Westhoek KD

In het spoor van WO I

Ule

Het Boek van Marc de Bel vertelt het verhaal van de 14-jarige Ule, die bij het uitbreken van de oorlog in 1914 naar een meisjeskolonie in Frankrijk wordt gestuurd. Ule loopt weg uit de kolonie en onderneemt een lange tocht naar huis. En tocht vol gevaar, liefde en vriendschap...

Aan de hand van een wandel-werkboekje leidt Ule jullie door het In Flanders Fields Museum. 

Locatie: In Flanders Fields Museum 
Kostprijs: toegang tot het In Flanders Fields Museum - € 4 voor kinderen + het wandelwerkboekje (€ 1)
Wanneer: van dinsdag tot zondag van 10u tot 12u30 en van 14u tot 18u (van 1 november tot 31 maart tot 17u)

Voor 12-14 jarigen

Toerisme Ieper
Grote Markt 34 - 8900 Ieper
T. +32 57 23 92 20
toerisme@ieper.be - www.toerismeieper.be

_____________________________________________________________

Het Droommuseum van Dre

'Het Droommuseum van Dre', de kindermuseumgids,  brengt het verhaal van het In Flanders Fields Museum in Ieper op kindermaat en brengt de Eerste Wereldoorlog op een originele manier tot leven.

Dre is een jongetje uit Ieper, wiens papa in het In Flanders Fields Museum werkt. Als hij met zijn papa een bezoek brengt aan het museum is hij helemaal in de ban van de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog. Hij is er zelfs zo door gebeten dat hij zijn eigen museum maakt. In zijn droommuseum verzamelt Dre voorwerpen die op het eerste gezicht niets met de oorlog te maken hebben, maar die voor hem toch verwijzen naar thema’s die hij heeft ontdekt in het museum.

Bij een bezoek aan het In Flanders Fields Museum kunnen jullie met de kinderen aan de hand van een werkblaadje, het museum bezoeken 'door de ogen van Dre'. 

Voor kinderen 10+.

Het boek zelf is te verkrijgen in de shop (€ 14,95)

Toerisme Ieper
Grote Markt 34 - 8900 Ieper
T. +32 57 23 92 20
toerisme@ieper.be - www.toerismeieper.be

_____________________________________________________________

Het geheim van de IJzertoren

De westhoek KD’s Jaek en Nink beleven het ene avontuur na het andere in de Westhoek. Ook in het Museum aan de IJzer gaan ze een mysterie oplossen, een verborgen geheime code heeft hen heel nieuwsgierig gemaakt.

‘Het geheim van de IJzertoren’ is een ontdekkingsbrochure met leuke opdrachten voor kinderen van 8 t.e.m. 12 jaar door het verhaal van de Eerste Wereldoorlog aan het IJzerfront. Natuurlijk mag je ook meedoen als je wat jonger of ouder bent.

Locatie: Museum aan de IJzer
Kostprijs: toegang tot het Museum aan de IJzer - volwassene: € 8 - kind jonger dan 7 jaar: gratis - 7-17 jaar: € 2,50. 1 gratis boekje en potlood per 2 kinderen te verkrijgen aan het onthaal. (Een extra boekje kost € 1)

Museum aan de IJzer
IJzerdijk 49 - 8600 Diksmuide
8600 Diksmuide
T. 051 50 02 86
info@aandeijzer.be - www.museumaandeijzer.be

_________________________________________________________

Duchess speelt verstoppertje

Voor kinderen en gezinnen biedt Talbot House in Poperinge een speciale tablettour aan. Volg soldaat Arthur Pettifer tijdens zijn zoektocht naar Duchess, de kat van de club, en kom onderweg alles te weten over Talbot House tijdens de Oorlog. Voor de jongste bezoekers wordt aan het einde van de tour zelfs een verrassing voorzien! De zoektocht duurt ongeveer 30 minuten.

Toegangsprijs (huur tablet inbegrepen in de prijs)
0-6 jaar: gratis
7-22 jaar: € 5
22-65 jaar: € 8
+65 jaar: € 7

Talbot House
Gasthuisstraat 43 - 8970 Poperinge
T. +32 57 33 32 28
info@talbothouse.be - www.talbothouse.be

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF