Westhoek KD's - familievriendelijk - op reis met kinderen - gezinsvakanties

Westhoek KD

Welkom

 

Familievakantie in de Westhoek

Westhoek KD'sDe Westhoek wordt veel als vakantiebestemming gekozen door families met kinderen. Niet alleen door de nabijheid van Bellewaerde en Plopsaland, maar zeker ook door het grote aanbod aan familievriendelijk logies en kleinschalige attracties (ezelpad, dierenpark De Zonnegloed, de kabelbaan,…).
 

Nog op zoek naar wat inspiratie of wil je wat tips van vorige ‘Westhoek-bezoekers’? Lees hier een blog over hoe je in de Westhoek kan komen genieten met kinderen.

De Westhoek met kinderen, toffe regio vol speurtochten en andere activiteiten voor het hele gezin

Blog van Gezinopreis.nl – 2018 – In het leven van Tikva en Marcel heeft reizen altijd een grote rol gespeeld. In 2013 kregen ze een dochter en sindsdien ontdekken ze de wereld met hun drieën.

Gezin op reis - weekendje weg in de Westhoek - op stap met kinderen - Westhoek KD's - kasteel Beauvoorde

Wij gaan dit weekend naar “‘de Westhoek”. Waar? Mijn collega’s en vrienden hebben geen idee waar ik het over heb. Bij plaatsjes Ieper, Diksmuide en Veurne gaan al wat meer belletjes rinkelen. Bij de Panne en dan het binnenland in. Het is duidelijk de Westhoek, het westelijk deel van Vlaanderen tegen de Franse grens heeft in Nederland nog niet de bekendheid van bijvoorbeeld de Ardennen.

Museum en herdenkingsplaatsen rondom de Eerste Wereldoorlog zijn erg belangrijk voor het toerisme in de Westhoek. Maar deze groene regio met veel natuur heeft ook veel te doen voor gezinnen met kinderen. “Ik ben gek op speurtochten” roept onze dochter meerdere malen enthousiast. Tijdens dit weekend is ze een bofkont want we doen de ene na de andere leuke speur- en puzzeltocht. De Westhoek met kinderen, dat is leuk!

Lees meer

 

Word zelf een echte Westhoek KD!

Vakantieboek Westhoek KD's - op stap met kinderen in de Westhoek - familievriendelijke vakantie in de WesthoekKinderen die met hun ouders of grootouders in de Westhoek komen logeren, worden extra in de watten gelegd. Op een speelse en leerrijke manier maken zij kennis met de streek en worden ze tot echte Westhoek KD's omgetoverd. Alle goocheltrucs staan in het vakantieboek voor Westhoek KD's dat bij het logies op hen ligt te wachten of vooraf kan worden opgevraagd via info@westhoekkd.be.
Twijfel je bij één van de opdrachten of ben je niet helemaal zeker van de oplossing? Kijk dan hier even om jullie verder op weg te helpen.

Om het jonge geweld te behagen, werden 6 kindvriendelijke fietsroutes ontwikkeld. Met de routes passeer je tal van pleisterplekken waar de kleine spruiten even kunnen ravotten of waar er wat streeklekkers gesmikkeld kan worden. 

Met de Westhoek KD tochten ga je op stap door diverse steden en kan je aan de hand van diverse doe-opdrachten de stad leren kennen.

 

Families in de Westhoek

Op stap met kinderen in de Westhoek? Wij hebben alvast heel wat leuke tips en activiteiten gebundeld in een handige inspiratiegids. Klik op onderstaande link om deze gratis inspiratiegids online te ontvangen.

 

Westhoek KD's - Jaek en Nink