op ontdekking in de Westhoek - unieke locaties - bruine kroegen - bijzondere natuurgebieden - historisch - cultureel - eten & drinken - op stap - weekendje weg
cultuur beleven in de Westhoek - historische stadjes - kunst - geschiedenis - lekker eten - diner - cultuurhistorisch
Verrassende restaurants
 • Atelier Hortense, Reningelst (Poperinge): in de voormalige maalderij, gerenoveerd tot een mooi koffie- en eethuis, geniet je van een heerlijk gerechtje. 
 • Bar Bernard, Watou (Poperinge): geniet van een fenomenaal 360° zicht op de weidse regio rond Watou!
 • Water & Vuur, Diksmuide: op de hoogste verdieping van de voormalige veevoederfabriek 'De Polders' kan je Polderesk Genieten. 
 • Potje Paté, Alveringem: hier wordt alles in eigen atelier bereid, versneden à la minute en afgewerkt in de keuken.
 • Dépot, Ieper:  vier verdiepingen bieden je een overzicht van alles wat hip en mooi is zonder dat authentieke gevoel te verliezen. De kaart is al net zo eigenzinnig als het concept. 

Nog meer restaurants in de Westhoek

Slapen op unieke locaties

Onvergetelijk, origineel en weer eens héél iets anders dan anders. Ontdek hier enkele originele logeeradresjes in de Westhoek!

op ontdekking in de Westhoek - unieke locaties - bruine kroegen - bijzondere natuurgebieden - historisch - cultureel - eten & drinken - op stap - weekendje weg
 
Barak de Vinck, Zillebeke (Ieper)

Logeren anno 1919, in een unieke noodwoning. 

Barak de Vinck is een alternatieve vakantiewoning mét een bijzonder verhaal. Hier ontdoe je je van alle luxe en leef je op het ritme van de natuur. Net als 100 jaar geleden. Ver weg van de drukte en alle modern comfort ervaar je de essentie: je komt tot rust en maakt tijd voor elkaar.

Meer info

Nog meer tips om origineel te logeren

Bed in Boat Ieper
Overnachten op een boot

Bed in Boat biedt plaats aan 8 personen (minimum 12 jaar) in een uniek concept. Het binnenvaartschip 'VULCAIN' werd omgebouwd tot een luxueus vakantieverblijf.

 

Meer info

Nog meer tips om origineel te logeren

vakantie in eigen land - zomer in eigen land - fietsen en wandelen in eigen land - logeren in eigen land - hotel - weekendje weg - genieten - lekker eten - café - bier - wijn
Slapen in Talbot House, Poperinge

Net zoals duizenden soldaten en pelgrims voor je, kan je ook vandaag nog de nacht doorbrengen in Talbot House. Door zijn authentieke historische sfeer en unieke locatie nabij de grote markt van Poperinge kent the Old House op vlak van "historisch overnachten" geen gelijke. Een andere verblijfplaats kan dan wel nabij een stuk historisch erfgoed gelegen zijn of er een mooi uitzicht op bieden, wie bij Talbot House blijft overnachten, maakt er zelf even deel van uit. 

Meer info 

Nog meer tips om origineel te logeren

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF