Tournee Locale

Restaurants

De bierlover die met een hongertje zit, kan in een van onderstaande restaurants terecht voor een heerlijk biergerecht!

Bar Bernard, Watou (Poperinge)

Bar BernardIn het hart van de hoppestreek wordt bier gemaakt dat tot de verbeelding spreekt van menig bierliefhebber. In het kunstenaarsdorp Watou worden sinds 1946 de edele St-Bernardus bieren gebrouwen: donkere en blonde abdijbieren van hoge gisting. 

Recent opende de trendy rooftopbar BAR BERNARD de deuren. De bar bevindt zich op de 2de verdieping van de brouwerij en heeft een prachtig 360 graden zicht op de wijde omgeving.Van de glooiende heuvels van het Helleketelbos tot de bergen van Frans-Vlaanderen (Catsberg en Casselberg). Het interieur is zeer eigentijds ingericht en het meubilair is van de hand van Dirk Wynants,de man achter het Westhoek designbedrijf Extremis.

Proef er een ‘Westhoekplankje’ met lekkers uit de regio of degusteer van één van de vele biertjes die op de kaart staan. Bar Bernard is meer dan een bar en biedt ook diverse biergerechten.

Trappistenweg 23 - 8978 Watou (Poperinge). 
Tel: +32 57 38 80 21.
e-mail: info@sintbernardus.be
www.barbernard.be


'T Oud Kerverijtje, Dranouter't Oud Kerverijtje

Het unieke concept, een warm en koud buffet van ambachtelijke, in huis bereide specialiteiten, wordt u steeds met een welgemeende glimlach geserveerd in 't Oud Kerverijtje. Ook voor de allerkleinsten is er een aangepast aanbod aan kindergerechten en tevens kunnen ze naar hartelust spelen in onze speelweide. 

't Oud Kerverijtje is de ideale stopplaats tijdens uw daguitstap, fietstocht of huifkarrentocht om de dorstigen te laven en de hongerigen te spijzen. Bij mooi weer is het trouwens heerlijk vertoeven op ons zongericht terras of in de gezellige tuin. Geniet van de vele lekkere bieren!

Lettingstraat 7, 8951 Dranouter
0474 97 04 18
info@toudkerverijtje.be
www.toudkerverijtje.be

't Hommelhof, Poperinge

Stefaan Couttenye staat wijd en zijd bekend om zijn pure keuken zonder liflafjes, die streekproducten en Belgische bieren een ereplaats geeft. Hij heeft het boek 'Biergastronomie in de Westhoek' geschreven. In zijn restaurant combineert hij zijn favoriete lokale ingredienten - zoals hoppescheuten, duif, vergeten groenten en ham - met een vijftigtal bieren uit de regio.

Watouplein 17 - 8970 Watou (Poperinge)
T. 057 38 80 24
info@hommelhof.be - www.hommelhof.be

 

Potje Paté AlveringemPotje Paté 

Bierpaté bestaat al een tijdje in het assortiment van 'Potje Paté'. Je kan hier onder andere smullen van paté van kriekbier, tripel Karmeliet en Hommelbier. Maar je kan er ook proeven van de heerlijke Beer Bites. Dat zijn eenvoudige, maar lekkere hapjes op basis van hun patés, die perfect bij een glas bier passen. 

Kaatsspelstraat 5 - 8690 Alveringem
T. 058 28 80 86
info@deveurnambachtse.be - www.deveurnambachtse.be 

 

't Hof van Commerce - Stavele't Hof van Commerce, Alveringem

Na de verwelkoming door de tofste cafébazin van het land, volgt in deze authentieke beenhouwerij een buffet met groenten, hutsepot, sausjes en alles van het varken. En die huisgemaakte picon: yumm!

IJzerstraat 16 - 8691 Stavele (Alveringem)
T. 058 28 86 20 - 0475 70 30 01
info@hofvancommercestavele.be - www.hofvancommercestavele.be

 

Den Heksestoel - LokerDen Heksestoel, Heuvelland

Terwijl chef Pieter verfijnde streekgerechten als 'Potjesvleesch' in St. Bernardus Tripel of huisgemaakte charcuterie uit zijn mouw schudt, laat de zytholoog van het huis je lokale topbrouwsels ontdekken.

Douanestraat 1 - 8958 Loker (Heuvelland)
info@denheksestoel.be - www.denheksestoel.be

 

't Hof van de Hemel - Veurne't Hof van de Hemel, Veurne

In dit tweede oudste huisje van Veurne smelt je bij stoofvlees met St. Bernardus, verse zeetongetjes of karnemelkstampers met Noordzeegarnalen, binnenin of in de loungy tuin. 't Hof van de Hemel is ook een van de enige plekken die alle trappisten serveert.

Noorstraat 13 - 8630 Veurne
T. 0474 88 46 84
info@thofvandehemel.be - www.thofvandehemel.be 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF