Westhoek KD

Tour de crème

Geniet tijdens een wandel- of fietstocht van een heerlijk ambachtelijk hoeve-ijsje bij één van onze hoeveproducenten. Bij diverse hoeves bevindt zich een leuke zonneterras waar je even kan uitrusten.

't Madeliefje - Diksmuide

Op het zonneterras of in het ijssalon kan je proeven van 16 verschillende smaken dagelijks vers bereid hoeve-ijs. Je vindt er ook gepersonaliseerde ijstaarten en heerlijke ijscoupes.  

 

Vijfhuizenstraat 1, Woumen - www.hoeveijsmadeliefje.be

Den IJsbol - Diksmuide

Den IJsbol is de ideale plaats om even uit te rusten. In de hoevewinkel kan je naast hun lekkere ijs ook frisco’s en ijstaarten kopen. 

 

Oostendestraat 95, Diksmuide - www.ijsbol.be
 

Eni-Smul - Diksmuide

Ideale stop voor lekker hoeve-ijs (gelegen langs het fietsnetwerk Westhoek)! Op het terras kan je met het hele gezin genieten van de lekkernijen. IJshoorntjes, coupes, sorbets, ze hebben het allemaal. 

 

Leimolenstraat 10, Keiem - eni-smul.be
 

't Motehof - Hooglede

Geniet met vrienden of familie van een lekker hoeve-ijsje. Je kan de boerderij ook bezoeken om te weten te komen hoe alles gemaakt wordt. Enkel op afspraak.

 

Meiboomstraat 2, Hooglede - 0491 08 60 30
 

Il Gusto d'Italia - Ieper

Het bekendste ijssalon in Ieper. Dé plek bij uitstek om te proeven van het smeuïg roomijs. Ze bieden zo veel verschillende smaken dat je amper kan kiezen! En wat dacht je van een wafel met ijs? De perfecte combinatie!

 

Grote Markt 51, Ieper - www.ilgustoditalia.be
 

Hoeve Zuid-Bellegoed - Ieper

Reeds uit grootvaders tijd maakt de familie Fleurbaey boter en karnemelk op de ouderlijke hoeve te Sint-Jan. Al snel kwamen daar ook chocomousse en pudding bij en in 2012 besloten ze om ook hoeve-ijs te produceren. Op het terras kan je genieten van een lekker hoeve-ijsje.

 

Rijselseweg 85, Ieper - zuidbellegoed.be
 

L'héritage - Lo-Reninge

Al 20 jaar maakt Monique het ijs op ambachtelijke wijze met de volle smaak van hoevemelk. Het aanbod bestaat uit 13 soorten artisanaal schepijs, frisse sorbets, frisco’s en  cornets. Soms maakt ze een originele smaak met lokaal gebrouwen bier. 

 

Dorpplaats 15, Reninge - www.lheritage.be
 

L'Héritage, Poperinge

Elk feest is hét moment om hier te proeven van gepersonaliseerde ijstaarten. In de zomermaanden haal je er een hoorntje of ijsbeker én een instant goed gevoel. Maar je kan er ook terecht voor heel wat streekproducten uit de Westhoek.

 

Grote Markt 19, Poperinge - www.lheritage.be

Verdonck - Veurne

Al sinds 1953 wordt het bekende Verdonckijs op artisanale wijze gemaakt. Ze gebruiken enkel de beste producten voor het creëren van de heerlijke smaken. Met veel trots ontving Verdonck het ‘Handmade in Belgium’ label.

 

Grote Markt 11, Veurne - www.verdonckijs.be

Beauvoordse Walhoeve - Veurne

De Beauvoordse Walhoeve is gespecialiseerd in melkvee en melkverwerking gelegen in het hartje van Veurne-Ambacht, langs de Lovaart tussen Veurne en Alveringem. Ze zijn vooral bekend voor hun kazen, maar ze hebben ook heerlijk hoeve-ijs. 

 

Vaartstraat 71, Veurne - www.beauvoordse-walhoeve.be

De Schuifdamhoeve, Veurne

In een landelijk kader kan je op het hoeveterras genieten van een heerlijk ijsje, gemaakt met dagverse koemelk, in een mooie rustige omgeving. 

 

Pervijzestraat 6, Booitshoeke (Veurne) - www.bijboerbart.be 

Ateljee 5 - Vleteren

Relax in een hippe hangmat terwijl je smult van een heerlijk ijsje. 

 

Zwijnlandstraat 5, Westvleteren - www.ateljee5.be
 

Glace de Fie - Alveringem

“Zet een ijstaart op tafelen het is meteen feest!”, is haar leuze. Maar ook met een bolletje ijs in een potje of een hoorntje tovert ze meteen een glimlach op elk kindergezichtje.

St.-Rijkersstraat 24, Alveringem

laglacedefie@gmail.com - Meer info

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF