Tournee Locale

Bierbeleving in de Westhoek

Het eeuwenoude hoppelandschap verraadt het al, hier, in de Westhoek vind je 's werelds beste brouwerijen en dus ook 's werelds beste bieren. Ooit een goed bewaard geheim, vandaag wereldnieuws. Bierliefhebbers van alle windstreken vinden vlotjes hun weg naar deze hoek.

Belgische hopIn West-Vlaanderen (en vooral in de Westhoek) wordt 95% van alle hop in België geteeld. Heel wat brouwerijen uit de Westhoek gebruiken dan ook deels of helemaal hop van Belgische origine. En net voor die bieren/brouwerijen werd een attractief logo uitgewerkt dat het gebruik van Belgische hop in de verf zet. Een bier, waarvan de helft van de gebruikte hop van Belgische origine is, mag dit logo op het etiket dragen. Meer info over het logo en de Belgische hop vind je op www.belgischehop.be.  

Bart Vermeulen, zytholoog en bierverteller, neemt je mee langs het hoppelandschap in de Westhoek!

 

Tournée Locale, bierbeleving in de WesthoekJe ontdekt alles over 'bierbeleving in de Westhoek' op deze website of je kan het nalezen in het ons magazine, waarbij Jean Blaute je mee op stap neemt langs de hopvelden, volkscafés en andere hopspots.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF