Westhoek KD

Bloggers op pad in de Westhoek

Nog op zoek naar wat inspiratie of wil je wat tips van vorige ‘Westhoek-bezoekers’? Lees hier enkele blogs over hoe je in de Westhoek kan komen genieten met kinderen.

 

De Westhoek met kinderen, toffe regio vol speurtochten en andere activiteiten voor het hele gezin

Blog van Gezinopreis.nl – 2018 – In het leven van Tikva en Marcel heeft reizen altijd een grote rol gespeeld. In 2013 kregen ze een dochter en sindsdien ontdekken ze de wereld met hun drieën.

Gezin op reis - weekendje weg in de Westhoek - op stap met kinderen - Westhoek KD's - kasteel Beauvoorde

Wij gaan dit weekend naar “‘de Westhoek”. Waar? Mijn collega’s en vrienden hebben geen idee waar ik het over heb. Bij plaatsjes Ieper, Diksmuide en Veurne gaan al wat meer belletjes rinkelen. Bij de Panne en dan het binnenland in. Het is duidelijk de Westhoek, het westelijk deel van Vlaanderen tegen de Franse grens heeft in Nederland nog niet de bekendheid van bijvoorbeeld de Ardennen.

Museum en herdenkingsplaatsen rondom de Eerste Wereldoorlog zijn erg belangrijk voor het toerisme in de Westhoek. Maar deze groene regio met veel natuur heeft ook veel te doen voor gezinnen met kinderen. “Ik ben gek op speurtochten” roept onze dochter meerdere malen enthousiast. Tijdens dit weekend is ze een bofkont want we doen de ene na de andere leuke speur- en puzzeltocht. De Westhoek met kinderen, dat is leuk!

Lees meer

 

Kaas, hoe maken ze dat eigenlijk? //Uit met kinderen//

Blog van Compleet Geluk - november 2018 - Sommige alledaagse dingen, daar sta je niet meer bij stil. Kaas is zo een van die dingen. Bijna dagelijks wordt hier kaas gegeten, maar hoe wordt het nu eigenlijk gemaakt? Toen we de kans kregen om naar Passendale te gaan om een workshop kaasmaken te volgen, waren we dan ook meteen enthousiast!

Blog Compleet Geluk - kaas maken - op stap met de kinderen - familievriendelijk

In Passendale – jawel, van de gelijknamige kaas en nog veel meer – heb je de Oude Kaasmakerij. Je kunt er terecht voor een drankje met een blokje kaas. In de zomer kun je er ook mini-golfen en er is een heel toffe speeltuin bij.

Mits reservatie kun je er ook een workshop kaasmaken volgen en dat deden wij op een regenachtige zaterdagmiddag.

De Verteller, zo noemen ze de gids hier, begint de workshop met uitleg over kaas maken. Heel interessant en bovendien met bewegend beeld er bij, dus hij kon de aandacht van de kinderen goed vasthouden.

Lees meer

 

Vader en kindvriendelijke Westhoek

Blog van Vaderklap - juni 2018 - Al ben ik dan van Zuidwest-Vlaanderen, op een boogscheut van de echte Westhoek, toch zat ik er tijdens mijn jeugd wel veel. Met de oma en opa naar een speeltuin of naar de zee of naar het bos, zelf al fietsend als tiener, etc.

Blog Vaderklap - Westhoek - familievriendelijk - op stap met de kinderen

Het is ook de regio waar er gevochten werd. Eén van de meest bloedige oorlogen uit de geschiedenis vond (onder andere) daar plaats. Ieper, Passendale, Dikkebus, Zillebeke, Diksmuide, Langemark, allemaal steden en dorpen die jarenlang gebukt gingen onder hevige veldslagen. Ingrijpend voor de lokale bevolking en de rest van onze nationale geschiedenis.

Her en der duiken nu de witte kerkhoven op. Ieper is uiteraard het centrum met een zeer mooi museum met ook een kidsluik, maar ga ook eens naar het Tyne cot in Passendale. Indrukwekkend, emotioneel en onvergetelijk. Het maakt zelfs de kleinste kinderen stil. 

Lees meer

 

Ieper met kinderen, crossen in de bossen en meer kinderactiviteiten in en rondom de stad

Blog van Gezinopreis.nl – juni 2018 – In het leven van Tikva en Marcel heeft reizen altijd een grote rol gespeeld. In 2013 kregen ze een dochter en sindsdien ontdekken ze de wereld met hun drieën.

Gezin op reis - weekendje weg in de Westhoek - op stap met kinderen - Westhoek KD's - Ieper

Ieper mag in de Eerste Wereldoorlog dan helemaal platgebombardeerd zijn het Ieper van nu is een charmant stadje. Zoals de Lakenhallen, het Belfort, het Gerechtsgebouw en de Kasselrij. We lopen een klein rondje door het centrum en zien dat Ieper ook echt een winkelstad is, met naast de bekende ketens ook diverse kleine sfeervolle winkeltjes.

Het in Flanders Field museum is een oorlogsmuseum gevestigd in een deel van de oude Lakenhallen. We zijn benieuwd of dit museum ook met kinderen te bezoeken is en gaan naar binnen met onze vijf jaar oude dochter. Omdat het al aan het einde van de dag is maken we eerst de beklimming naar de toren. Deze gaat een uur eerder dicht dan het museum zelf. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over Ieper en omgeving.

Lees meer

 

Vaderklap bezorgde vaders én kinderen een onvergetelijke dag/weekend tijdens Vaderdag

Lees hier hun belevingen in de Westhoek en doe zelf heel wat inspiratie op voor een leuk weekendje weg met het gezin!

 

 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF