Westhoek KD

Familievriendelijke restaurants

Café De Leute, Alveringem

Een toeristisch oord waar je terecht kan voor een lekkere 'boerestutte' met streekspecialiteiten en streekbieren. De kinderen kunnen zich ongetwijfeld amuseren op de buitenspelen, met de fietsen en de go-karts.

Praktische info

De Speelman, Diksmuide

Families met kinderen zijn steeds van harte welkom. Wij hebben voor elk wat wils. Tafelspelletjes : op elke tafel staat een oud tafelspelletje. Volksspelen: vrij of in wedstrijdverband te spelen (reservatie voor het volledige parcours). Voor de allerkleinsten is er een speelhoek met allerlei speelgoed (blokken, bouwstukken, torenpuzels, enz...).

Praktische info

Circus 157, Heuvelland

Hier kan je terecht om een lekkere pannenkoek te eten of te genieten van een lekkere barknabbel. De allerkleinsten kunnen hun eigen pizza maken. Nadien kunnen ze zich nog wat uitleven op de speeltuin.

Praktische info

In de Sneppe, Houthulst

Ook de allerkleinsten kunnen een leuk dagje beleven in het gezellig, rustiek restaurant. Er is een grote speeltuin met springkasteel, trampoline, schommel en springplank. Of ze kunnen spelen met de schattige konijntjes. Via het restaurant kunnen jullie de streek verkennen met een huifkar.

Praktische info

Pacific Eiland, Ieper

Het restaurant is gelegen in het water en enkel te bereiken via een idyllisch brugje. Het eiland werd omgetoverd tot een oord van rust en ontspanning, waar jong en oud welkom zijn. Bij mooi weer zijn de zonneterrassen, bootjesverhuur, speeltuin en strandje met ligstoelen een echte aanrader.

Praktische info

De Hooipiete, Lo-Reninge

Restaurant met grote tuin en speelplein, waar kinderen zich kunnen uitleven. Van hieruit kan je ook vertrekken voor een boottochtje op de IJzer. 

Praktische info

Strooyen Hen, Poperinge

De zeer riante tuin is een aanrader, gezellig terras, speeldomein voor de kinderen. De Strooyen Hen is geschikt als stopplaats voor een heerlijk streekgerecht alsook allerhande volksspelen. Er zijn ook aangepaste kindermenu's.

Praktische info

De Boshoeve, Poperinge

De Boshoeve is gelegen in het landelijk Poperinge, een bezoekje is ideaal te combineren met een wandeling in het nabijgelegen Helleketelbos.

Hier kunnen jullie op je gemak genieten van de rust, de kinderen kunnen zich uitleven op de vele toestellen van het speelplein. De speeltuin is geschikt voor kinderen 0 tot 99 jaar.

Praktische info

Familievriendelijk Restaurant - Op stap met kinderen - Westhoek - De Loft - Veurne - Kindvriendelijk eten - KindvriendelijkDe Loft, Veurne

Gezellige tearoom gelegen in het hartje van Veurne. Ter plaatse heel wat mogelijkheden om de kinderen te laten spelen: speelhoek (Lego, puzzels, blokken), speeltuin, ruimte voor kinderfietsen,... Ook aangepaste kindermenu's.

Praktische info

Hof Ter Daele, Veurne

De hooischuur zorgt zowel bij mooi als bij slecht weer voor amusement: kampen bouwen, aan de touwen slingeren,... Voor de allerkleinsten is er een leuke speeltuin en een aantal gocarts zorgen ervoor dat de kinderen het hele erf kunnen ontdekken.

Praktische info

Bistro/Grill Chez Koen, Wervik

Chez Koen verwelkomt gezinnen met kinderen op een prettige manier en biedt voorzieningen op maat!

Praktische info

Tearoom/snack 't Erfgoed

Beschikt over een ruime tuin met zandbak, trampoline, glijbaan en tijdens de zomermaanden staat er ook een springkasteel.

Praktische info

't Nonnebos, Zonnebeke

Gezellig restaurant gelegen dichtbij de Nonnebossen. Binnen bevindt zich een reuze indoor speeltuin. Buiten kunnen de kinderen zich ook volledig uitleven. Leuk zijn ook de huifkartochten of het treintje, vertrekkend vanuit het restaurant. 

Praktische info

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF