Westhoek KD

In de natuur

De Westhoek is één grote openlucht speeltuin, waar kinderen kunnen ravotten en waar ze zich kunnen uitleven op en langs het water. 

Provinciedomein De IJzerboomgaard, Diksmuide

Provinciedomein De IJzerboomgaard - Diksmuide - Westhoek - uitstap met het hele gezin - familievriendelijk - natuur Het provinciedomein IJzerboomgaard is een ontspannende familievriendelijke halte in de Westhoek aan de voet van de IJzertoren en langs de IJzer. Je kan picknicken in de boomgaard vol inheems fruit of op één van de andere mooie plekken langs de wandelpaden. De natuurspeelzone in deze waterrijke polderomgeving is een uitdaging voor jong en oud. Er zijn verschillende elementen: een grote (ondiepe) waterplas, een houten vlonderpad, een eiland in de plas, hellingen, kleine grachten... Via de gazonweide met bomen en klimelementen, kom je terug bij het bosrijke gedeelte van het provinciedomein.

Praktische info

 

Provinciedomein De Palingbeek, Ieper

Provinciedomein De PalingbeekOp een boogscheut van Ieper, temidden van een glooiend en bosrijk landschap, ligt het provinciedomein de Palingbeek. Poelen en moerassen, oud en jong bos, boomgaarden en bloemrijke graslanden, ligweiden of een speelplein wisselen elkaar af. De wandelpaden brengen jullie naar de mooiste plekjes van het domein. 

Praktische info

 

Op trektocht in de Blankaart, Diksmuide

De BlankaartIn het bezoekerscentrum zijn er gezinsrugzakjes om via verschillende doe-opdrachten kennis te maken met de natuur en het landschap. Met de Blankaartwandelroute kan je op verkenning door het natuurgebied.

Praktische info

 

Speelsite De Kosmos, Heuvelland

Speelsite De KosmosDe site van De Kosmos is ingericht als recreatief park, met een speelheuvel, spelelementen, tunnels en glijbanen. Een leuk en gezellig landschapspark, met ruimte voor spel en ontspanning met het hele gezin.

Rodebergstraat 53 - 8950 Westouter (Heuvelland)

 

Avonturenparcours, Heuvelland

Hindernissenparcours Heuvelland - op stap met kinderen in de Westhoek - familievakantie - gezin - weekendje wegWandelen met kinderen saai? Nee hoor. Het avonturenparcours van Nieuwkerke brengt je langs een oude tramroute die verrijkt is met kleine hindernissen. Over een afstand van 2,3 km kunnen de kinderen zich uitleven op 7 plaatsen. Een klimmuur, stappalen, een hindernis met olifantenpoten: ze wachten allemaal om getrotseerd te worden. Ook als ouder verveel je je niet, want de omgeving is prachtig en bij de Pont d'Amour hangt er zowaar liefde in de lucht.

Voor de wandeling heb je maar een uurtje nodig. Toch is het goed om meer tijd te voorzien. Zo kunnen de kleintjes hun hartje ophalen in de speeltuin en hebben de iets oudere kinderen extra tijd om uitgebreid de speleobox te verkennen en het touwenparcours te bedwingen.

De tocht start op de markt van Nieuwkerke. Een gratis plan kan worden opgehaald bij Toerisme Heuvelland

Praktische info

 

Avonturenpad, Zonnebeke

Avonturenpad Zonnebeke - op stap met kinderen - familievriendelijk - kids - gezin - WesthoekHet Avonturenpad is 1,9 km lang en laat kinderen en volwassenen het Kasteeldomein van Zonnebeke op een leuke manier ontdekken. Nieuwe spelelementen zijn toegevoegd om ware spelzones te creëren in het groen. Op deze manier ontdek je het Kasteeldomein op een plezierige en actieve tred.

Stapstammen, wandelbrugjes en touwstructuren brengen je telkens op een iets hoger gelegen uitkijkplatform ofwel nest van waaruit je een overzicht hebt over de omgeving. Recreatieve graszones, water in de vorm van vijvers en kreken, loof- en naaldbossen en landbouwgronden dragen met hun rijke fauna en flora bij aan de natuurbeleving.

Praktische info

 

Budopad, Koekelare

Budopad Koekelare - op stap met kinderen - WesthoekHet Koekelaarse Budopad is op de principes van de Japanse krijgskunst gebaseerd. Het pad laat je door het arboretum van Koekelare bewegen. Het is een avonturencircuit gebaseerd op evenwicht, focus, concentratie en lichaamsbeweging. Zo'n oefening is nuttig voor alle sporters en voor jonge (en minder jonge) mensen die graag willen bewegen.

De hoofdingang is gelegen in de bovekerkestraat.

Meer info: Toerisme Koekelare, Sint-Maartensplein 15B, 8680 Koekelare - T. +32 51 61 04 94 - cultuurentoerisme@koekelare.be

 


 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF