Westhoek KD

Op de boerderij

Zin in een vakantie op het platteland en zin om kennis te maken met de hedendaagse land- of tuinbouw? In onderstaande hoeves kan je proeven van het dagelijks leven op een actief bedrijf. Tijdens je verblijf kan je de landbouw beleven (dieren voederen, fruit sorteren, hoeveproducten maken, ritje op de tractor, koeien melken,...) of gewoon kijken en genieten van de bedrijvigheid.

't Donderswal, ****, Lo

De gastvrijheid, het sfeervol interieur en de landelijke omgeving zorgen voor een totale ontspanning. Tijdens het verblijf kan je het leven van de boerderij van dichtbij bekijken.

 

Meer info

't Zeugekot ***, Alveringem

Beleef het boerderijleven op een varkensbedrijf en geniet van de vele speelmogelijkheden.

 

Meer info

Vakantiehoeve Briesland ***, Alveringem

Briesland en Vijverhof vormen een landbouwbedrijf met akkerbouw en melkvee. Op de hoeves kan je de werkzaamheden op de boerderij 'live' meevolgen.

 

Meer info

Open boerderij 't Zweerd ***, Ieper

Kinderen kunnen er naar hartenlust ravotten in het stro met de gocarts, vissen in de poel, spelen met kalfjes en pony's, helpen aan de dagdagelijkse activiteiten op de boerderij zoals voederen en kalfjes melk geven, stallen uitmesten,...

 

Meer info
 

Hof Ter Lo ***, Lo

De kinderen kunnen zich naar hartenlust bezig houden met de dieren die hier wonen. De vele gocarts, minitractoren, kinderfietsen, zandbak, schommels, trampolines,... maken het voor de kinderen een heel avontuur!

 

Meer info

Schraevenacker ***, Oostvleteren

Het dierenpark met de geitjes, schapen, eenden, kippen en een konijntje, is een hele belevenis voor de kinderen. De grote tractor en de bobcat zorgen voor heel wat plezier en leuke foto's.

 

Meer info

Reutelhoeve ***, Zonnebeke

Op de boerderij kunnen jullie kijken naar de dieren, zien hoe de koeien worden gemolken, hoe de varkens worden gevoederd, hoe bloemkolen worden gesneden en kunnen jullie ook helpen met een kalfje drinken geven.

 

Meer info
 

Gasthof Te Cathem **, Wervik

Met de uitnodigende zithoek met open haard of ontspannende tuin omringd door paardenweides en boomgaarden, brengt het gastenverblijf de ultieme rust. Er bevinden zich hoevedieren en er is ook een grote ontspanningsruimte voor de kinderen.

 

Meer info

Hof De Abeeleboom *, Ieper

Logeren op een melkveehoeve. Voor de kinderen een actieve boerderijbeleving. Ze kunnen zich ten volle uitleven met de gocarts en in de speelschuur.

 

Meer info

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF