Van de bergen tot de zee

De Palingbeek

Dit jaar is het bezoekerscentrum in de ban van vleermuizen, met een boeiend programma binnen en buiten. Je kan er de speelsite rond het bezoekerscentrum ontdekken, een gezinszoektocht starten of er op uit trekken voor een wandeling richting de Bluff, de koppige Oude Vaart of de speeltuin.

Vleermuizententoonstelling in De Palingbeek 17/02 - 31/09

Bezoek de gratis doe-tentoonstelling over vleermuizen. Tot 1 september in De Palingbeek.
Vlerk, een vleermuisvrouwtje, daagt je uit! In deze gratis doe-tentoonstelling reis je een jaar rond met haar mee.

Vleermuizen leiden een verborgen leven. Overdag slapen ze in een schuilplaats, pas ’s nachts trekken ze er op uit. Beluister de geluiden die een vleermuis maakt, luister zelf eens met de oren van een vleermuis, bereken hoeveel zij jaarlijks verorbert en piep eens achter de schermen van hun intieme leven. Ontdek hoe je vleermuizen in je omgeving kan helpen.

Bijzonder geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Reserveren wordt sterk aangeraden voor groepsbezoeken.

Meer info

Roering en romantiek langs de Vaart

Eind 19de eeuw-begin 20ste eeuw zorgt de aanleg van de Vaart voor veel roering. Ontdek op een ludieke manier het bewogen verhaal van die Oude Vaart… de klagende en opstandige arbeiders bij Febronie van café A l’Entrepôt langs de Komenseweg of de vaak straffe verhalen van Marcel, de tuinman van Kasteel De Palingbeek. Marcel en Febronie krijgen ondertussen vlinders in de buik… Hoe het allemaal afloopt hoor je op deze boeiende theaterwandeling ‘Roering en romantiek langs de vaart’, geschreven en geregisseerd door Piet Lesage

Data:

  • zondag, 8 september, 2019 - 14:00 t/m 16:30
  • zondag, 22 september, 2019 - 14:00 t/m 16:30

Meer info

 

Praktische info