Westhoek KD

Familievriendelijk logies

Zin om er enkele daagjes tussenuit te gaan? Heel wat vakantiewoningen en B&B's in de Westhoek focussen op familievriendelijkheid en hebben dan ook diverse workshops gevolgd, om jullie verblijf met de kinderen zo leuk mogelijk te maken. Hieronder een overzicht van deze logiesuitbatingen:

 

ALVERINGEM

Vakantiewoning De Witte Reiger ****, Beveren en Leisele (Alveringem)Kindvriendelijk - Kindvriendelijk Logies - Beveren - Leisele - Alveringem - Spelen - Weekend met kinderen - Kindvriendelijk logeren - Vakantiewoning -

Beide vakantiewoningen zijn voorzien van kinderbedjes, kinderstoelen, een ververskussen en peuterpotje. De kinderen kunnen zich uitleven in de omheinde tuin, waar er een schommel, zandbak, basketring en voetbaldoel op hen wachten.

Meer info over de Witte Reiger, Beveren
Meer info over de Witte Reiger, Leisele

Kindvriendelijk - Familievriendelijk - Kindvriendelijk Logeren - Familievriendelijk Logeren - Stavele - Genieten - Ertussen uit - Op vakantie met het gezin -  B&BB&B Den Levensstroom ***, Stavele (Alveringem)

Alle kamers bevinden zich op het gelijkvloers en hebben toegang tot de zeer ruime ontbijt- & polyvalente recreatieruimte.

Meer info

Vakantiewoning 'Stil Genot' ****, Beveren aan de IJzer (Alveringem)

De tuin is voorzien van een boomgaard met ganzen, een groot gazon, een ruim terras en een petanquebaan. Voor de allerkleinsten is er een trampoline en schommel met glijbaan aanwezig.

Meer info

Vakantiewoning IJzerrust ****, Beveren aan de IJzer (Alveringem)

Vakantiewoning IJzerrust - Alveringem - Westhoek - gezinsvriendelijke vakantiewoningen - op weekend met de kinderen - pipowagen

De vakantiewoning beschikt ook over een privé bosje van +/- 2000 vierkante meter waarin er schommels, een klimtoren en een glijbaan aanwezig zijn. Dit op 20m afstand via wandelpad. In de pipowagen kunnen de allerkleinsten spelen maar ook slapen.

Meer info

Vakantiehoeve ’t Zeugekot ****, Beveren aan de IJzer (Alveringem)

Glamping - origineel logeren - weekendje weg met de kinderen - Zeugekot - Alveringem - luxueus kamperen

Op de hoeve is er veel plaats voor spelende kinderen of een hond. Of help je eens mee de varkens verzorgen? Bij de vakantiewoning bevindt zich ook een luxetent (glamping).

Meer info

Patsy’s vakantiewoning ****, Beveren aan de IJzer (Alveringem)

Patsy's vakantiewoning - Alveringem

De  grote, zuidwestgerichte afgesloten tuin geeft je de mogelijkheid te genieten van rust en ontspanning. Er is een zonneterras, een mega schaakspel, een petanqueplein, een barbecue, een Finse sauna, ligstoelen, een ruime pergola, een grasveld, een praattafel, een grote terrastafel met de nodige stoelen en banken.

Meer info

Vakantiewoning Het Oud Brouwershof *****, Gijverinkhove (Alveringem)

Vakantiewoning Het Oud Brouwershof, Alveringem - Westhoek - familievriendelijk logies

In de vakantiewoning kunnen kinderen zich amuseren met gezelschapsspelletjes, kleurboeken en kleurgerief, bellenblaas, bal, badminton set, schommel, trampoline, glijbaan en zandbak. Voor de jongeren is er een tapbiljart, voetbaltafel en WII. Daarnaast zijn er heel wat kinderfaciliteiten aanwezig.

Meer info

DIKSMUIDE

Vakantiewoning Ter Smuide ***, Kaaskerke

Vakantiewoning Ter Smuide - gezinsvriendelijke vakantiewoningen - op weekend met de kinderen - weekendje weg

Deze vakantiewoning is zeer kindvriendelijk, is volledig omheind en afgesloten met hekken. Buiten zijn er speelhuisjes, fietsjes, kubb, zandbak, schommel en een zeer grote tuin om te ravotten, … binnen zijn er  allerhande speelgoedbakken, boekjes, keukentje, poppen,… Het zwembad is een toppertje bij minder weer! Voor de kleinste gastjes, zijn er de nodige voorzieningen; 4 vaste kinderbedjes, 6 stoeltjes, kinderpark, enzovoort.

Meer info

Kindvriendelijk - Kindvriendelijk Logies - Tuin - Samen er op uit - Gezin - Vakantiewoning - Esen - Vakantiewoning West-Vlaanderen - Gezellig - KinderenVakantiewoning B&C ****, Esen

De grote tuin is volledig jouw privéterrein, met tuinhuis, overdekt en open terras, gazon, petanquebaan, buitendouche en het genot van de neerhofdieren, paarden, kippen... krijg je er zo maar bij.

Meer info

Vakantiewoning Spieckerhof **, Keiem

 

Een ruime zolder is ingericht als actieve ontspanningsruimte voor jong en oud, met een voetbaltafel, biljarttafel, autobanen, poppen, verkleedkoffer, puzzels en boeken, gezelschapsspelen en speeltjes voor de allerkleinsten. In de speelzalen heb je een tennistafel, een bordenlokaal, een overdekte zandbak. In de grote loods of op de hofplaats kunnen de kinderen rijden met fietsjes, tractors en go-carts. Een ritje met de "grote" tractor of het helpen voederen en verzorgen van de dieren, maken van jullie verblijf een onvergetelijke vakantie voor de kinderen.

Meer info

Maracci vakantiehoeve ****, Pervijze

Kinderstoel en een speelgoedkist aanwezig voor de kleintjes. Terras met weids uitzicht over de velden, waar je gezellig kan barbecueën bij mooi weer (bbq aanwezig). Er staat een grote schuur met daarin een speelruimte.

Meer info

Vakantiewoning 't Klein Berkelhof ****, Pervijze

De hoeve is volledig afgesloten en ligt op het einde van een doodlopende straat met tal van voorzieningen voor kinderen. Er zijn tal van speeltuigen aanwezig: speelpleintje, trampoline, go-carts, biljarttafel, indoor zandbak en een kamp van strooi zorgen voor animatie bij goed én slecht weer. Er zijn tal van dieren aanwezig op en rond de hoeve en er is de mogelijkheid om de boerderij een beetje verder te bezoeken.

Meer info

Vakantiewoning Victoria Fields ***, Kaaskerke

Vakantiewoning Victoria Fields - Diksmuide - Westhoek - gezinsvriendelijke vakantiewoning - op weekend met de kinderen - familie - gezellig samen zijn

Wil je echt eens wakker worden met het gevoel dat je alleen bent op de wereld met je gezin? Hier overnacht je in een landhuis met veel ruimte in een natuurrijke omgeving. Wakker worden op het gefluit van de vogels, luieren in een hangmat tussen de bomen, voetballen in de weide, kampen bouwen tussen de bomen...  Voor de kinderen zijn fietsjes, gocart om rond te crossen op het domein. Er is een glijbaan, trampoline. Bij minder goed weer is er een pooltafel, voetbaltafel,tafeltennis, bergen speelgoed en veel leuke gezelschapspelletjes.

Meer info

Vakantiewoning Lappersfort, Leke

Kindvriendelijk - Kindvriendelijk Logies - Tuin - Samen er op uit - Gezin - Vakantiewoning - Leke - Vakantiewoning West-Vlaanderen

De zolderruimte werd voorzien op kindermaat waar informatie naar hun interesse op kindermaat wordt getoond , naast de 2 grondtapijten die een spel zijn, kunnen de allerkleinsten ook tal van gezelschapsspelen gebruiken, de voetbaltafel en de leeshoek voor kinderen geeft hen uren spel-en leesplezier, het spel van de Westhoek KD's kan in de living gespeeld worden.

De op mensenmaat gemaakte 4 op een rij en tal van andere buitenspelen zoals petanque, blikkenspel, tennisraketten, ballen zijn aanwezig om het familiegevoel te vergroten. Naast het afgesloten tuingedeelte is de weide een belevingstroef waar je samen kan genieten van de rusthoekjes, de strandpaalboot met ligmat, de pool waar het spel van ontdek de natuurvriendjes van de pool kan gespeeld worden, het plukken van bessen en bewonderen van de fruitbomen in elk seizoen, de kippen vinden het ook fijn om hun eitjes te zien rapen van kinderhandjes wanneer ze kraaien en de 3 honden zijn echte kindervrienden. Ze maken graag kennis met hun nieuwe medebewoners,  je mag ook je eigen hond meebrengen  om er in de weidse vlakte mee te stoeien. Gezellige momenten zijn ook wanneer bij valavond de vuurkorf wordt aangemaakt en een zangmoment of meditatie met volle maan een belevingsmoment wordt

Meer info

HEUVELLAND

Vakantiewoning Blauwpoorthoeve *****, Westouter

Vakantiewoning Blauwpoort - Westouter - Heuvelland - gezinsvriendelijke vakantiewoning - weekendje weg met het gezin - familie - kids - gezellig samen zijn

Deze vakantiewoning beschikt over een sauna in de bomen en een zwemvijver. Voor de kleinsten is er een ruime speelweide met tal van speelelementen. Er bevindt zich ook een schuur met café, sanitair en pro-keuken.

Meer info

B&B ’t Heuvelhof ***, Dranouter

Voor de kinderen zijn er gezelschapspelen en strips. Buiten kunnen ze zicht uitleven in de grote tuin. Wie dit wenst kan er ook verblijven in een authentieke woonwagen.

Meer info

Kindvriendelijk - Kindvriendelijk Logies - Tuin - Samen er op uit - Gezin - Vakantiewoning - Dranouter - Vakantiewoning West-Vlaanderen - OntspannenVakantiewoning Eeuwenhout ****, Dranouter

De vakantiewoning ligt in het glooiend landschap van het West-Vlaamse Heuvelland aan de rand van het natuurdomein 'Eeuwenhout'. Ook een tochtje met de oldtimer en quad zijn ontspannend. In de omgeving vind je de kabelbaan Cordoba die de Rode berg en de Vidaigne berg verbindt. Voor de allerkleinsten is er een leuk speeltoestel met glijbaan en schommels.

Meer info

Landhuis BellaRosa ****, Nieuwkerke

Landhuis Bellarosa - Nieuwkerke - Heuvelland - Westhoek - gezinsvriendelijke vakantiewoning - weekend met het gezin - familie - kids - gezellig samen zijn

In deze vakantiewoning is er divers kindermeubilair aanwezig (bedje, stoel, verzorgingskussen), er is een kinderbibliotheek en gezelschapspelen.  Er is een afsluitbare binnenkoer met tuin waar de kindjes zich kunnen uitleven (schommel, zandbak, tafeltennis, gocarts, fietsen...). Groot terras met bbq. Kindermeubilair aanwezig: 2 kinderbedjes, 2 kinderstoelen, luiertafel, kinderservies.

Meer info

B&B De Linde **, Wijtschate

Een van de 4 kamers is een familiekamer met tweepersoonsbed, stapelbed en kinderbed. In de tuin kunnen kinderen zich uitleven op de speeltuin, met de fietsen, met de gocarts of bezig zijn met de dieren die aanwezig zijn.

Meer info

HOOGLEDE

B&B Buytenshuys ****, Gits

Je komt tot rust op het zonnige terras of in de grote landschapstuin en bent de volgende ochtend na een vroeg ontbijt volledig klaar voor een productieve dag!

Meer info

Vakantiewoning De Mare Stee, Gits

Er is een zandbak voor de kinderen, kinderspeeltuigen, een speelweide en een bosje. Je kan er pingpongen en petanque spelen. Op de hoeve zelf vind je enkele neerhofdieren. Niet veraf is een kinderboerderij en een speelpleintje met skeelerbaan en klein voetbalveld.

Meer info

HOUTHULST

Vakantiewoning de Maalderie

Vakantiewoning De Maalderie - Houthulst - Heuvelland - gezinsvriendelijke vakantiewoning - op weekend met het gezin - familie - kids - gezellig samen zijn

Iedereen is welkom om langs te lopen in de paardenstallen en misschien hun eerste avonturen te beleven op een paardenrug. Kinderen kunnen ook altijd een handje helpen met het verzorgen van de paarden. De kleine rakkers kunnen zich uitleven op de speelweide met speeltuigen en trampoline, het hele domein is omheind. Bij slecht weer kan er gespeeld worden op de binnenpiste. Kinderstoelen aanwezig.

Meer info

IEPER

Vakantiewoning Cottage de Vinck ****, Zillebeke

Vakantiewoning Cottage De Vinck - Ieper - Westhoek - gezinsvriendelijke vakantiewoning - familie - kids - weekendje weg met het gezin - gezellig samen zijn

Voor kinderen en families is Cottage de Vinck een waar paradijs. Gelegen in een doodlopende dreef van 600 meter, in een oase van rust en groen. De grote tuin, met speeltoestellen, hangmatten, klimbomen, boomrivier en voetbalveld kunnen zowel groot en klein bekoren. Hier kan een kind nog echt kind zijn! Zowel voor binnen en buiten is er voldoende speelgoed voorzien. Als het weer in de mooie Westhoek eens wat minder is, is er ook een ingerichte speelschuur, met darts, kickertafel, tafeltennis en volksspelen. Met Bellewaerde en binnenkort Aquapark Bellewaerde op wandelafstand, is een verblijf in Cottage de Vinck een echte aanrader voor groot én klein!

Meer info

Vakantiewoning 't Amusement ****, Ieper

Vakantiewoning 't Amusement - Ieper - Westhoek - ideaal voor gezin met kinderen - familievriendelijk - grote vakantiewoning

Verblijf comfortabel in één van de 11 slaapkamers en 9 badkamers: op de zolderkamers zijn er 4 gezellige bednissen. Onze persoonlijke 'tips met KD's' zullen jullie zeker op nog meer ideetjes brengen. De kelder is een ruime extra ontspanningsruimte met een chillzone met zitzakken, een kicker, pingpongtafel, darts en sjoelbakken. Buiten is de grote natuurlijke tuin met groot gazon voor groot en klein: leef jullie uit op de grote - in de grond ingebouwde- trampoline.  Buitenspelen, zoals een Kubb-spel, baseball-set zijn beschikbaar. De vakantiewoning is gelegen dichtbij het attractiepark Bellewaerde met nieuw Aquapark en het avonturenpark Ice Mountain.

Meer info

Vakantiewoning Wipers Times ****

Rustig en hip logeren binnen de historische stadskern van Ieper, vlakbij de vestingen.

Meer info

KORTEMARK

Vakantiewoning Averulle ****, Handzame

Voor de kinderen zijn 2 kinderbedden, kinderstoel, park, wc bril verkleiner, plaspotje en fietszitje beschikbaar.  Averulle heeft een zonnig terras met weids uitzicht in de afgesloten tuin, met houten tuinmeubelen, een barbecue, en een schommel.

Meer info

LANGEMARK-POELKAPELLE

B&B 't Oud Gemeentehuis Poelkapelle ****

In dit land van weiden, velden en vergezichten vind je de charmante B&B ’t Oud Gemeentehuis. Gevestigd in een adembenemend, historisch pand in het centrum van het sfeervolle Poelkapelle.

Meer info

B&B 't Hooghe Licht ***B&B - Kindvriendelijk - Kindvriendelijk Logeren - Op weekend met de kinderen - Langemark - Bed & Breakfast

Deze B&B was vroeger een kleine boerderij die later gerenoveerd werd.

Meer info

B&B Bomen die dromen ***

De B&B beschikt over een tweepersoonskamer ‘Acacia’ met ruime badkamer met ligbad, handdouche, dubbele lavabo en toilet en zitkamer ‘Zomerlinde’ met 2 eenpersoonsbedden op de mezzanine (extra bed mogelijk).

Meer info

B&B Greenhouse **

Greenhouse is zeer landelijk gelegen. In de nabije omgeving is er een groot aanbod aan fiets-en wandelroutes.

Meer info

LO-RENINGE

Vakantiewoning Hof Ter Lo ***, Lo

Kinderen kunnen zich met hartenlust verwennen aan de dieren die hier wonen : het verzorgen en voederen van dieren is dan ook al een attractie op zich. De vele gocarts, minitractoren, kinderfietsen, zandbak, schommels, trampolines, glijbanen maken het voor kinderen ook heel avontuurlijk om zich uit te leven.

Meer info

POPERINGE

Vakantiewoning In ’t Groen *****, Watou

Vakantiewoning In 't Groen - Watou - Westhoek - Poperinge - gezinsvriendelijke vakantiewoning - weekend met het gezin - familie - kids - gezellig samen zijn

In de woning is er een ruime leefruimte en open keuken. De keuken geeft zicht op de tuin en binnenkoer. De volledige leefruimte met keuken bevindt zich in 1 grote ruimte, zodat het aangenaam verblijven is voor de volledige familie! Buiten is het gezellig vertoeven op het zuidgericht terras. Met een aperitief of streekbiertje in de hand kunnen jullie de kinderen zien spelen in de tuin of op de binnenkoer. Ook kunnen de kinderen op zoek gaan naar de dieren. In de schuur zijn er verschillende fietsen en go-carts aanwezig. Daarnaast is er een zwemvijver en een petanquebaan. Ook bij wat minder weer kan er worden gefietst of gespeeld in de grote speelhal, deze is ook voorzien van een tennisplein en biljart.

Meer info

Vakantiewoning Douce Vie *****, Watou

Vakantiewoning Douce Vie - Watou - Poperinge - Westhoek - gezinsvriendelijke vakantiewoning - op weekend met het gezin - kind - familie - kids - gezellig samen zijn

De woning heeft een ruime open keuken en leefruimte met een gezellige zithoek waar het met de hele familie knus vertoeven is. Boven is er een toffe ontspanningsuimte voorzien, ideaal voor gezelschapsspelen of me-time momenten voor de kids. Vanuit de keuken en leefruimte is er direct zicht op de grote tuin met zuidgericht terras. Zo kunnen de kinderen vrij rond lopen terwijl de familie meegeniet van de prachtige vergezichten met een streekbiertje of aperitef in de hand. Ook de BBQ staat voor jullie klaar! Voetbalgoals en petaqueplein voorzien. In de overdekte speelruimte kan je winst wagen in een partijtje tafeltennis of tafelvoetbal.

Meer info

Landgoed Karel van Yedeghem ***, Watou

Op het landgoed kan je genieten van het overdekt en verwarmd zwembad, de grote lig- en speelweide, visvijver, joggingpad, 2 petanquebanen, tafeltennis, tafelvoetbal, trampoline en diverse kinderspelen.

Meer info

Hotel Het Wethuys, ** WatouKindvriendelijk - Kindvriendelijk Logies - Slapen - Samen er op uit - Gezin - Vakantiewoning - Watou - Vakantiewoning West-Vlaanderen

Kinderen tot en met 2 jaar logeren gratis op de kamer van de ouders. Een babybedje staat ter beschikking. Er kan eventueel een extra 1-persoonsbed bijgeplaatst worden aan 40 euro per nacht.

Meer info

Vakantiewoning 't Vijfde Gemet ****

Vakantiewoning 't Vijfde Gemet - Westhoek - gezinsvriendelijke vakantiewoning - weekendje met de kinderen - familie - gezellig samen zijn

In de leefruimte is er een kinderhoekje ingericht met tafeltje en vier stoeltjes en wat kleuter speelgoed. De kinderhoek, keuken en leefruimte zijn één open geheel, met elk z'n eigen plaats maar toch kan je de kleinsten altijd in het oog houden.

Op elke verdieping staat er een baby verzorgingstafel met bijhorende kussen.
De volledig afgesloten grote tuin (1500 m²) is voorzien van: klimtoren met glijbaan en schommels, klein zandbakje met bijhorende speeltjes, speelweide, wiglo en enkele natuurlijke obstakels om te ravotten, zithoek met banken, terras met tuinmeubelen, parasols en bbq, ligzetels, tuinspelen oa. cubb, cricket,... In het bijgebouwtje ingericht als ontspanningsruimte is er een voetbaltafel, biljart, dartsspel en voor de gezelligheid een kleine bar, loungezetels en een houtkachel.

Meer info

Vakantiewoning 't Berkendal ****

Berkendal

Berkendal biedt plaats aan 16 pers. en beschikt ook over 2 babybedjes. Gelegen temidden het platteland aan de rand van van het Helleketelbos. Een volledig omheinde tuin met massa's "speelnatuur" en een ontspanningsruimte met heel wat spelen voor binnen en buiten zorgt ervoor dat niemand zich zal vervelen, bij mooi en minder mooi weer!

Meer info

Gastenverblijf "Ons Content" ****, Krombeke

Vakantiewoning Ons Content - Westhoek - gezinsvriendelijke vakantiewoning - familie - kids - gezellig samenzijn

Het gastenverblijf wordt aangepast met 'cosy corner' volgens belang van de kleinste gasten. Buiten kunnen de kinderen op ontdekking rondom het terrein met eigen fietsje. De zwartblesschapen houden een oogje in het zeil, terwijl ook de ouders in de buurt blijven en gezellig languit kunnen ontspannen. Schommel- wiptoestel zijn nieuw vanaf dit jaar. Jaek en Nink, de WesthoekKD’s mascotten, vergezellen de kinderen op aangepaste fietsroutes in de omgeving, op maat van de kinderen, op ontdekking in het bos of in het museum ... Bos- fietskaarten zijn ter plaatse ter beschikking.”

Meer info

STADEN

Familievriendelijk Logies - Op stap met kinderen - Westhoek - Huize Porteman - Staden - Kindvriendelijk - GezelligVakantiewoning Huize Porteman ****

Deze herenwoning is gelegen in de dorpskern van Staden op wandelafstand van bakker, beenhouwer, vishandel en een grootwarenhuis. Drank- en eetgelegenheid bevinden zich op amper 200m van de woning.

Meer info

VLETEREN

Vakantiewoning Aan de Vleterbeke ****, Oostvleteren (Vleteren)

Naast de vakantiewoning, kan je bij Aan de Vleterbeke ook logeren in een van de luxetenten (glamping). Je verblijft in een compleet ingerichte luxetent, voorzien van alle comfort.

Meer info

Vakantiewoning 'In de Vergetelheid' ****, Westvleteren (Vleteren)

De ruime tuin met zicht op de schapenwei is een ideale plaats om te voetballen of kubben. Spelmateriaal is ter plaatse te verkrijgen. Gezelschapsspelen, schommel met glijbaan en het overdekt zandbakje kunnen de jongsten bekoren.

Meer info

Vakantiewoning Elzendamme *****, Oostvleteren (Vleteren)

Kinderen kunnen er ravotten in de grote afgesloten tuin.

Meer info

VEURNE

Vakantiewoning ’t Gildenhof ***, Beauvoorde (Veurne)

Vakantiewoning ’t Gildenhof kreeg het label ‘kindvriendelijkheid’ toegekend. Er is tal van speelgoed aanwezig en de kinderen kunnen zich ook uitleven in de grote tuin.

Meer info

Kindvriendelijk - Kindvriendelijk Logies - Tuin - Samen er op uit - Gezin - Vakantiewoning - Beauvoorde - Vakantiewoning West-Vlaanderen
Vakantiewoning Stilleven ***, Beauvoorde (Veurne)

Hier geniet je van een uitzonderlijk zicht op de weidse omgeving met enorm veel wandel- en fietsroutes.

Meer info

 

Klik hier voor een volledig overzicht van het logiesaanbod in de Westhoek

 

 

 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF