Westhoek KD

Westhoekstreekmusea

 

Kasteel Beauvoorde, Veurne

'Op ontdekking met Ridder Arthur', een boeiend en leerrijk familieparcours voor families met kinderen tussen 6 en 12 jaar. Gewapend met een cabinetkistje raken de kinderen spelenderwijs in de ban van deze excentrieke romanticus.

 

Meer info

Bakkerijmuseum, Veurne

Het Bakkerijmuseum is voor kinderen het lekkerste doe-museum van het land. Kinderen kunnen helpen bij het kneden en bakken van een broodje of ze kunnen de huisbakker assisteren bij het maken van lekkere koekjes. Tijdens de vakanties worden tal van leuke doe-activiteiten georganiseerd.

 

Meer info

De Oude Kaasmakerij, Passendale

Met de kids-kaas-quiz en gewapend met een balpen gaan kinderen op zoek naar 15 melkkitten. Wie de kaasdief kan vinden, krijgt een mooie beloning en word lid van de Kaasbrigade.

 

Meer info

Hopmuseum, Poperinge

Hop KD's! Hippe rondleiding waarbij een enthousiaste gids het verhaal van hop brengt op kindermaat. Achteraf wordt hun kennis getest via een ludieke quiz en worden ze misschien wel bekroond tot 'hopboer(in)'.

 

Meer info

Nationaal Tabaksmuseum, Wervik

Spelenderwijs ontdekken kinderen de gevaren van tabak en leren ze het gewas bij uitstek in dit gebied - de tabak - beter kennen. Onderweg ontdekken ze spannende verhalen en anekdotes rond de tabakssmokkel.

 

Meer info

Fransmansmuseum, Koekelare

Het vernieuwde Fransmansmuseum realiseerde een speurtocht met Louis: een 'jong manneke', dat met zijn ouders meeging op campagne, 'dwars door 't Franse'. Maak op een speelse en leerrijke manier kennis met de Fransmans.

 

Meer info

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF