Doen
Slapen

Logeren in het groen

Enkele tips om te genieten van jouw verblijf in de regio:
fietsen in de westhoek - fietsnetwerk - knooppunten - wandelen - wandelnetwerk - landschap - van de bergen tot de zee

 

Fietsen

Het fietsnetwerk Westhoek is goed voor meer dan 1.100 km fietsplezier. Soms landelijk en rustig, soms pittig en steil, maar in elk geval gevarieerd! Baan je een weg ‘in Flanders Fields’ in het decor van begraafplaatsen, monumenten en een gevarieerd groen landschap van polders, broeken en zelfs bergen. Het fietsnetwerk Westhoek loopt ook door over de ‘schreve’ (grens) in de Franse Westhoek.

 

Of je nu met familie, vrienden of kinderen naar de Westhoek komt, voor elk gezelschap zijn er leuke fietsroutes: 

Wandelen in de Westhoek - wandelnetwerken

Wandelen

Glooiende landschappen, verborgen rusthoekjes, gezellige terrasjes… Al wandelend ontdek je de Westhoek op een andere manier. Met z’n vele bewegwijzerde landschaps wandelroutes en wandelnetwerken is de Westhoek de ideale regio om op stap te gaan. Aan de hand van de verschillende netwerkkaarten stippel je zelf je eigen route uit, bepaal je de lengte van je traject en word je veelal met mooie vergezichten beloond!

5 wandelnetwerken

22 landschapswandelroutes

Stille plekjes in de Westhoek - stiltebeleving - genieten van de stilte - rust - onthaasten - weekendje wegTip op het Wandelnetwerk Heuvelland - Stiltepad 

Zin om eventjes helemaal weg te zijn uit de dagelijkse sleur, uit de waan van elke dag? Ontdek dan het stiltepad in Westouter met diverse afstanden (max. 11 km). Je komt er langs tal van plekjes waar de tijd stil komt te staan: een kabbelend beekje, een vijvertje in de zon of een picknickbank in open landschap. Plaatsen om tot rust te komen, te mijmeren en stil te worden. Eventjes liggen in de hangmat, lekker relaxen in de ligzetel aan het vijvertje, of één van de 10 stille gedichten lezen die langs het pad in de banken, ligzetels en hangmatten gegraveerd zijn.

Meer info

 

vakantie in eigen land - zomer in eigen land - fietsen en wandelen in eigen land - logeren in eigen land - hotel - weekendje weg - genieten - lekker eten - café - bier - wijn

Natuur- en provinciedomeinen

Het hele jaar door is het heerlijk vertoeven in de provinciedomeinen. Je kan er wandelen, fietsen, zalig picknicken in het groen, genieten op een terras. 

In Heuvelland heb je het provinciedomein Kemmelberg, met wellicht de meest bekende 'berg' in de Westhoek en West-Vlaanderen. Diverse wandelpaden doorkruisen het hele domein en bieden je schitterende panorama’s over West- en Frans Vlaanderen.  Je passeert ook langs diverse boom- en wijngaarden. Wie zin heeft, kan onderweg even proeven van de Heuvellandse wijnen

Ontdek alle natuur- en provinciedomeinen in de Westhoek

Weekendje weg met vrienden - familieweekend - vakantiewoningen - uitstapjes - genieten - Westhoek - gezellig samen zijn - potten bakken

 

Potje bakken

Bak je eigen 'potje' terwijl je geniet van het wijdse landschap in de IJzervallei.  In Stefans Pottery in Roesbrugge-Haringe krijg je de kans om te leren hoe je van klei een pot(je) maakt. Ideaal voor een namiddagje ‘craftwork’-plezier! Alleen of met vrienden, met collega’s of familie, het is een onvergetelijke ervaring. Je creatie krijg je mee naar huis!

 

Meer info

vakantie in eigen land - zomer in eigen land - fietsen en wandelen in eigen land - logeren in eigen land - hotel - weekendje weg - genieten - lekker eten - café - bier - wijn

Kuieren door charmante dorpjes

Ze worden steeds zeldzamer, maar toch bestaan er nog plekken waar je de geschiedenis haast kunt proeven, of waar je kan genieten van de meest pittoreske en charmante omgevingen.

Aan de hand van de Dode IJzerwandelroute, kan je het kleine, maar fijne dorpje Roesbrugge-Haringe ontdekken. Dit dorpje aan de schreve speelt de hoofdrol in tal van spannende smokkelhistories. Tabak en alcohol werden hier vroeger over de grens gesmokkeld.

Ontdek alle charmante dorpjes in de Westhoek

Landelijke B&B's in de kijker:
 • Hof Ter Heebeke ****, Stavele (Alveringem)
  Laat je smaakzinnen prikkelen met een artisanaal ontbijt bestaande uit hoeve delicatessen en zelfgebakken brood. ’s Avonds kan er gezellig gekeuveld worden bij een streekbiertje in het stemmige ovenhuisje. Beleef per koets, te paard, met de fiets of te voet dit stukje ongerepte natuur van Bachten de Kupe.
  Meer info
 • Bed@Beselare ***, Beselare (Zonnebeke)
  Gelegen op de keiberg in het heksendorp Beselare. Bed @ Beselare staat garant voor Rust-Natuur-Belevenis.
  Meer info
 • 't Heuvelhof ***, Dranouter (Heuvelland)
  Voel je hier thuis midden de velden, de rust en de stilte... Geniet van de natuur en laat je verwennen in het gastenverblijf!
  Meer info
 • 't Krijtbord ***, Hoogstade (Alveringem)
  Comfort en rust zijn hier als uitgangspunt gebruikt voor een aangenaam verblijf. Je ontwaakt in alle rust en gaat gezellig ontbijten in het oude klaslokaal of bij mooi weer op de speelplaats.
  Meer info

Ontdek alle B&B's in de Westhoek

Hierbij alvast een voorsmaakje voor een weekendje weg in de Westhoek:

Kom op vakantie in de Westhoek

Wil je er dringend tussenuit in eigen land, niet te ver weg en in het groen? Even een weekendje - of misschien zelfs een week – gewoon lekker niets doen of een goed boek lezen in alle rust? Of misschien een gezapig fiets- of wandeltochtje maken door de vlakke polders of de glooiende heuvels met mooie vergezichten? Een boeiend dorp ontdekken of kuieren in een historisch stadje?

In de Westhoek moet je geen moeite doen om tot rust te komen. Je rijdt de regio binnen en je krijgt een instant vakantiegevoel. Hier heb je alle tijd om te genieten van het goede leven. Voel je als god naast Frankrijk!

Kom deze zomer op ontdekking en blijf logeren in één van de charmante, landelijke B&Bs.

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF