Doen
Slapen
Eten & drinken

Weekendje weg in de Westhoek

De Westhoek, logeren als god naast Frankrijk

Wie in de Westhoek komt logeren, voelt zich gegarandeerd koning te rijk. Misschien wel Franse zonnekoning, want hier kan je letterlijk en figuurlijk ‘logeren als god naast Frankrijk’. Je geniet er van weidse vergezichten, je hebt er meer dan ooit ademruimte. Je kan op ontdekking gaan in het groen of fietsen in het spoor van WO I. Hier kan je genieten met een grote G: is het nu van het streeklekkers of de couleur locale, of van de rust en de stilte. Het fietsnetwerk brengt je naar ongekende hoekjes en ook wandelaars worden met maar liefst vier wandelnetwerken verwend. Torens sieren de skyline van de Westhoekstadjes, maar rijzen evenzeer uit hun as in het gevarieerde landschap met charmante dorpen. Telkens met schitterende panorama’s als beloning. Waarom zou je nog naar Frankrijk verlangen, als de kleine Provence van Vlaanderen aan je voeten ligt?

vakantie in eigen land - zomer in eigen land - fietsen en wandelen in eigen land - logeren in eigen land - hotel - weekendje weg - genieten - lekker eten - café - bier - wijn
BUCKETLIST - 'Les incontournables' van de Westhoek
Ontdek de bezienswaardigheden, attracties en activiteiten die je zeker moet hebben gezien of hebben gedaan tijdens jouw verblijf in de Westhoek!

De Groote wederopbouw van de Westhoek

Feniks2020 - wederopbouw - Eerste Wereldoorlog - WesthoekEen eeuw geleden herrees de Westhoek als een Feniks uit zijn as. De Eerste Wereldoorlog (1914-1918) had tientallen dorpen en steden langs het front volledig van de kaart geveegd. Herstellen leek een onbegonnen zaak. Maar de Westhoek krabbelde recht. In tien jaar tijd was de wederopbouw grotendeels voltooid.

De Westhoek staat in 2020 in het teken van deze wederopbouw met een jaarprogramma van tentoonstellingen, evenementen en routes.

Een volledig overzicht van alle activiteiten vind je op www.feniks2020.be 

 

Vind het ideale logies

Op zoek naar een geschikt logies? In de Westhoek kan je zowel logeren in hartelijke gastenkamers en stijlvolle hotels als in gezellige vakantiewoningen. Eerder avontuurlijk ingesteld? Dan zijn de originele logiesverblijven zeker iets voor jou. Waar je ook logeert, hier in de Westhoek kom je écht thuis!

!!! Tips voor een leuke activiteit met vrienden en/of familie vind je hier

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF