Bierbeleving in de Westhoek - brouwerijen - bierfietsroutes - hop - tournée locale

Tournee Locale

Hopmuseum Poperinge

In het Hopmuseum kom je alles te weten over hopteelt en hopverwerking. De Neus en De Zakker, twee hoppersonages, begeleiden je door de geschiedenis van de hopplant, de veldwerken, de hopoogst en de toepassingsvormen van hop. In het Hopmuseum vind je ook de complete Belgische biercollectie, een unieke verzameling van meer dan 2000 bieren

Kortom, dé startplek voor wie op bierexploiratie wil in de Westhoek!


TOURNEE LOCALE, WESTHOEKBIEREN

Nog t.e.m. 30 november 2018 worden via de tentoonstelling 'Tournée Locale, Westhoekbieren', al je zintuigen geprikkeld om de bierregio te ontdekken. Je maakt kennis met de alom en minder gekende brouwers uit de Westhoek en hun onweerstaanbare lekkere bieren. 

BIERDEGUSTATIES

Het Hopmuseum biedt opnieuw enkele bierdegustaties aan. Elke degustatie start om 20u en eindigt rond 23u. Er worden 6 bieren gedegusteerd uit een degustatieglas (15 cl.). Bij elk bier krijg je de nodige uitleg over geur, smaak, uitzicht, naam van het bier, brouwerij,… Tussendoor is er wat brood om de smaakpapillen te neutraliseren. Inschrijven is verplicht!

  • 2 maart 2018: Degustatie 'Bieren door vrouwen gebrouwen'
  • 4 mei 2018: Degustatie 'Bieren en cijfers'
  • 5 oktober 2018: Degustatie 'Wilde bieren'
  • 7 december 2018: Degustatie 'IPA bieren'

 

BIER- EN FIETSPLEZIER

Vanuit het Hopmuseum kan je vertrekken om 2 bierfietsroutes te verkennen. Onderweg geven borden in de vorm van een bierfles je meer informatie over de brouwerijen en hopvelden langs de route:

 

Contactgegevens:
Hopmuseum Poperinge - Gasthuisstraat 71 - 8970 Poperinge - T. 057 33 79 22 - hopmuseum@poperinge.be - www.hopmuseum.be