Westhoek KD

Waterpret

NIEUW: Aquapark Bellewaerde

In juli 2019 opent het nieuwe waterpark Bellewaerde Aquapark. De volledige site zal zo’n 3000 m² groot zijn en bevindt zich op de parking aan de Meenseweg. Het park wordt een oase van groen met interactieve expeditieboot, speelzone met kantelende emmers en peuterbad. 

Het park heeft de ambitie om het meest complete waterpark voor de hele familie te worden. In Bellewaerde Aquapark zullen verschillende waterglijbanen en waterspeeltuigen geplaatst worden in een oase van groen.

  • Familieglijbaan Aquaventure
    De glijbaan start op een hoogte van 12 meter en is 117 meter lang. Er kunnen vier personen tegelijk in een grote band door de attractie
  • Dubbele racerglijbaan Splash Clash
    De glijbaan start op een hoogte van 12 meter. Deze attractie bestaat uit twee glijbanen, die evenwijdig naast elkaar een identieke afdaling maken. Eén of twee bezoekers nemen plaats in een band en glijden om ter snelst 105 meter naar beneden. De glijbaan van het winnende team kleurt groen en van het verliezende rood. Op het einde van de race krijg je de tijd te zien.

Ook de allerkleinsten worden niet vergeten met een speelzone en peuterbad op hun maat.  Ouders zullen dan weer kunnen relaxen in de vele strandstoelen en de wellnesszone.  Een lazy river zal de bezoekers doorheen het volledige park voeren langs onder meer een grot, klimmuur, aquarium en tal van watereffecten.
Voor de warme zomerdagen is er eveneens een buitenzone met ligweide voorzien.

Meer info: www.bellewaerde.be 

__________________________________________________________________________________________________________________________

Sport- en Recreatiebad De Kouter, Poperinge

Sport- en recreatiebad De Kouter in PoperingeWaterraten halen hun hart op in het nieuwe Poperingse sport- en recreatiebad. Ga op avontuur in de wildwaterkreek, het golfslagbad, de aquatunnel en de glijbaan met lichteffecten en watergordijn. Even uitblazen kan met de nek- en massagedouche, de bruisbult en de onderwaterligbanken. In het zwembad bevindt zich ook een whirlpool, een belevingsdouche, sauna en stoomhut. De allerkleinsten spelen veilig in het peuterbad met speelelementen. Kortom, een echt waterparadijs in de Westhoek!

Bruggestraat 42 - 8970 Poperinge
T. 057 34 66 26
zwembad@poperinge.be - www.zwembaddekouter.be

__________________________________________________________________________________________________________________________

Zwembad Ieper

Zwembad IeperHier is er voor elk wat wils, twee instructiebaden en een doelgroepenbad (met verschuifbare bodem). Tijdens het ravotzwemmen wordt er spelmateriaal zoals drijvende figuren ter beschikking gesteld. Verder is er nog een massagedouche, zachte fontein, knuffelmuur en twee glijbanen voor de allerkleinsten. Bij zomerse temperaturen kan er gebruik worden gemaakt van de ligweide.

Leopold III-laan 18 - 8900 Ieper
T. 057 23 94 00
sportdienst@ieper.be - www.ieper.be/zwembad

 

________________________________________________________________________________________________________________________

Plopsaqua De PannePlopsaqua, De Panne

Dit zwemparadijs biedt voor jong en oud wat wil. Yivi's peuterbad voor de allerkleinsten of de Wild River voor de stoerdere binken maken van jou een echte viking. De eyecatcher is de Sky Drop, de attractie voor durvers die uitzicht geeft over het hele Plopsapark. Het is ook het hoogste punt van de Vlaamse kust. 

De Pannelaan 68 - 8660 De Panne
T. 058 42 02 02
www.plopsa.be/plopsaqua

 

_________________________________________________________________________________________________________________________

Zwembad KoksijdeZwem- en recreatiebad Hoge Blekker, Koksijde

Geniet van het instructiebad en 3 kinderbaden verwarmd dot 32°, het wildwaterbad verbonden via een zwemtunnel met het verwarmde openluchtbad (gesloten in de wintermaanden), een glijkoker met sterrenhemel en afzonderlijk landingsbad en 4 duowhirlpools met aromakeuze. 

Pylyserlaan 32 - 8670 Koksijde
T. 058 53 34 40