Sint-Sixtuswandelroute

Wandelen
Vleteren
Sint-Sixtuswandelroute - Westvleteren trappiste - beste bier van de Westhoek - Sint-Sixtusabdij - Vleteren - Tournée Locale - wandelen - wandelnetwerk

Deze route loopt door landbouwgebied dat van oudsher deel uitmaakt van de hoppestreek rond Poperinge. Het landschap is lichtglooiend en de wandelroute maakt gebruik van kerkwegels, graspaden en landelijke wegen. Het parcours zorgt voor een leuke variëteit in het landschap en gaat door diverse bossen (Sint-Sixtusbos, Dozinghembos en nabij het Canadabos), hoppevelden, akkers en weiden. Een Britse militaire begraafplaats herinnert aan de Eerste Wereldoorlog.

Onderweg of na de wandeling kan je even halt houden en genieten van wat lekkers. 

  • een bezoekje aan het Claustrum van de Sint-Sixtusabdij mag zeker niet ontbreken. Daarna kan je bij In de Vrede genieten van een lekkere Westvleteren trappist.  
  • bij Ateljee 5 kan je proeven van een lekkere ijscoupe, gemaakt met het Trappistenbier. Bij mooi weer kan je even relaxen in een van de hangmatten. 

Zin om er meteen een weekendje op uit te trekken en te genieten van de rust van het platteland, dan kan je terecht bij B&B Pahilleke. In de schaduw van de Sint-Sixtus abdij kan je even op adem komen. 

Sint-Sixtuswandelroute - Westvleteren trappist - beste bier van de Westhoek - Tournée Locale - Westhoekbieren - wandelen - wandelnetwerk - Vleteren    Sint-Sixtuswandelroute - Westvleteren trappist - - Sint-Sixtusabdij - beste bier van de Westhoek - Tournée Locale - Westhoekbieren - wandelen - wandelnetwerk - Vleteren    Sint-Sixtuswandelroute - Westvleteren trappist - - Sint-Sixtusabdij - beste bier van de Westhoek - Tournée Locale - Westhoekbieren - wandelen - wandelnetwerk - Vleteren

Route informatie

Afstand: 
8,00km
Reliëf: 
Zacht hellend
Vorm: 
Lusvormig Eenrichting
Type route: 
Landschapswandelroute

Routedetails

Startpunt: 
Ontmoetingscentrum In De Vrede, Donkerstraat 13, 8640 Westvleteren
Bewegwijzering: 
De route is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes.
Toon grote kaart
Download de route als GPXEen GPX bestand kan je overzetten op een GPS.

Producten

Sint-Sixtuswandelroute
Wandelkaart

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF