Westhoek KD

Fietsen

Westhoek KD fietsroutesSpeciaal voor gezinnen met kinderen werden er 8 kindvriendelijke fietsroutes gelanceerd. De routes liggen verspreid over de hele Westhoek en zijn op kindermaat gemaakt. De Westhoek KD figuurtjes 'Jaek en Nink' wijzen de kinderen de weg via zeshoekige bordjes. De routes zijn tussen de 17 en de 30 km.

Heb je zelf geen fiets bij de hand? Op diverse locaties in de Westhoek kan je diverse fietsen huren, waaronder ook kinderfietsen.

Met Jaek en Nink op roverstocht

Ga op ontdekking naar het 'rovershol' waar Bakelandt zich schuil hield'! De 8ste familievriendelijke fietsroute is 28 km lang en start vanuit Houthulst of Langemark-Poelkapelle. Onderweg kunnen de kinderen ravotten op speelpleintjes.

 

Download de route

Met Jaek en Nink door de Hoppevelden

Voor deze route (33 km) kan je starten aan Toerisme Vleteren, de Sceure (Veurnestraat 4, Oostvleteren) en/of aan Toerisme Poperinge (Grote Markt, Poperinge).

 

Download de route

Met Jaek en Nink op avontuur langs de IJzer

Jaek en Nink nemen je mee op avontuur langs de IJzer (47,9 km). De route verbindt Nieuwpoort met Diksmuide en kronkelt door de polders.

 

Download de route

 

 

Met Jaek en Nink door het vlakke land

Voor deze route (26,1 km) kan je vertrekken aan Mout- & Brouwhuis de Snoek in Alveringem of aan het infokantoor in Lo-Reninge, voor een gezellig namiddag uit door het vlakke land.

 

Download de route

 

Kleine Flandrien in spe

Vertrek vanuit de Kinderbrouwerij voor een gezellige namiddag uit op de Rode- en Zwarteberg. Een uitdaging voor groot en klein!

 

Download de route

 

Met Jaek en Nink naar natuurgebied De Blankaart

Vertrek met deze route (22,9 km) op de Grote Markt van Diksmuide voor een gezellig namidagje uit richting het natuurdomein De Blankaart.

 

Download de route

 

Trappen van stad naar strand

Met deze route (21,6 km) fiets je vanop de Grote Markt in Veurne richting De Panne, met onderweg heel wat leuke stops.

 

Download de route

 

Crossen door de bossen met Jaek en Nink

Voor deze route (29 km) kan je vertrekken vanop de Grote Markt in Ieper of aan de dienst voor Toerisme in Zonnebeke. 
 

Download de route

 

Fietsnetwerk Westhoek

Deze 8 fietsroutes zijn gelegen op het fietsnetwerk Westhoek. Zin om zelf nog meer routes uit te stippelen op het fietsnetwerk?
 

Bestel de kaart online of haal ze af bij één van de diensten voor toerisme in de regio.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF