Van de bergen tot de zee

Fietsen

In de Westhoek bestaan er tal van mogelijkheden om te fietsen. De komende jaren werkt Westtoer volop verder aan de verbetering van de fietsproducten. 

Ontdek al fietsend hoeve-en streekproducenten en authentieke adresjes in de Westhoek. Stippel zelf je fietsroute uit aan de hand van het fietsnetwerk of maak gebruik van één van onze bestaande routes. De bierfietsroutes brengen je naar een hele reeks lekkere adressen zoals brouwerijen, authentieke kroegen, volkscafeetjes, hopvelden,…, die je het bierverhaal van de Westhoek leren kennen. Ook kan je al fietsend proeven van het wijnverhaal. Deze routes nemen je mee langs wijngaarden en -domeinen.

Voor de allerkleinsten is er fietsplezier verzekerd in de Westhoek. Er werden acht kindvriendelijke fietsroutes ontwikkeld op maat van korte kinderbenen. 

Fietsen in het spoor van de Eerste Wereldoorlog? Waag je aan één van de vele fietstracés. 

Fietsnetwerk Frans-Vlaanderen

FietsenVanaf vrijdag 18 september 2020 om 16u, wordt het département du Nord code rood voor Belgen. Dit betekent dat we niet meer mogen reizen naar dit departement en dat niet-essentiële verplaatsingen verboden zijn. Gezien het fietsnetwerk Westhoek, aansluit op het fietsnetwerk van Frans-Vlaanderen, kan je vanaf 18 september de knooppunten aan Franse zijde niet meer volgen. 

Het fietsnetwerk Westhoek loopt nu ook door over de grens naar de zuidelijke Franse Westhoek. Dit voorjaar opende in Noord-Frankrijk het allereerste Franse fietsnetwerk via knooppunten. Op vrijdag 29 maart werd het netwerk ‘Leievallei & Frans-Vlaamse heuvels’ officieel geopend. Dit netwerk sluit naadloos aan op de Belgische netwerken. Tussen de Leie en de Frans-Vlaamse heuvels vind je maar liefst 830 km aan fietsplezier langs de mooiste plekjes! De windmolens en heuvels van Frans-Vlaanderen, de herdenkingsplekken van de Artois en de natuurlijke oevers van de Leie maken van je fietstocht een authentieke beleving. Het netwerk is over de grens bewegwijzerd met dezelfde bordjes en ook de Franse kaart ziet er net als die van de Westhoek uit. 

De kaarten kunnen worden aangekocht bij de diensten voor toerisme in Frankrijk en in de Westhoek. De lay-out van deze kaarten is gelijklopend met de huidige lay-out van het fietsnetwerk West-Vlaanderen.

De Fransen heten ons welkom in het hart van Frans-Vlaanderen rijk aan verschillende landschappen zoals Mont de Flandre, de vlaktes van Houtland en de Leie en het natuurgebied van Audomarois. De authenticiteit, de festivals, en het patrimonium kan al fietsend ontdekt worden. Voor wie even een smakelijke pauze wilt inlassen, kan steeds terecht in de warme en traditionele estaminets.

meer inspiratie rond Frans-Vlaanderen

Meer info rond het Franse fietsnetwerk

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF