Westhoek KD

Yper Museum

Ieper, een wereldwijd symbool voor de herdenking van de Eerste Wereldoorlog, maar er is nog zoveel meer. Haar geschiedenis van elf eeuwen is rijk: Lakenstad, Middeleeuwse grootstad, Vestingstad, Bisschopsstad, Militaire stad, Verwoeste en wederopbouwstad, Kattenstad, Vredesstad, Westhoekstad,.. Ieper was en is het allemaal.

Het decor is niet mis: het Yper Museum zit in een vleugel van de Lakenhallen, Europa’s grootste burgerlijke complex in neogotische stijl. In de Lakenhallen bevinden zich ook het In Flanders Fields Museum, het Kenniscentrum van de Musea Ieper, de dienst Toerisme en het streekbezoekerscentrum. Dat maakt van onze Lakenhallen meteen één groot museumgebouw. Het museum is zeker ook een bezoekje waard met kinderen!

Kattenjacht (app)!

Doe de Kattenjacht en ontdek al spelend de geschiedenis van Ieper. Trek er samen op uit en spot de leukste plekjes van de stad! Met de app ben je ongeveer anderhalf uur op stap en maak je een tocht van drie kilometer, te beginnen op de Grote Markt van Ieper.

De tocht zelf is ook op papier te verkrijgen(€ 2,50) en kan nadien worden omgevormd tot een gezelschapsspel!

De route is rolstoel- en kinderwagenvriendelijk. Vind je het codewoord? Ga naar de balie van de dienst toerisme en ontvang een leuk geschenkje!

Meer info: www.ypermuseum.be/app-kattenjacht en www.toerismeieper.be/kattenjacht-zoektocht

Yper Museum
Grote Markt 34 - 8900 Ieper
ypermuseum@ieper.be - www.ypermuseum.be

 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF