Eten & drinken
Doen

Vintage Heuvelland

Wijnbeleving in de Westhoek

Het wijnbouwgebied Heuvelland is gelegen in één van de mooiste streken van België. De hellingen, de invloed van de Noordzee en de bijzondere bodem met ijzerzandsteen creëren een uniek terroir.

De vzw Vintage Heuvelland groepeert op vandaag veertien enthousiaste wijnbouwers. Op een aantal wijndomeinen kan je genieten van een professionele degustatie.

Wie graag van de ene naar de andere wijngaard hopt, zit goed met de Vintage Heuvelland fietsroute (24 km). Deze route brengt je langs 10 wijndomeinen in Heuvelland. Onderweg geven infoborden in de vorm van een wijnfles, je meer uitleg over het wijndomein zelf.

Kom en ontdek het zelf!

Zin om tijdens de Heuvelland fietsroute onderweg even halt te houden en te proeven van de Heuvellandse wijnen? Dan kan je zeker bij volgende restaurants of cafés terecht:

 • D'Hellekapelle, Dikkebusstraat 171, 8958 Loker
  Open op vrijdag en zaterdag vanaf 18u, zondag enkel 's middags open vanaf 12u.
  Gelegen nabij knooppunt 99
  Meer info
 • Restaurant De Bralle, Dranouterstraat 79, 8951 Dranouter
  Open op woensdag en donderdag van 11u tot 15u, op vrijdag van 11u tot 15u en van 18u tot 22u en op zondag van 11u tot 14u30 en van 18u tot 21u.
  Gelegen tussen knooppunt 6 en 8
  Meer info
 • Restaurant Den Heksestoel, Douanestraat 1, 8958 Loker
  Open van vrijdag tot en met maandag van 11u30 tot 14u en van 18u tot 21u. Gesloten op dinsdag en woensdag. Open op donderdag vanaf 18u.
  Gelegen nabij knooppunt 99
  Meer info
 • Eetcafé 't Folk, Dikkebusstraat 234, 8950 Dranouter
  Open op vrijdag vanaf 17u, zaterdag vanaf 16u, zondag vanaf 11u en maandag vanaf 16u. Van 26 maart tot 20 augustus open op zaterdag vanaf 11u30.
  Gelegen tussen knooppunt 6 en 8
  Meer info
 • Restaurant In de Zon, Dikkebusstraat 80, 8950 De Klijte
  Gesloten op maandag, dinsdag en zaterdagnamiddag.
  Gelegen tussen knooppunt 55 en 4. Eventjes de weg afgaan.
  Meer info
 • L'Amazone, Rodebergstraat 69, 8954 Westouter
  Het restaurant is open van donderdag tot zondag (+ feestdagen) tussen 12u en 14u en op vrijdag en zaterdag tussen 19u en 22u. De tearoom is open van woensdag tot en met zondag van 14u tot 18u30.
  Gelegen tussen knooppunt 99 en 98
  Meer info
 • Redmond's Irish Pub, Dikkebusstraat 135, 8958 Loker
  Open op vrijdag van 19u tot 23u, zaterdag van 12u tot 14u en van 18u30 tot 23u, zondag van 11u30 tot 23u.
  Eventjes de route verlaten nabij knooppunt 99
  Meer info
 • 't Oud Kerverijtje, Lettingstraat 7, 8951 Dranouter
  Open op vrijdag en zaterdag vanaf 17u, op zon- en feestdagen vanaf 11u.
  Gelegen tussen knooppunt 6 en 8
  Meer info

 

Of waarom niet meteen enkele daagjes verblijven in de Westhoek? Ideaal om meerdere wijnbouwers te bezoeken of gewoon lekker lang uit te slapen na een dagje verwennerij. Hieronder alvast enkele suggesties nabij de wijndomeinen:

B&B Kraaiberg ***, Wijtschate

B&B, wellness en badhuis, je vindt het hier allemaal. Ideaal om uit te rusten en te genieten na een hele dag wijn proeven!

 

Meer info

Landhuis BelleRosa ****, Kemmel

Een schuur, die vroeger dienst deed als 'erpelkelder', 'kalverkot', 'wagenkot' en 'enneplein' werd volledig gerenoveerd in landelijke stijl. Kom en ontdek het leven op de boerderij!

 

Meer info

Vakantiewoning Kapelhuis ****, Westouter

Hier vind je alles om je te bekoren en een ideale verpozing tussen alle wijngaardgeweld! Volledig vernieuwde vakantiewoning op de top van de Rodeberg.

 

Meer info

Vakantiewoning d'Hellekapelle ****, Loker

d'Hellekapelle is een oase van rust en je hebt er een wijngaard ook! Liefde voor het ambacht, de wijn en de wijngaard gaan hier hand in hand.

 

Meer info

Vakantiewoning De Prente ****, Wulvergem

Een oude schuur werd gerestaureerd met respect voor het originele erf en is het resultaat van dertig jaar liefde voor en hechting aan de unieke 'terroir' van Heuvelland.

 

Meer info

Negen Heuvellandse top restaurants zijn vanaf vandaag Vintage Heuvelland Ambassadeur. Vintage Heuvelland Ambassadeurs zijn ondernemers die wijnen uit de Westhoek serveren. Heuvellandse wijn proeven bij een heerlijke maaltijd (per glas of per fles), dat kan vanaf nu bij:

Den Heksestoel, Loker

Pieter en Veerle serveren gastvrijheid als een evidentie zonder grenzen: vergeten gerechten, schuimende brouwsels, streekwijnen, verrassende hapjes en bovenal het warme welkom waar goede vrienden recht op hebben!

Meer info

't Hellegat, Westouter

Ontdek een sfeervol plekje nostalgie waar de tijd bleef stilstaan... In een rustiek kader ontvangen chef Kristof en Anja de klanten met eenvoudige lekkernijen, smaakvol en authentiek als het ware rechtstreeks uit grootmoeders keuken.

Meer info

In de Zon, De Klijte

In deze authentieke herberg heten Cathy en Dirk je van harte welkom. Ze bedienen je graag met hun vakkennis en stielvreugde. Je geniet van onze dagverse gerechten en onze streekwijnen.

Meer info

De Bralle, Dranouter

Een niet te versmaden brasserie tussen de glooiende plooien van het Heuvelland. In de authentieke setting van een oude smederij kan je genieten van wijnen uit de streek, seizoens - en streekgerechten.

Meer info

Kauwackers, Dranouter

Wandel-, knabbel- en babbelcafé. Hier kan je je zorgen vergeten, terwijl je wat zit te eten… Geniet van het wonderbaarlijke vergezicht van op het terras en kies uit een aanbod van meer dan 200 bieren en van de streekwijnen.

Meer info

Hostellerie Kemmelberg, Kemmel

4-sterren panoramahotel met gastronomisch restaurant gelegen middenin een rustig en prachtig natuurpark op de top van Vlaanderen's hoogste heuvel "de Kemmelberg", dé ideale uitvalsbasis om Vlaanderen te ontdekken.

Meer info

Scherpenberg, Loker

In deze gezellige brasserie kan je genieten van het meerkeuzemenu dat bij de gasten erg goed in de smaak valt. Proef de (h)eerlijke keuken en streekwijnen.

Meer info

Landhuis Molenhof, Westouter

Een locatie voor mensen die houden van een ongedwongen en losse sfeer, van de betoverende natuur, romantiek, gezelligheid, goede muziek en prachtige vergezichten. Een restaurant en feestzaal met een uitstekende keuken en streekwijnen.

Meer info

Sparhof, Dranouter

In het gezellige restaurant of op het ruime zonneterras kan je genieten van verzorgde gerechten en een ruim assortiment heerlijke streekwijnen. De prachtige landelijke ligging net buiten het dorp Dranouter is de ideale locatie om Heuvelland te verkennen. 

Meer info

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF