Doen
Agenda

40 jaar Kemmelse Zoetemarkt

Pinkstermaandag is voor Kemmel altijd al een Hoogdag geweest en 40 jaar later is dit nog steeds niet veranderd. Nu nog altijd kan je op Pinkstermaandag op de koppen lopen in Kemmel. Op en rond de Dries worden allerlei zoetigheden en tal van taarten en koeken uit het Vlaamse land geproefd en te koop aangeboden. Alles wordt gepresenteerd in een gezellige sfeer met tal van doe- en kijkanimatie en muzikale omlijsting. Om duimen en vingers af te likken!

De mattentaarten uit Geraardsbergen, het eerste Vlaamse streekproduct, zal voor de 40ste keer deel uitmaken van de Zoetemarkt. Maar zij zijn niet alleen. Naast hen zijn er nog heel wat vaste klanten, maar ook wat nieuwkomers. Een greep uit het aanbod:

de Tabaksnaaistertaart uit Wervik, de onovertroffen Kreketaart uit Kortemark, de Geytetaart uit Hooglede, de Heuvellandse Silex en Bergstenen uit Loker, de Houbloness Spetters uit Poperinge, de snoeptaarten uit Ieper, de Pompeschitterstaart uit Dadizele, Eierkoeken uit Meulebeke, Aardbeiden met witte chocolade uit Brugge en nog zoveel meer....

Niet alleen de maag en de smaakpupillen mogen meegenieten, er is ook tal van randanimatie voorzien: de 50 muzikanten tellende bakkersfanfare "de Taarteklaais" uit Dikkebus, met de in de Westhoek gekende orgelman en accordeonist Pieter Lonneville, het terrasorkest Brock' and Blues van Bailleul, het kleinste circus ter wereld met grote artiesten, de fanatieke, bijwijlen grappige bakker.

Vergeet zeker ook niet de dag voor de Zoetemarkt, want dan is het Gekke Spekke Zundag, ideaal voor een dagje uit met het hele gezin. Staat het weekend al volboekt, maar wil je toch meer te weten komen over de Zoetemarkt, breng dan zeker een bezoekje aan de tentoonstelling 'Heuvelland: om van de snoepen', in het bezoekerscentrum Het Heuvelland:

 

Gekke Spekke Zundag

 

Feest op de Dries met allerlei zoete spelletjes voor kinderen van 3 tot 12 jaar, met gratis schminckstand en allerlei snoep.

Meer info

40ste Zoetmarkt Kemmel - Heuvelland - Westhoek - streekproductenmarkt - snoep - op stap met de familie - gezinsuitstap - Gekke Spekke Zundag - kind

Heuvelland: om van te snoepen

T.e.m. 3 november 2019
Deze tentoonstelling vertelt je het kleurrijke verhaal van 40 jaar Zoetemarkt Kemmel.

Meer info

Tentoonstelling 'Heuvelland: om van te snoepen' - Kemmel - Westhoek - streekproducten - lekkernijen