Westhoek KD

Al spelend met de Westhoek KD tochten

 

  • De Westhoek KD-botertocht, DiksmuideBotertocht Diksmuide

De Boterclub tocht in Diksmuide is een speelse wandelroute van 4 km waar kinderen van alles te weten komen over de boterstad Diksmuide. Onderweg is het aan de kids om allerlei opdrachtjes als mikken, acteren, bouwen en ontcijferen succesvol te volbrengen. Als ze op het einde van het avontuur de code kunnen kraken, mogen ze toetreden tot de Boterclub en krijgen ze een lidkaart. Deze laatste kunnen ze zelf afwerken met een officiële boterstempel.

Een rugzakje met alle nodige informatie kan je afhalen bij de dienst voor toerisme in Diksmuide (€ 5).

Toerisme Diksmuide
Grote Markt 6 - 8600 Diksmuide
T. +32 51 79 30 50

toerisme@diksmuide.be - www.bezoekdiksmuide.be 

 

  • De Geknippelde Kater, Kruiseke (Wervik)

Westhoek KD tocht - De Geknippelde Kater - Wervik - Westhoek - Westhoek KD's Jaek en Nink - met de familie op stapJaek en Nink gaan op stap in dit prachtig stukje Wervik met uitgestrekte velden en unieke uitkijkpunten. Maar schijn bedriegt: dit heuvelachtige landschap was tijdens WOI het decor van bruut oorlogsgeweld. De bevolking ondergaat er ook al eeuwenlang de toorn van boze geesten en venijnige heksen. Tijdens de wandeling op en over de taal- en provinciegrens word je achtervolgd door een zwarte kat en duistere magie.  Maar met een handvol leuke opdrachtjes en de ontdekking van het oude volksspel ‘De kattenknippeling’ (of katrolsmijtinge in de volksmond) kan je samen met Jaek, Nink en Fonske Stappers het gehuchtje en jezelf gelukkig behoeden van het kwaad ...

Een rugzakje met alle nodige informatie kan je afhalen bij de diensten voor toerisme in Wervik (€ 5).

Toerisme Wervik
Koestraat 63 - 8940 Wervik
T. +32 56 95 24 25

toerisme@wervik.be - www.wervik.be/toerisme

 

  • Op zoek naar de slapersbank, Veurne

KD tocht 'Op zoek naar de slapersbank'Samen met Jaek en Nink trekken jullie door Veurne, waar jullie de Veurnse Slaper leren kennen en hem helpen zoeken naar zijn rustbank. Om de zoektocht tot een goed einde te brengen, moeten er wel een paar opdrachtjes worden uitgevoerd. Onderweg leren jullie heel wat bij over de geschiedenis van Veurne en over die vreemde Veurnse Slaper. Gaan jullie mee op ontdekking (3,7 km)? 

Een rugzakje met alle nodige informatie kan je afhalen bij de diensten voor toerisme in Veurne (€ 5).

Toerisme Veurne
Grote Markt 29 - 8630 Veurne
T. +32 58 33 55 31

infotoerisme@veurne.be - www.toerisme-veurne.be 

 

  • Beleef de Balokken met Jaek en Nink

KD tocht 'Beleef de Balokken'Verken het eiland 'De Balokken' op een actieve manier met de nieuwe wandeling (3,5 km) boordevol toffe doe-opdrachtjes en leuke weetjes met de Westhoek KD figuurtjes Jaek & Nink. In het boekje ontdekken jullie de volksfiguren Zotte Marie en den Pollepel. 

Een rugzakje met alle nodige informatie kan je afhalen bij de diensten voor toerisme in Wervik (€ 5).

Toerisme Wervik
Koestraat 63 - 8940 Wervik
T. +32 56 95 24 25
toerisme@wervik.be - www.wervik.be

 

  • Met Fritz op stap door Wervik

KD tocht 'Met Fritz door Wervik'In 2014 was het precies 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Als stad net achter het front werd Wervik 4 jaar lang overspoeld door duizenden Duitse soldaten. Jaek en Nink nemen jullie mee op stap (4,2 km) door het Wervik van toen. Ze leren jullie alles over De Groote Oorlog in de tabaksstad en laten jullie onderweg opdrachten uitvoeren. 

Een rugzakje met alle nodige informatie kan je afhalen bij de diensten voor toerisme in Wervik (€ 5).

Toerisme Wervik
Koestraat 63 - 8940 Wervik
T. +32 56 95 24 25
toerisme@wervik.bewww.wervik.be

 

  • Oma's geheime recept, Vleteren

KD tocht 'Oma's geheime recept'Deze opdrachten helpen jullie bij het zoeken naar het ontbrekende ingrediënt. Tussen de opdrachten door staan er ook leuke recepten uit oma's kookboek die je thuis kan uitproberen (5 km). 

Een rugzakje met alle nodige informatie kan je afhalen bij de diensten voor toerisme in Vleteren (€ 5).

Toerisme Vleteren
Veurnestraat 4 - 8640 Vleteren
T. +32 57 40 09 01
toerisme@vleteren.be - www.toerismevleteren.be

 

  • Vaar mee met Kapitein Hupsakee, Lo-Reninge

Kindvriendelijk - Kindvriendelijke wandeling - Familiefun - Wandeling - Familie - Ooit, heel lang geleden, stonden hier geen bomen en huizen, maar was dit zee. Kapitein Hupsakee is geboren en getogen op de kruising van de Lovaart en de IJzer. Samen met zijn piraten was hij de schrik van de Westhoek. Ze vielen alle schepen aan en namen alle schatten mee naar huis...behalve één. Eén schat is achtergebleven en ligt begraven in Lo. Helpen jullie hem te zoeken aan de hand van heel wat leuke opdrachten (2 km)?

Een rugzakje met alle nodige informatie kan je afhalen bij de diensten voor toerisme in Lo-Reninge (€ 5).

Voor kinderen van 4 tot 7 jaar.

Toerisme Lo-Reninge
Markt 17a - 8647 Lo-Reninge
T. +32 58 28 91 66
info@lauka.be - www.lauka.be

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF