Geniet van de stilte en kom tot rust in de Westhoek

Zin om eventjes weg te zijn uit je dagelijkse sleur, uit de waan van elke dag? Pauze werkt. Zeker in het stille Heuvelland! In en rond Westouter zijn er tal van plekjes waar de tijd stil komt te staan: een kabbelend beekje, een vijvertje in de zon, een picknickbank in open landschap, een voetwegje in een natuurgebied Plaatsen om tot rust te komen, rustig te mijmeren, stil te worden, lekker niets te doen. Eventjes liggen in de hangmat, lekker relaxen in de ligzetel aan het vijvertje, of één van de 10 stilte gedichten lezen langs het pad… Het kan in Heuvelland, in alle rust en stilte.

Maar ook in andere gebieden in de regio kan je genieten van de stilte. Of eventjes wegdromen bij een van de mooie uitzichten vanopt de uitkijktorens.

Wandelnetwerk Heuvelland

Wandelen langs het stiltepad, Heuvelland

Tussen de West-Vlaamse bergen vind je prachtige verborgen plekjes. Ze zijn verrijkt met mijmerbankjes. Je geniet er van de rust en de stilte. Niets zalvender dan je te laten omringen door natuurgeluiden. De Stiltewandeling van Westouter laat toe om even te herbronnen. De magnifieke landschapswandeling doet ook een aantal nieuwe natuurgebieden aan. Wedden dat deze veelzijdige wandeling je batterijen weer helemaal zal opladen?

Meer info over de wandelroute

 

Leuke spots langs het Stiltepad

Ontdek hier enkele heerlijke adresjes

 

Sint-Hubertus
Dichter Geert De Kockere

 

Berg-Dichter Geert De Kockere

Het Heuvelland inspireerde onze Berg-Dichter tot een reeks Hailu's die te lezen zijn langs het Siltepad in Westouter. Ze staan gegraveerd in banken, ligstoelen en hangmatten. Laat de stilte je overvallen en kijk mee met de dichter naar wat hem langs het pad zo trof.

Ontdek meer over het jaar van de Berg-Dichter

 

Genieten in stilte

Vakantiewoning Douvevallei ***, Heuvelland

Hier kun je in de houten slaap-POD’s volop genieten van de natuur.

 

Meer info

Genieten in stilte

B&B ’t Heuvelhof ***, Heuvelland

Heerlijk slapen, rust en stilte, in een woonwagen. Of toch liever kamer met ontbijt?

 

Meer info

Zonnebeke

Uitkijktorens

Geniet met ons mee van de talloze vergezichten en uitgestrekte landschappen. Geniet in stilte van een panoramisch uitzicht.

Ontdek hier alle uitkijkpunten en vergezichten

 

Van op het water 

De oneindige vergezichten, zacht glooiende heuvels, het vlakke polderland en de adembenemende stilte van in de Westhoek kan je ook van op het water beleven. De waterfanaat kan op de IJzer en langs de zijkanten de hele Westhoek verkennen.

Vaar met ons mee en geniet van de stilte 

nog meer Waterplezier

Wandelen

Fluisterboot

Met de fluisterboot vaar je geruisloos over het water en kan je ongestoord de vele vogelsoorten observeren in het natuurdomein De Blankaart. Tegelijk geniet je van een mooie zonsopgang, met de prachtige natuur als achtergrond.

Adres: Fluisterboot - Iepersteenweg 56 - 8600 Woumen

Telefoon: +32 51 54 52 44

E-mail: deblankaart@natuurpunt.be

Meer info

 

Genieten in het groen

 Kom met ons mee genieten van rust en stilte in een mooie groene omgeving

 

NATUURGEBIED DE BLANKAART, DIKSMUIDE

Blankaart

 

Natuuroase Eversambos

Natuuroases zijn geïnspireerd op het fenomeen bosbaden, ofte Shinrin-yoku, een therapie die in de jaren tachtig ontstond in Japan en nu ook bij ons ingang vindt. Het is wetenschappelijk bewezen dat een bosbad van een halfuur, stress vermindert en je mentale weerbaarheid verhoogt. Hoe langer het bosbad, hoe groter en langduriger de voordelen zijn.

Het is dé plek bij uitstek voor een stil, traag en meditatief verblijf in de natuur. Hier ligt de focus volledig op rust. Smartphones zijn uit den boze. Kinderen en honden zijn welkom, maar ze moeten de rust respecteren. Een infobord geeft kort uitleg over het natuurgebied en tips om met al je zintuigen te focussen op de natuur.

Waar vroeger een abdij stond, ligt nu het Eversambos als een aangename verrassing in de verder bijna boomloze omgeving. Je ontdekt er een waaier aan boom- en struiksoorten, de natte grond is een echt paradijs voor paddenstoelen en langs de beekjes en greppels zorgen waterplantjes voor een bont decor. Kleine paadjes brengen je tot in de donkerste en interessantste hoekjes van het bos.

De natuuroase, een korte, bewegwijzerde lus van ongeveer 2 km brengt je volledig tot rust. Onderweg vind je houten objecten van de hand van Atelier Sam Ponette en Atelier Nauwau. Daar kun je op zitten, liggen, hangen en de juiste oefingen doen om tot rust te komen.

 

Natuuroase Eversambos - stiltebeleving in de Westhoek - genieten - relaxen - rust - stilte

 

Meer informatie

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF