Tournee Locale

Biercafés

In de Westhoek vind je niet alleen 's werelds beste brouwerijen, maar heb je ook heel wat leuke, gezellige 'biercafés' waar je de diverse Westhoekbieren kan proeven:

Bar Bernard - Watou

Proef het beste van België - Bar Bernard - brouwerij Sint-Bernardus - Westhoekbieren - Tournée LocaleIn het hart van de hoppestreek wordt bier gemaakt dat tot de verbeelding spreekt van menig bierliefhebber. In het kunstenaarsdorp Watou worden sinds 1946 de edele St-Bernardus bieren gebrouwen: donkere en blonde abdijbieren van hoge gisting. 

De bar bevindt zich op de 2de verdieping van de brouwerij en heeft een prachtig 360 graden zicht op de wijde omgeving.Van de glooiende heuvels van het Helleketelbos tot de bergen van Frans-Vlaanderen (Catsberg en Casselberg). Het interieur is zeer eigentijds ingericht en het meubilair is van de hand van Dirk Wynants,de man achter het Westhoek designbedrijf Extremis.

Proef er een ‘Westhoekplankje’ met lekkers uit de regio of degusteer van één van de vele biertjes die op de kaart staan. Bar Bernard is meer dan een bar en biedt ook diverse biergerechten.

Trappistenweg 23 - 8978 Watou (Poperinge)
T. 057 38 80 21.
info@sintbernardus.be - www.barbernard.be 

 

Mout- en Brouwhuis de SnoekMout- en Brouwhuis de Snoek - Alveringem

Hier vind je nog een volledige, authentieke brouwerij en mouterij uit de 19de eeuw. In het aloude Brouwershof proef je van heerlijke, ambachtelijke brouwsels. Je kan er ook het verhaal van de dorst tijdens WO I ontdekken.

Fortem 40 - 8690 Alveringem
T. 058 28 96 74
infomuseum@desnoek.be - www.desnoek.be

 

Brouwershuys DiksmuideBrouwershuys - Diksmuide

Het Brouwershuys, het betere biercafé van Diksmuide werd grondig gerenoveerd. Zij zijn de eerste in de
regio om jouw pils uit een uniek tapsysteem van 1.000 liter te kunnen serveren.

Grote Markt 19 - 8600 Diksmuide
info@brouwershuys.com 

 

 

St. ArnoldusSt. Arnoldus - Ieper

Het café is genoemd naar de patroonheilige van de brouwers en dit is niet zonder reden. St.-Arnoldus serveert 25 lokale bieren van 't vat! Kan je moeilijk kiezen, dan wordt er een gemengd aanbod voorzien in de vorm van vier proefglaasjes. Er is ook een ruim aanbod aan bieren op fles. 

Menenstraat 19 - 8900 Ieper
T. 0473 66 45 81
info@starnoldus.be - www.starnoldus.be 

 

Brasserie De KazemattenBrasserie de Kazematten - Ieper

Brasserie de Kazematten is gevestigd in de vestingen van Ieper. In de stijlvolle brasserie, onder de vleugels van brouwerij Sint-Bernardus, kan je genieten van een streekbiertje of een hartige hap.

Bollingstraat 1 - 8900 Ieper
T. 057 46 94 62
info@brasseriekazematten.be - www.brasseriekazematten.be 

 

Kaffee BazaarKaffee Bazaar - Ieper

Keuze uit meer dan 100 bieren in een gezellig sfeercafé. Bij mooi weer kan je ook genieten op het tuinterras. Dit adresje staat ook op de lijst van RateBeer 2019 met de beste bierbestemmingen ter wereld!

Boomgaardstraat 9 - 8900 Ieper
T. 0494 53 32 50
kaffeebazaar@hotmail.com - www.kaffeebazaar.be

 
Den Ekster DranouterDen Ekster - Heuvelland

Geniet van de warme sfeer en de gezellige rust van aagename folk-, wereld-, jazz-, blues-,...kortom rootsmuziek. Of laat je bedwelmen door de menukaart en zoete achterafjes waar streekproducten mee aan tafel zitten.

Lettingstraat 42 - 8951 Dranouter (Heuvelland)
T. 057 44 68 52

www.den-ekster.com

 
't Hellegat - Heuvelland

Ontdek een sfeervol plekje nostalgie waar de tijd bleef stilstaan. In een rustiek kader ontvangen chef Kristof en zijn vriendin Anja de klanten met alle mogelijke biersoorten. Bieren van 't vat, flessen om te delen, een heel assortiment trappisten, alcoholvrij bier ...

Rodebergstraat 39 - 8954 Westouter (Heuvelland)
T. 0479 33 12 94
info@thellegat.be - https://www.thellegat.be/nl/ 

 

Au Nouveau St. EloiAu Nouveau Saint Eloi - Poperinge

 

Proef de gezelligheid, de landelijke en authentieke sfeer van bier- en eetcafé. Hier vind je de nostalgie terug van een knusse bruine kroeg.

Gemenestraat 4 - 8978 Watou (Poperinge)
T. 0494 13 68 30
info@aunouveaust-eloi.be - www.aunouveaust-eloi.be

 

 

't Hof van de Hemel't Hof van de Hemel - Veurne

Ontdek het oudste straatje van Veurne terwijl je een biertje degusteert uit de uitgebreide streekbierkaart. Struise Brouwers, Dolle Brouwers, alle soorten brouwers zijn hier welgekomen gasten. 

Noordstraat 13 - 8630 Veurne
T. 0474 88 46 84
info@thofvandehemel.be - www.thofvandehemel.be

 

Kunstemaecker, VeurneKunstemaecker - Veurne

De kelder werd volgestouwd met zeventig verschillende bieren en je geniet er van een lekkere boerenplank met paté of een kleine snack.

Steengracht West 1 - 8630 Steenkerke (Veurne)
T. 0496 51 55 51

www.kunstemaecker.be

 

 

In de Vrede, WestvleterenIn de Vrede, Vleteren

Deze stek ligt tegenover de Sint-Sixtusabdij. Jawel, de thuis van de begeerde Trappist Westvleteren. De trappistenbroeders verkopen hun bier in feite alleen aan particulieren, dus dit is de enige horecazaak waar je gewoon een glas Westvleteren kan bestellen om te degusteren. 

Donkerstraat 13 - 8640 Westvleteren (Vleteren)
T. 057 40 03 77
info@indevrede.be - www.indevrede.be 

 

't Oud Postje Vleteren't Oud Postje - Vleteren

Naast een ruime menukaart met kwalitatieve streekproducten, bieden 't Molenhof en 't Oud Postje een grote variatie van streekbieren. Dit adresje staat op de lijst van RateBeer 2019 met de beste bierbestemmingen ter wereld!

Veurnestraat 2 - 8640 Oostvleteren (Vleteren)
T. 057 40 01 64 
info@t-molenhof.be - www.t-molenhof.be

 

In den Grooten Moriaen - WervikIn den Grooten Moriaen - Wervik 

Al geproefd van het Moriaenbier? Het bier is een krachtig brouwsel, zowel blond als bruin te degusteren. In deze authentieke kroeg in de schaduw van de Briekenmolen is het heerlijk nagenieten van een bezoek aan het Tabaksmuseum. Op het terras smul je van een lekkere broodplank met onder meer de Moriaenpaté. 

Koestraat 63 - 8940 Wervik
T. 056 31 49 24
sebastien.bonnier@telenet.be -
http://www.nationaaltabaksmuseum.be/museumherberg

 

Bierhuis 'Den Toogoloog', MiddelkerkeBierhuis 'den Toogoloog'

De oude beenhouwerij uit de jaren 20 van de vorige eeuw is nu een 'bierhouwerij'. In een warme en aangename sfeer kan je hier méér dan 170 soorten bier proeven, afkomstig van de echte brouwers die nog brouwen met hart en ziel.

Kerkstraat 7 - 8430 Middelkerke
T. 059 42 66 02
info@dentoogoloog.be - www.dentoogoloog.be

 

New Port Times, NieuwpoortNew Port Times -  Nieuwpoort

The New Port Times is een opvallende en sfeervolle bruine kroeg, waar ook kleine optredens worden georganiseerd. Streekbieren zoals het Geeraert- en het Coggebier, maar ook het Oostendse Keytebier, staan prominent op de kaart.

Langestraat - 8620 Nieuwpoort

 

 

 

 

 

 

nog meer cafés in de Westhoek
Volksspelen in de Westhoek

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF